Свържи се с нас

Новини

Нови светофари на пет от най-натоварените кръстовища в Габрово

Published

on

Кръстовището на ул. „Юрий Венелин“ и ул. „Априловска“, снимка: Община Габрово

Започна изграждането на нови светофарни уредби на пет от най-натоварените кръстовища в Габрово, а организацията на движението им ще бъде подобрена, информираха от местната общинска администрация.

Кръстовището на Козирката, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Ремонтните работи са част от дейностите по обекти от транспортната инфраструктура, финансирани по проекта за развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово.

Кръстовището на Козирката, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Те включат монтиране на нови светофарни секции и контролери, изграждане на нови стълбове, направа на изкопи и полагане на тръби, окабеляване и заземяване, демонтаж и монтаж на улично осветление и др.

Кръстовището в района на моста Игото, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Стойността на инвестицията е 589 952 лв. Съгласно договора, изпълнението на технологичната част е ангажимент на Сименс Мобилити ЕООД, а строително-монтажните работи, свързани с реализацията на обекта, се изпълняват от Дочев Инженеринг ЕООД.

Кръстовището на ул. „Юрий Венелин“ и ул. „Априловска“, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Нови светофарни уредби ще има на кръстовищата между улиците: ул. „Д-р Никола Василиади“ – ул. „Брянска“ (в района Дома на хумора и сатирата); ул. „Юрий Венелин“ – ул. „Скобелевска“ – ул. „Брянска“ (кръстовището в района на моста Игото); ул. „Райчо Каролев“ – ул. „Юрий Венелин“ (кръстовището до бившата Стоматология).

Кръстовището на ул. „Юрий Венелин“ и ул. „Априловска“, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Със светофарни уредби ще бъдат оборудвани за първи път на кръстовищата на бул.“Васил Априлов“ и ул. „Райчо Каролев“ (на Козирката), както и на ул. „Юрий Венелин“ и ул. „Априловска“ (при новия и стар Баев мост), уточняват от Община  Габрово.

Кръстовището до бившата Стоматология, Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица