Новини, Общество|01.04.2019 12:06

Севлиево е одобрен проект към Асоциацията на жените в Европа

 

снимка: Минчо Тодоров

Община Севлиево защити проект за финансово подпомагане и оборудване на Дома за стари хора в с. Добромирка.

В края на 2018 г. Община Севлиево кандидатства пред Асоциацията на жените в Европа (Association Femmes d’Europe – a.i.s.b.l) за финансиране на проектното предложение „Оборудване за кухненски блок в Дом за стари хора в с. Добромирка, Община Севлиево“.

С подкрепата на г-жа Ирина Нийборг и г-жа Милена Кънева от Българската секция в организацията, проектът бе защитен и получи финансиране в размер на 7 000 евро.

Преди 2 години, благодарение на отпуснато финансиране от Асоциацията обитателите на Дома за стари хора с.Добромирка получиха ново обзавеждане за стаите – легла, нощни шкафчета, гардероби и щори. Тогава финансирането от международната асоциация бе за 8 000 евро.

С настоящото проектно предложение ще може допълнително да се подобрят условията за живот на хората от дома. Планира се да бъде оборудван кухненският блок на социалната услуга с нови електрически печки, фурни, пекарни, професионален миксер, вертикален фризер и зеленчукорезачка.

„Благодарен съм на Асоциацията на жените в Европа, че ще подкрепят Дома за стари хора в с. Добромирка. Тяхната солидарност и съпричастност към възрастните хора в Общината ни е добър пример за всички нас“, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Асоциацията на жените в Европа е филантропична организация, създадена преди около 50 години.

В нея към момента членуват около 1100 жени от четирите краища на континента и всички те доброволки. Мисията на асоциацията е да изразява безкористна солидарност към хората в нужда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар