Габровският пестил допринесе за успешната работа на полярниците ни

Михаил Боевски и проф.Христо Пимпирев, снимка: „Марино България“

Българският учен, полярен изследовател, професор по геология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, ръководител на 25, 26 и 27-мата ни Антарктическa експедиция Христо Пимпирев връчи Благодарствената грамота на Михаил Боевски, производител на Габровския пестил.

Ръководителят на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев удостои със специалната грамота собственика на фирма „Марино България“, произвеждаща „габровски шоколад“. Това се случи по време на официалното откриване в Художествената галерия „Христо Цокев” на изложба, представяща Ледения континент и българското присъствие там.

снимка: „Марино България“

Фирмата на Михаил Боевски предостави габровски пестил на последната наша експедиция на Седмия континент, а чрез вкусовите качества на натуралния продукт той бързо стана популярен сред представителите и на други държави, получавайки висока оценка от тях.

„За нас е истинска чест и удоволствие да получим това признание от български изследовател като проф. Пимпирев и от учени, докоснали се до съвършенството на необятната “ледена земя”.


Във Вашата постъпка ние виждаме няколко различни измерения: от една страна признанието Ви ни дава основание да работим с пълна сила, още по-усърдно и още по-щастливи, защото сме допринесли, макар и малко, за едно българско дело в далечния юг на земното кълбо; от друга страна Вие ни давате достоен личен пример – за това как се работи за България и за това да бъдем единни и сплотени, работейки за страната ни, дори и отвъд границите й. Благодарим Ви, български полярници от 27-тата Антарктическа мисия!“, споделиха от фирма „Марино България“.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Коментар

Напиши коментар