Свържи се с нас

Новини

Приключи обновяването на образователна инфраструктура в Габрово

Published

on

снимка: Община Габрово

С изпълнението и приключването на проекта за инвестиции в съвременна образователна инфраструктура в община Габрово всички общински училища и детски градини вече са с обновени физически пространства, информираха от местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

Това само доказва, че образованието в Габрово продължава и ще бъде важен и основен приоритет, заяви кметът на Габрово Таня Христова при официалното откриване на обектите.

снимка: Община Габрово

„Наш дълг и задължение като представители на институциите и като големи хора е да предоставяме на вас, поколението, което трябва да отгледаме и възпитаме с много любов, внимание и грижа, една обновена образователна среда, която да ви дава възможност да развивате най – доброто от себе си и да разкривате вашият потенциал. Убедена съм, че за вас това не е просто сграда, а място където с подкрепата на вашите учители вие разширявате кръгозора си всеки ден. Имате прекрасен двор, чудесен физкултурен салон и място, в което да закусвате и обядвате“, сподели габровският кмет.

снимка: Община Габрово

Сградите на НУ „Васил Левски“ и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ бяха трансформирани в едни от най – модерните и иновативни училища не само за Габрово, но и за страната.

снимка: Община Габрово

И двете бази са с внедрени съвременни мерки за енергийна ефективност, а учениците се радват на използването на модерни технологии в обучителния процес, както и на съвременно обзавеждане.

снимка: Община Габрово

Заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОП „Региони в растеж“ Деница Николова каза, че в рамките на финансирането със средствата, които се осигуряват от ЕС, за период от последните 9 години, са обновени не малка част от училищата и детските градини в цяла България.

снимка: Община Габрово

Над 1 млр. лв са фокусирани, за да се обнови сградния фонд, да се даде възможност за внедряване на нови учебни пособия и програми в училищата, за да може децата да се чувстват добре и комфортно.

снимка: Община Габрово

„44 млн. лв са инвестирани само в Габрово за обновяване на паркови пространства, образователна инфраструктура и развитие на градския транспорт. Търсим начини за повишаване и на културната активност чрез обновяване на културната инфраструктура подобно на зала „Възраждане“, а Домът на културата се надяваме скоро също да бъде един от добрите примери за това.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Наша основна цел е с европейски средства да бъдем по – близо до хората, затова се стараем да предоставяме все по – вече възможности за инвестиции в градовете, за да променяме техния облик“, коментира заместник – министър Николова.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица