Новини, Общество|29.03.2019 14:20

Габрово се включва в Часа на Земята

снимка: Община Габрово

Габрово е един от 71 града в България, които ще се включат в инициативата „Часът на Земята“, която ще се проведе тази събота.

Хиляди градове в цял свят ще се обединят на 30 март около идеята за малките стъпки, които можем да направим, за да повлияем положително на нашата планета, и ще угасят или притъмнят осветлението на знакови сгради, паметници, улици и други.

В инициативата се включват и милиони домакинства, което превръща Часът на земята в най-голямата природозащитна инициатива в света.

снимка: Борис Петков – Щрък, фоторепортер на „Габрово Нюз“

В Габрово ще угаснат светлините на Община Габрово, Областна управа, Национална Априловска гимназия, Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, а институциите призовават габровци да се включат в инициативата и за един час – от 20.30 до 21.30, в събота, 30 март, да угасят осветлението в домовете си.

Кампанията е повод да поговорим за Земята и нейните ресурси и това как ги използваме и опазваме, а електричеството е само външният израз на този дебат. Затова – за положителните страни от човешката намеса, а и за проблемите, които тя създава, можете да прочетете в сайта на инициативата.

А ако искате да направите своя малък принос за по-чиста и разумна планета, можете да се включите и в кампанията на Община Габрово „Обери боклука“. Повече за нея можете да прочетете оттук.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар