Свържи се с нас

Новини

Деница Златева в Габрово: Трябва да защитаваме националния си интерес в ЕС!

*Избори за членове на Европейски парламент 2019* Купуването и продаването на гласове е престъпление

Published

on


Членът на Европейския парламент от България трябва да е в състояние да защитава националния интерес на страната ни в ЕС. Има теми, по които не трябва да има политически окраски и различия, когато става дума за защита на трудовите права, налагане на единен социален стандарт – минимална работна заплата или пенсия като процент от средната или общоевропейската часова браншова ставка.

Това обяви в Габрово кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България” Деница Златева. Според нея това са теми, засягащи пряко живота на българския гражданин, където трябва да бъде търсено надпартиен консенсус, национален, за да сме в състояние да привлечем мнозинство за защита на този интерес.

„Европа все още е доста далечна за обикновените български граждани, а има още твърде много решения, които влияят пряко на живота ни”, заяви кандидатът за член в ЕП. Един от първите й приоритети, ако бъде избрана за евродепутат, е да работи за това да бъдат преведени темите, обсъждащи се в тази институция, на един по-разбираем, достъпен и близък до хората език.

Снимка: БСП за България

„Европа става все по-дистанцирана и далечна за обикновения европейски гражданин. В такава ситуация е нормално антиевропейски и крайнодесни партии да заемат това празно пространство. Затова е много важно на 26 май да не допуснем представители на националистически, крайно десни партии да имат силно представителство в ЕП. Още по-голяма е отговорността след това. Не просто да бъде формирана коалиция от проевропейски настроени партии, а и да бъде намерен начин да бъдат ангажирани възможно най-много граждани в процесите на вземане на решенията“, обяви още Златева.

„В ЕП бих работила целенасочено за политиките за намаляване на неравенствата и по-специално – средствата, които Европа отпуска за намаляване на регионалните, социални и икономически различия. За мен е важно следващият бюджет на ЕС да предвижда повече средства за България, но много по-важно е в сътрудничество и с българския парламент, и националните власти, за да приемем такива правила за кандидатстване и използване на тези средства, че да не остават българските граждани с впечатлението, че те се използват не по предназначение, че еврофондовете генерират огромна корупция и най-важното – тези средства да бъдат справедливо разпределени в цялата страна“, допълни кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България”.

Според Деница Златева има много голяма концентрация на средства от европейските фондове в големите градове, а малките, средните градчета и селата биват пренебрегвани. „Това се вижда при посещенията ни по страната и е един от най-често поставяните проблеми от хората. Когато говорим, че не сме второ качество европейци, защо се делим на различно качество българи – едните, които живеят в големия град и другите, които живеят в малкия град ?“, запита тя.

По думите й дебатът за това, какво представлява Европа, какво искаме от нея и в какъв ЕС желаем да живеем трябва да бъде много по-широко застъпен в работата на членовете на ЕП, които да бранят националните ни интереси.

Снимка: БСП за България

По-рано през деня Деница Златева, която е и заместник-председател на Националния съвет на БСП, връчи почетни грамоти на дългогодишни членове на левицата в Габрово, като им благодари за работата и всеотдайността през годините.

Новини

Пътен полицай в детската градина

Published

on

Инспектор Христофор Божинов разказа на малчуганите от габровската детска градина „Радост“ за професията „Пътен полицай“.

Униформеният служител гостува на група Мики Маус. Той разказа на децата за работата на пътните полицаи.

Представи униформата и отличителните ѝ знаци, както и помощните средства – палка, белезници, стоп палка и радиостанция.

Проведе и кратка беседа по безопасност на движението. Инспектор Божинов раздаде на малчуганите брошури със стихчета, свързани с пътната безопасност.

Децата от своя страна се бяха подготвили с тематични рисунки, които подариха на униформения служител.

Зареди още

Крими

Превантивна беседа за противодействие на телефонните измами

Published

on

Превантивна беседа, свързана с телефонните измами, се проведе в Трявна, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Габрово. Възрастни хора от пенсионерските клубове в общината се събраха в зала „Дръзновение“, където старши инспектор Марин Маринов, началник група „Криминална полиция“ при РУ Трявна, разясни основните схеми на телефонните измамници.

Той разказа и случаи от своята практика. Ст.инсп. Маринов подчерта, че „ало“ измамниците се стараят да научат информация за близките на потенциалната жертва, която след това използват срещу нея, за да може да я убедят да предаде определена сума пари.

Той призова възрастните хора в никакъв случай да не разказват на непознати за своите деца, внуци, близки. Обясни на възрастните хора как да реагират, когато непознати се опитат да ги убедят, че техни близки са причинили пътен инцидент; че имат нужда от средства за лечение или при други подобни сценарии.

Ст.инспектор Маринов разясни и за така наречените „фишинг измами“. Той отправил апел в никакъв случай да не споделят лични данни, данни на дебитни или кредитни карти, да не отварят съмнителни имейли.

На срещата присъстваха Даниела Маринова, заместник-областен управител и инж.Жасмина Лазарова, заместник-кмет на Община Трявна.

Превантивната кампания е инициирана от Областна администрация- Габрово и ОДМВР-Габрово. Тя ще продължи и през следващите дни.

В Севлиево тя ще се проведе на 27 февруари от 15.00 часа в клуб на пенсионера в ж.к.“Митко Палаузов“, на 28 февруари от 10.00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Любен Каравелов“ в Севлиево, на 6 март от 13:00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Юрий Венелин“ в Габрово, и на 7 март от 10.00 часа в Община Дряново.

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово обучи комитети и групи по условия на труд

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ-Габрово, съвместно с Института за социални и синдикални изследвания и обучения на КНСБ, проведе в електронна среда обучение на близо четиридесет представители на комитетите и групите по условия на труд в предприятия и организации от региона.

Традиционно и тази година лектори бяха директорът на дирекция „Инспекция по труда” със седалище Габрово Виолета Иванова и вицепрезидентът на КНСБ в направление „Социална защита, безопасност и здраве при работа. Справедлив зелен преход и екология” Огнян Атанасов.

Виолета Иванова запозна участниците с нормативните разпоредби, касаещи трудовата злополука, провеждането на инструктажи осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, контролът по спазване на трудовото законодателство и правомощията на контролните органи.

Огнян Атанасов представи националното законодателство по безопасност и здраве при работа, социалния диалог в областта на здравословните и безопасни условия на труд, рискове, свързани с безопасност и здраве при работа в сектор „Държавно управление”, предстоящият проект на социалните партньори в тази област, Националната кампания на КНСБ „Да спрем рака на работното място” и промените в европейското на националното законодателство.

За първи път трети лектор в обучението бе Габриела Гатева – психолог и психотерапевт, която запозна участниците със симптомите, фазите и начините за справяне със синдромът на бърнаут и представи случаи от своята практика.

Обучението се осъществи в съответствие с изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица