Свържи се с нас

Новини

Второ място в детски фестивал за севлиевски ансамбъл

Published

on

снимка: РС на КНСБ – Габрово

Второ място за севлиевския ансамбъл „Мария“ на 19-я Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който се проведе на 31 май и 1 юни в Минерални бани, област Хасково.

Организатори на фестивала бяха КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ и Община Минерални бани, област Хасково. Това е първа голяма, безценна победа за младия ансамбъл, който беше един от участниците, които представяха България и единствения клуб от община Севлиево.

Ансамбъл „Мария“ се състезава и спечели достойно и заслужено наградата в направление „Модерен балет, хип-хоп, характерни танци, класически балет“, раздел „Характерни танци“.

снимка: РС на КНСБ – Габрово

Децата приеха новината за престижното си класиране с неописуема радост и с мотивация да се трудят с нестихваща енергия и през следващата година, за да получат шанс за участие през 2020 г., когато ще бъде юбилейното издание на мащабното събитие.

Ансамбъл „Мария“, заедно с още 2 хиляди участници от седем държави изживя два незабравими конкурсни дни, изпълнени с много труд, слънце, обич, сълзи от щастие и прекрасни изпълнения на талантливи деца.

снимка: РС на КНСБ – Габрово

Участниците се докоснаха до великата Валя Балканска. От думите на Пламен Димитров – президент на КНСБ, с искрена детска любознателност и топло чувство научиха какъв е бил мотива на създателя на идеята за фестивала, проф. д-р Желязко Христов, а именно – дружбата и приятелството без граници.

снимка: РС на КНСБ – Габрово

Организаторите бяха осигурили много изненади за участниците, като една от големите награди, таблет спечели именно танцьорка от ансамбъл „Мария“.

Успехът на децата от сдружение „Път към приключението“ е доказателство, че когато веднъж се е родила мечта, човек няма право да се отказва, никога. Към нея просто може да добави силна вяра, упоритост, много труд, дисциплина, прозорливост и голяма доза красота и грация и тогава мечтата се превръща в реалност.

Фестивалът „Децата на Балканите – с духовност в Европа“ направи възможно сбъдването на детската мечта на танцьорите.

Ето какво заяви Мария Бенева – управител на сдружение „Път към приключението“ и главен мениджър на ансамбъл „Мария“: „Радостта ни е огромна! Сърдечни благодарности към организаторите на фестивала „Децата на Балканите – с духовност в Европа“. Изключителна организация, много изненади за децата – участници, безценна възможност за създаване на нови интернационални приятелства и неописуема емоция. Фестивалът създава незабравими спомени у децата, а това няма цена! Пожелавам на всеки от читателите да бъде толкова щастлив поне веднъж в живота си, колкото сме ние сега!

Благодаря и на хората-дарители, които направиха възможно участието ни. Ръка, протегната в трудна минута се помни цял живот. Можеха да откажат, някои хора просто отказват, но нашите дарители взеха правилното, доброто решение – за нашите деца. Класирането ни и радостта, и щастието на танцьорите е живото доказателство, защото децата никога няма да ви разочароват“.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Таня Христова: Общинският енергиен мениджмънт ни помага в планирането

Published

on

снимка: Община Габрово

„За да имаме успешни инвестиционни концепции и планове в сферата на енергийната ефективност, трябва да разполагаме с достатъчно надеждни данни и информация, които да ни помогнат съвместно с новите технически решения да въведем онези мерки, които ще доведат до удължаване живота на сградите и ефективната им експлоатация.“

Това коментира кметът на Габрово и председател на Управителния съвет на „ЕкоЕнергия“ Таня Христова по време на онлайн семинар по темата „Енергиен мениджмънт и инструменти за разработване на общински инвестиционни концепции“, който се проведе в края на миналата седмица.

В събитието се включиха повече от 50 представители на общините, бизнеса, институции на централно, регионално и местно ниво. Срещата акцентира върху новаторските финансови инструменти, енергийното планиране и новата уеб базирана система за енергиен мениджмънт.

Първите тестове на новосъздадената от Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ общинска енергийна информационна система бяха проведени в Габрово. По думите на кмета Таня Христова въвеждането ѝ ще позволи на общините да участват в интегрирани проекти, да изготвят анализи за управление на енергийната политика, както и да работят в синхрон с изискванията на Закона за енергийна ефективност.

„Инструментът не просто събира данни за характеристиките на сградите, но позволява вземането на решения да бъде обосновано и базирано на конкретни показатели. Системата показва и какви са ефектите върху общността след въвеждането на различни енергийно ефективни мерки.“, поясни Христова.

Електронната система е създадена изцяло за нуждите на общините – членки на ОМЕЕ „ЕкоЕнергия“, и представлява интуитивен инструмент за съхранение, обработка и управление на информацията за енергийното потребление на обекти от общинския сграден фонд.

Тя разчита автоматично данните от енергийните обследвания на сградите и дава възможност за генериране на годишни отчети към Агенцията за устойчиво енергийно развитие, както и представяне на резултати от предприетите мерки пред заинтересованите страни и потенциалните инвеститори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

ХК „Бъки“ е шампион на България за трета поредна година

„Чардафон“ завършва на 4-то място.

Published

on

Женският отбор на ХК „Бъки“ е шампион на България по хандбал за трета поредна година, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Новината стана факт след проведено заседание на УС на БФХ, на което беше взето решение за прекратяване на първенствата в „А“ и „Б“ РХГ при мъжете и жените.

снимка: sport-gabrovo.com

За крайно се приема класирането в момента на прекъсването на първенствата заради обявеното извънредно положение.

Така отборът на „Бъки“, който си беше осигурил първото място в класирането след редовния сезон, става шампион за 2020-та.

При мъжете отборът на „Чардафон“ завършва на 4-то място в класирането. Цялата новина за успеха можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

„Компютърна техника и технологии“ в ПТГ „Д-р Никола Василиади“

Published

on

ПРИЕМ
ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

Специалност: „Компютърна техника и технологии“
Професия: „Техник на компютърни системи“
/с интензивно изучаване на английски език, хорариумът е приравнен към обучението в езиковите гимназии/

ОБУЧЕНИЕТО ПО СПЕЦИАЛНОСТТА ВКЛЮЧВА ИЗУЧАВАНЕТО НА:
⇒ съвременни микропроцесорни и компютърни системи;
⇒ хардуерни архитектури и видовете периферни устройства;
⇒ системен и приложен софтуер за диагностика и поддръжка на компютърните системи и мрежи;
⇒ програмиране в интернет среда- HTML/ HTML5, CSS/CSS3;
⇒ операционни системи – инсталации, настройки, приложения;
⇒ проектиране на електронни схеми със специализиран софтуер;
⇒ асемблиране на компютърните системи и мрежи.

ЗАВЪРШИЛИТЕ ТАЗИ СПЕЦИАЛНОСТ ПРИДОБИВАТ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ ЗА:
⇒ инсталиране на операционна система, системен и приложен софтуер;
⇒ асемблиране и поддържане на компютърна система, устройства и софтуер;
⇒ тестване, диагностика и отстраняване на проблеми в хардуерните компоненти;
⇒ работа като системни администратори;
⇒ разработване на интернет приложения и поддържане на компютърни мрежи.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица