Култура, Новини|16.04.2019 10:57

Ненчо Русев с втора изложба на живопис и пластика в галерия „Видима“

снимка: Галерия „Видима“

Днес, 16 април, от 17.30 ч. в севлиевската галерия „Видима“ ще бъде представена изложба на един от най-известните живи майстори в областта на скулптурата и малката пластика – Ненчо Русев. Той гостува за пръв път в галерия „Видима“ през 2015 г.!

Четири години след своето първо гостуване в Севлиево, авторът, който наскоро отпразнува 75-ия си юбилей, ще сподели със севлиевската публика, както новите си търсения в изкуството, така и творби от свои предишни творчески периоди.

снимка: Галерия „Видима“

Авторът е известен с това, че за него няма забранени области на изкуството! Обича да изпробва своите идеи с различни материали – керамика, камък, бронз, стъкло, дърво.

Казват, че в него едновременно живеят няколко личности, а разнообразието във формите и образите произтича от различните закони за работа с материалите.

снимка: Галерия „Видима“

Плакетите му, които най-често представят сюжети, свързани с митове и легенди, са наситени с детайл и действие, присъстват много фигури.

В скулптурата си той залага на красотата на линията и на изяществото на силуета, на дълбоката душевност на нежния пол.

Маслената му живопис разкрива пейзажи от българската природа, балканът и морето, които носят свобода, спокойствие, омиротвореност.

снимка: Галерия „Видима“

На севлиевската публика предстои да се срещне и с един друг образ на автора, който е нов и за самия него.

Ненчо Русев се осмелява да надникне отвъд материалното. В така наречените от самия него „фантазми“ или фантасмагории от цикъла „Алени сънища“ той проследява полета на душата в търсенето на друг свят… или нашия…

Ненчо Русев ще ни преведе през различните измерения на двуизмерно и триизмерно, на скулптура и живопис, на духовно и митично, не земно и космическо!


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар