Свържи се с нас

Новини

Свикаха извънредна сесия на Общинския съвет заради напрежението в Габрово

Published

on

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По искане на общо 11 общински съветници, от групата на БСП, Атака, Будно Габрово, СДС и Реформаторски блок, днес (12 април) ще бъде свикано извънредно заседание на Общински съвет – Габрово, заради напрежението в града. Дневният ред се състои от 2 точки.

По първа точка ще бъде докладвана информация от кмета на община Габрово и началника на полицията в Габрово относно актуалната ситуация в града след протестите.

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По втора точка местните парламентаристи ще гласуват визия в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план за интеграция на лицата от малцинствените групи, конкретните мерки за успокояване на възникналото напрежение и стъпките, които трябва да бъдат предприети за решаване на проблемите.

Извънредното заседание ще се проведе в Ритуалната зала на Община Габрово от 13.00 часа.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

3 коментара

3 Comments

 1. PROFFA

  12.04.2019 at 11:17

  Това за ВИЗИЯТА го разбрах. Но,къде са ВИ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ ?????

 2. анонимен

  12.04.2019 at 11:37

  Дългосрочни планове за интеграция на малцинствените групи????????????.

 3. And Justice for All

  12.04.2019 at 13:41

  Кой нарежда на милиционерите да не закачат сатурнианците?Да бъде уволнен началника!Да се уволнят и лицата от съда /съдия и прокурор/,които допуснаха това !Всеки държавен/общински служител ,който протежира/л/,неглижира/л/ и толерира/л/ сатурнианското безчинство да бъде уволнен!
  ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ !
  СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ГАБРОВСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица