Свържи се с нас

Новини

Футболистите на ФК“Янтра“ продължават с тренировките

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Футболистите на ФК“Янтра“ продължават своята лятна подготовка с усилени тренировки. Момчетата на старши-треньора Радия Дойчев провеждат своите занимания на новото тренировъчно игрище с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев”, като се набляга повече на упражненията за физическа издържливост. Старши-треньорът се аргументира, че иска да запази спортната формата на своите футболисти за разлика от другите отбори.

На вчерашната тренировка се бяха включили 18 футболисти, като заниманието премина първоначално с упражнения за разгряване, след което последва крос и игра с топка. Играчите се разделиха на 2 отбора и направиха двустранна игра помежду си. Самият двубой бе бърз и динамичен, като футболистите залагаха повече на отигравания с едно докосване и извеждащи пасове, от колкото на самостоятелни акции. В заниманието се включи и Ради Гутев, който е почти сигурното първо ново попълнение към габровския отбор. Обещанието, че ще се дава път на младите футболисти от „Янтра“ се спази. Впечатление направиха някои от юношите на клуба.

Всички в състава на ФК“Янтра“ тренират с отлично настроение и няма играчи със здравословни оплаквания. Тренировките ще продължат през цялата седмица и първата контрола за лятната подготовка е предвидена за вторник (19 юли). Съперник на габровци ще бъде отборът на Калиакра (Каварна), като единствената въпросителна е къде ще бъде изигран двубоя. Вариантите са два, като в единия „Янтра“ ще приеме гостите от Каварна на стадион „Христо Ботев“, а другият е мачът да бъде игран на неутрален терен. Възможност за изява в първата контролна среща ще имат и футболистите, които са дошли на проби.

1 Comment

1 Comment

  1. Ivan

    12.07.2011 at 12:03

    Uspeh Yantra

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица