Свържи се с нас

Новини

Центърът за информация и услуги на гражданите става на 20 години

Published

on

снимка: Община Габрово

17 май 1999 г. за Празника на Габрово е открит Центърът за информация и услуги на гражданите. Днес, 17 май 2019 г. той става на 20 години, информираха от администрацията на кмета.

Центърът има дългогодишна традиция в модерното обслужване на гражданите и бизнеса. Разположен е на партерния етаж на административната сграда на Община Габрово и има ясно и разбираемо обозначение. Центърът е леснодостъпен и е създадена възможност за обслужването на всички потребители.

Мотиви за създаването на ЦИУГ преди 20 години са стремежа към ефективно, бързо, качествено и комфортно обслужване; създаване на условия за прозрачност и изключване на предпоставките за корупция; липсата на информационни табла и указатели; желание гражданите да бъдат не само данъкоплатци, а клиенти на общински услуги, обслужвани коректо и любезно. Тогавашното общинско ръководство търси съдействие от Програма Инициатива Местно самоуправление (ИМС) на Американската агенция за международно развитие; съставя се общ списък на услугите; разработват се унифицирани технологични карти на тези услуги; поставят се 4 информационни табла и 2 стелажа до входа на общината; започва подготовка за стартиране на проект за Център. След направено предложение до ОбС – Габрово за финансиране на проекта от бюджета на Общината, с Решение № 39/1999 г. се отпуснат 100 млн. неденоминирани лева за изграждането на Центъра. То започва на 22 февруари 1999 г. и приключва на 10 май същата година. Паралелно с това се изгражда компютърна мрежа и се купува допълнителна компютърна техника.

И така, вече 20 години, служителите посредничат за извършването на всички видове административни услуги и дават информация за тях.

На „едно гише“ се подават Заявления, придружени с необходимите документи. Осъществява се електронен обмен на електронни документи, които съдържат електронни изявления с други администрации.

Работните места в Центъра са оборудвани с модерна компютърна техника и специализиран софтуер. Специалистите от звеното за административно обслужване насочват усилията си и към подобряване на междуведомствената координация във връзка с обмена на информация и служебно съгласуване на преписки.

Автоматизиран е целият документооборот. Разработени и внедрени са 7 електронни административни услуги по проект „Модернизиране на административното обслужване в Община Габрово чрез развитие и предоставяне на качествени електронни услуги за гражданите и бизнеса”.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица