Свържи се с нас

Новини

Севлиево е одобрен проект към Асоциацията на жените в Европа

Благодарен съм на Асоциацията, че ще подкрепят Дома за стари хора в с. Добромирка, сподели кметът д-р Иван Иванов

Published

on

 

снимка: Минчо Тодоров

Община Севлиево защити проект за финансово подпомагане и оборудване на Дома за стари хора в с. Добромирка.

В края на 2018 г. Община Севлиево кандидатства пред Асоциацията на жените в Европа (Association Femmes d’Europe – a.i.s.b.l) за финансиране на проектното предложение „Оборудване за кухненски блок в Дом за стари хора в с. Добромирка, Община Севлиево“.

С подкрепата на г-жа Ирина Нийборг и г-жа Милена Кънева от Българската секция в организацията, проектът бе защитен и получи финансиране в размер на 7 000 евро.

Преди 2 години, благодарение на отпуснато финансиране от Асоциацията обитателите на Дома за стари хора с.Добромирка получиха ново обзавеждане за стаите – легла, нощни шкафчета, гардероби и щори. Тогава финансирането от международната асоциация бе за 8 000 евро.

С настоящото проектно предложение ще може допълнително да се подобрят условията за живот на хората от дома. Планира се да бъде оборудван кухненският блок на социалната услуга с нови електрически печки, фурни, пекарни, професионален миксер, вертикален фризер и зеленчукорезачка.

„Благодарен съм на Асоциацията на жените в Европа, че ще подкрепят Дома за стари хора в с. Добромирка. Тяхната солидарност и съпричастност към възрастните хора в Общината ни е добър пример за всички нас“, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Асоциацията на жените в Европа е филантропична организация, създадена преди около 50 години.

В нея към момента членуват около 1100 жени от четирите краища на континента и всички те доброволки. Мисията на асоциацията е да изразява безкористна солидарност към хората в нужда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица