Свържи се с нас

Новини

Севлиево е одобрен проект към Асоциацията на жените в Европа

Благодарен съм на Асоциацията, че ще подкрепят Дома за стари хора в с. Добромирка, сподели кметът д-р Иван Иванов

Published

on

 

снимка: Минчо Тодоров

Община Севлиево защити проект за финансово подпомагане и оборудване на Дома за стари хора в с. Добромирка.

В края на 2018 г. Община Севлиево кандидатства пред Асоциацията на жените в Европа (Association Femmes d’Europe – a.i.s.b.l) за финансиране на проектното предложение „Оборудване за кухненски блок в Дом за стари хора в с. Добромирка, Община Севлиево“.

С подкрепата на г-жа Ирина Нийборг и г-жа Милена Кънева от Българската секция в организацията, проектът бе защитен и получи финансиране в размер на 7 000 евро.

Преди 2 години, благодарение на отпуснато финансиране от Асоциацията обитателите на Дома за стари хора с.Добромирка получиха ново обзавеждане за стаите – легла, нощни шкафчета, гардероби и щори. Тогава финансирането от международната асоциация бе за 8 000 евро.

С настоящото проектно предложение ще може допълнително да се подобрят условията за живот на хората от дома. Планира се да бъде оборудван кухненският блок на социалната услуга с нови електрически печки, фурни, пекарни, професионален миксер, вертикален фризер и зеленчукорезачка.

„Благодарен съм на Асоциацията на жените в Европа, че ще подкрепят Дома за стари хора в с. Добромирка. Тяхната солидарност и съпричастност към възрастните хора в Общината ни е добър пример за всички нас“, сподели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Асоциацията на жените в Европа е филантропична организация, създадена преди около 50 години.

В нея към момента членуват около 1100 жени от четирите краища на континента и всички те доброволки. Мисията на асоциацията е да изразява безкористна солидарност към хората в нужда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица