Свържи се с нас

Новини

Севлиево ще има пътна връзка с магистрала „Хемус“

Министър-председателят Бойко Борисов направи инспекция на строителството на тунела под Шипка

Published

on

снимка: Община Севлиево

Община Севлиево ще има пътна връзка с бъдещата магистрала „Хемус“. Това стана ясно при инспекцията на строителството на тунела под Шипка, която премиерът Бойко Борисов направи днес, заедно вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

“За мен сега е важно за бъдещите поколения да останат мостове и пътища”, заяви премиерът Борисов. Той беше категоричен, че през октомври следващата година автомагистрала „Хемус“ ще е достигнала Севлиево.

“Когато бъде изградена магистралата, ще бъдат направени пътят и пътната връзка до Севлиево и Габрово”, обясни министър-председателят по време на инспекцията.

“Пътните проекти са много важни за бизнеса”, припомни Борисов и уточни, че “за да бъде една инвестиция направена, трябва да има и пътища, по които да се движат автомобилите. Затова и правителството прави изчисления колко ще бъде натоварен трафикът и се реагира навреме, за да не се запушват градовете”.

“Според данни на регионалното министерство, трафикът в участъка Севлиево – Габрово на денонощна база е малко над 6 000 автомобила. Такъв е и трафикът между София и ГКПП „Калотина“, обясни заместник-регионалният министър Николай Нанков. Инспекцията започна от пътната връзка на Севлиево с главния път София – Варна.

„Движим се за Габрово, по второкласен път II-44, малко над 27 км, разделен на два участъка. Изцяло европейско финансиране по ОП „Региони в растеж“. Миналата година през март месец стартираха ремонтните дейности“, припомни Нанков на живо включване от премиерския джип.

Той добави, че трасето Севлиево – Габрово е връзката на региона с главния път София – Варна. „Изключително важна отсечка, с оглед на строителството на входа при Габрово, тунела под Шипка и автомагистрала „Хемус““, каза Нанков. Финансирането е в размер на 24 млн. лв., а до края на юни е срокът за полагане на маркировка и сигнализация“, обясни още той.

Вицепремиерът Томислав Дончев поясни, че пътят има изключително важно значение за региона. „Има огромен трафик между Габрово и Севлиево“, каза той и припомни, че пътят се свърза директно с Трансевропейския Коридор 9.

По предложение на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов скоро се очаква да започнат предпроектните проучвания за западен обходен път на град Севлиево.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

3 коментара

3 Comments

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Млад габровец се озова в ареста заради пико

Published

on

23-годишен габровец беше арестуван заради притежанието на наркотични вещества, става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Белезниците на ръцете му щракнали вчера, 23 септември, около 01.40 часа на ул.“Райко Даскалов“ в Габрово, в хода на специализирана полицейска операция, с цел противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотици.

При последвалите процесуално-следствени действия от него била иззета „свивка“ от станиол, съдържаща бяла на цвят кристалообразна субстанция. Тя реагирала на наркотичното вещество метамфетамин при проведения полеви наркотест.

Във връзка със случаят в РУ – Габрово е образувано досъдебно производство по чл. 354а от Наказателния кодекс. Действията по разследването се провеждат под надзора Районна прокуратура – Габрово.

*Използваната снимка е илюстративна. Пресцентър МВР.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Възстановяват пътя до хижа Хлебна на Узана

Published

on

Община Габрово и Държавно горско стопанство – Габрово подписаха споразумение за сътрудничество за възстановяването на нарушените при добив на дървесина участъци по общинския път от чешма „Дядо Георги“ до хижа Хлебна.

Споразумението предвижда съвместно финансиране на неотложните ремонтни дейности по общинския път GAB 3083.

През последните години въпросният участък системно се използва за стопанска дейност, основно свързана с добив на дървесина. Преминаването на тежки превози средства и механизация е довело до неговото компрометиране.

Доказателство за критичното състояние на пътя са множеството сигнали и свидетелства от граждани.

В началото на август Община Габрово предизвика съвместна проверка в района на местността Узана в присъствието на представители на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ и Държавно горско стопанство – Габрово.

След проверката в Община Габрово беше проведена работна среща за мерките, които следва незабавно да бъдат предприети за възстановяване и поддържане на проблемния пътен участък и беше поет ангажимент той да бъде възстановен и поддържан съвместно.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

ОПТ – Габрово обявява публичен търг

Published

on

„Общински пътнически транспорт“ ЕООД обявява публичен търг, с тайно наддаване, на 06.10.2020 г., втора дата 08.10.2020 г., за отдаване под наем на помещения за офиси:
1. стая №7, първи етаж;
2. стая №10, първи етаж.

Документацията за търга се закупува в административната сграда на дружеството, етаж 3, стая 304.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица