Свържи се с нас

Новини

Севлиево отново събра най-добрите „Млади Данколовци“ по борба

„Младите хора трябва да спортуват и се радвам, че се събират в залата, носеща името на най-великия борец“, заяви кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов

Published

on

снимка: Община Севлиево

Севлиево бе домакин за 49-и път на младежкия турнир по свободна борба „Млади Данколовци“. В надпреварата тази година се включиха 11 отбора с 59 състезатели. Лично кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов откри турнира.

„Както всяка година виждам, че и сега има много млади състезатели, а това само може да ни радва. Младите хора трябва да спортуват и аз се радвам, че се събират точно тук в залата, която носи името на този най-велик български борец „Дан Колов“. Не бива да забравяме, че Дан Колов освен, че е бил най-добрият борец той е бил и един от най-големите дарители на нашето време, бил е с голямо сърце. Така че вие тук трябва да си спомняте за него и да бъдете негови горди последователи“, заяви в речта си кметът д-р Иванов.

снимка: Община Севлиево

Надпреварата бе за младежи в категориите деца, момчета и кадети. Традиционно спортистите от местния клуб „Дан Колов“ се представиха на ниво и завоюваха призови места.

В категория децата до 42 кг победител стана Веселин Пейков от спортен клуб по борба „Локомотив“, Горна Оряховица. Втори се нареди Георги Николов от същия клуб. Третото място си разделиха двама състезатели – Божидар Добрев от спортен клуб „Дан Колов“, Елена и Николай Ангелов от „Локомотив“, Горна Оряховица.

В категорията деца +73 кг. За първото място се пребори Петър Миленов от „Олимпиец“, Търговище. Второто място пък заслужено бе за Йордан Михайлов от спортен клуб по борба „Дан Колов“, Севлиево.

снимка: Община Севлиево

Борбата при момчетата до 41 кг. също бе много оспорвана. Първото място в тази категория заслужено бе за Умут Сабриев от клуб „Дан Колов“, Севлиево. На второ място бе Джанер Ахмед от клуба за спортна борба „Кубадън“ в гр. Лозница, а третото място бе за Борислав Брязов от клуб „Локомотив“, Горна Оряховица.

В групата до 44 кг. първото място завоюва Зейхан Сабриев от клуб „Дан Колов“,. Севлиево. Второто място бе за Денис Шукрю от клуб „Кубадън“, гр. Лозница. Третото място си разделиха двама участници – Беркан Алиев от клуб „Дан Колов“, Севлиево и Леон Вълков от спортен клуб по борба „Истър“ в гр. Тутракан.

В групата до 48 кг. първото място спечели Момчил Янакиев от клуб „Дан Колов“, Севлиево. Второто място бе за Александър Желев от спортен клуб по борба „Илия Павлов“, Велико Търново. Третото място си разделиха двама състезатели – Диян Димчев от клуб спортен клуб „Етър – Виктори 2011“, Велико Търново и Жасмин Аспарухов от спортен клуб по борба „Златарица“ в едноименния град.

Следващата група бе за момчетата до 52 кг и в нея първи стана Емил Ангелов от „Локомотив“, Горна Оряховица. Второто място бе за Преслав Георгиев от „Етър-Виктори 2011“, Велико Търново. На почетното трето място се изкачиха двама състезатели – Никола Йорданов от „Олимпиец“, Търговище и Денислав Панов от „Локомотив“, Горна Оряховица.

При момчетата над 75 кг. най-добър бе Сали Салиев от „Олимпиец“ ,Търговище. Втори стана Атанас Денчев от клуба по борба „Царевец-Етър 93“, Велико Търново. И в тази група третото място си разделиха двама състезатели – Мартин Маринов от „Локомотив“, Горна Оряховица и Леркан Керим от „Олимпиец“, Търговище.

В категорията над 85 кг. победител стана Александър Александров от клуб „Илия Павлов“, Велико Търново. Второ място зае Даниел Стефанов от клуб „Дан Колов“ в гр. Елена. Третото място си поделиха Марин Маринов от клуб „Дан Колов“, Севлиево и Джан Мехмедов от „Кубадън“, Лозница.

Във възрастовата група „Кадети“ до 55 кг. победител стана Владислав Димитров от „Етър Виктори 2011“, Велико Търново. Втори стана севлиевецът Хенвяр Сабриев от клуб „Дан Колов“ в града. На почетното трето място тук се наредиха двама състезатели – Селяйдин Кемалов от клуба по борба „Левски“ в гр. София и Калоян Петков от „Истър“, Тутракан.

снимка: Община Севлиево

Наградата за най-техничен състезател бе връчена на Умут Сабриев от клуб „Дан Колов“, Севлиево. За най-резултатен състезател в надпреварата бе определен Сали Салиев от „Олимпиец“, Търговище.

Наградата за „най-добре представил се треньор“ бе връчена на Николай Ганев от „Локомотив“, Горна Оряховица.

В почивката на състезанието спортистите посетиха къщата-музей и паметника на Балканския лъв Дан Колов в с. Сенник. Организаторите на най-стария турнир по борба проведоха и томбола с предметни награди.

Специални благодарности организаторите отправиха към Община Севлиево за подкрепата в провеждането на състезанието. Благодарности бяха изказани и към спонсорите „Идеал Стандарт – Видима“, Магазин за бяла и черна техника, „Хелиос“, ядки „Детелина“, печатница „М-прес“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в гр. Севлиево. За осъществяването на турнира през тази година своята подкрепа оказаха Ахмед Мехмедов, заместник-кмет на Община Севлиево, Михо Боев, световен шампион по свободна борба при кадетите, Калоян Пенчев, Красимир Куцаров, Христо Спасов и Айредин Пехливанов. Благодарности бяха отправени и към треньорите Димо Панчев и Атанас Дончев от спортен клуб по борба „Дан Колов“, Севлиево.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица