Свържи се с нас

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ с престижна награда

ПТГ „Д-р Н. Василиади“ с награда за лидерство в преподаването на предприемачество в сферата
на професионалното образование в България

Published

on

снимка: Радослав Първанов, Архив

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово спечели награда за лидерство в преподаването на предприемачество, в сферата на професионалното образование в България.

По време на откриващата церемония на 11-ия Младежки стартъп форум „Изгряващи звезди“ на Джуниър Ачийвмънт България, която се проведе под стъкления купол на Софийското Ларго, бяха отличени училищата с най-иновативни практики в преподаването на предприемачество.

На събитието присъстваха заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, кметът на София Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на Джуниър Ачийвмънт Милена Стойчева, председателят на УС на Джуниър Ачийвмънт Бони Бонев, началникът на РУО София-град В. Кастрева и много гости.

Началникът на РУО София-град връчи грамоти за лидерство в преподаването на предприемачество в сферата на професионалното образование в България на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, Технологично училище „Електронни системи“ към Технически университет -ТУЕС, ПГ по търговия и ресторантьорство – Враца, ПГ по облекло „Ст. Н. Спасо-Еленина” – Разград и ПГ „Иван Хаджиенов“ – Казанлък.

Принос за отличието има инж. Васил Христов, директор на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, за изграждане в гимназията на нова образователна среда, чрез която учениците подобряват образователните си резултати и развиват техническо и предприемаческо мислене и действие, чрез иновативни методи на преподаване.

Наградата е за усилията, които се полагат в подкрепа на учениците чрез развиването на компетентността „инициативност и предприемчивост“.

От учебната 2018/2019г. ПТГ „Д-р Никола Василиади“ госпожа Пенка Пенева въведе иновация за училището – обучение по програма Учебна компания на Джуниър Ачийвмънт България.

Учениците взеха участие в три инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Целта е развитието на икономическите и бизнес умения, формирането на икономическото мислене и предприемаческо поведение, за да имат самочувствието бъдещите техници и инженери да започнат самостоятелно бизнес.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица