Новини, Политика|17.04.2019 11:15

„Будно Габрово“ изрази позиция във връзка с протестите


Във връзка със събитията, случили се в Габрово през последните дни, Местната коалиция „Будно Габрово“ разпространи до медиите своя позиция.

В нея представителите на коалицията твърдят, че ако българското законодателство е ефективно прилагано исканията на гражданите биха били изпълнени. По думите им институциите не са спазвали вменените им от Закона задължения или са били на лице порочни практики.

Според „Будно Габрово“ търсенето на провокатор за протестите, от страна на управляващите, означава само едно – че те все още не осъзнават факта, че недоволството беше автентично, спонтанно и обосновано.

Разпратената до медиите позиция, която публикуваме без редакторска намеса, гласи:

„СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Преживяхме тежки дни и събития, които провокираха много размисли и доведоха обществото до желание най-после да поиска промяна.

Анализирайки исканията на гражданите, заявени в публичното пространство, ние от Местна коалиция „Будно Габрово“ установихме, че ако българското законодателство бъде ефективно прилагано въпросните искания биха били изпълнени. Което доказва, че редица институции не са спазвали задълженията си, вменени от Закона, или са били на лице порочни практики.

Търсенето на провокатор за протеста, от страна на управляващите, означава едно – все още не е осъзнат факта, че недоволството беше автентично, спонтанно и обосновано. Когато има подценяване и неосъзнаване на истинските проблеми, не бихме могли да очакваме действия за разрешаването им.

Оставаме с надеждата гражданите да не губят вяра в справедливите си искания и ги поздравяваме за доблестната им позиция през последната седмица.“


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

2 коментара

  • Нали имахте затруднения с правописните грешки, как успяхте да направите анализ 😀

  • А нещо за нациагитките, расистките призиви, желанието за саморазправа? Или това са съвсем нормални неща? Само да ви припомня, че в цивилизования свят, тези случки са за съд със затвор! Но явно несъществуващата съдебна система, не работи за никого!

Напиши коментар