Свържи се с нас

Крими

Пример за безчовечност: Простреляха бременна кошута край Гъбене!

Published

on

Снимката е илюстративна

Простреляна бременна кошута е била намерена в района на габровското село Гъбене, информират от Северноцентрално държавно предприятие – Габрово. Животното е било открито по време на редовно дежурство от служители на СЦДП – Габрово.

Кошутата е била простреляна в задния ляв крак. По време на нощен обход в района на габровското село Гъбене те забелязали голямо кърваво петно върху асфалта в края на селото.

Служителите последвали кървавата диря и открили простреляното животно да лежи живо в безпомощно състояние в крайпътната канавка.

Последвало незабавно подаване на сигнал на спешния телефон 112. В отговор им било съобщено, че на сутринта мястото ще бъде посетено от оперативно-следствена група.

Служителите на предприятието останали до простреляното животно през цялата нощ, за да запазят непокътнато мястото на инцидента до идване на органите на МВР. Към тях се присъединил и председателят на ЛРД – Гъбене.

Около 8.30 ч. сутринта на 18 март, заедно с оперативно-следствената група, пристигнали и двама ветеринарни лекари. Те евтаназирали тежко ранената кошута, а при огледа на трупа установили, че тя била бременна.

На мястото бил извършен оглед, започнато е полицейско дознание.

По-рано в нощта на инцидента, в землището на с. Гъбене, обхождайки района, служителите на СЦДП – Габрово са попаднали на бракониери, които са се опитвали да ловуват на фар, последвало е преследване, при което бракониерите са успели да избягат.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Полицията с комплекс от мерки за празника на студентите

Published

on

Полицията ще предприеме комплекс от мерки, свързани със спокойното протичане на предстоящия студентски празник – 8 декември, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Проведени са срещи с представители на местната власт и управители на частните охранителни фирми. На тях са обсъдени начините за координация и взаимодействие за недопускане на сериозни нарушения на обществения ред и осигуряване на пътната безопасност.

Екипи на РДПБЗН Габрово са извършили проверки в хотели и нощни заведения за спазване на мерките за пожарна безопасност. 30 са проверените обекти, от които 23 места за настаняване и 7 заведения.

Предвидено е полицейско присъствие в районите на хотели, къщи за гости, заведения и нощни клубове, където се очаква да има събирания по случай празника. Организирани са специализирани полицейски операции за контрол по спазването на изискванията на Закона за движение по пътищата.

Униформените служители ще следят за недопускане на нарушения на скоростните режими, управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, установяване на неправоспособни водачи, техническа изправност на автомобилите, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

ОДМВР – Габрово апелира студентите за разумно и безопасно поведение!

„Напомняме на тези, които ще поемат на път с автомобилите си, да бъдат отговорни и дисциплинирани зад волана.“

Зареди още

Крими

Хванатият в кражба криминално проявения обирал незаключени коли

Published

on

Хванатият в кражба 38-годишен криминално проявен мъж от великотърновското село Ресен, за когото вчера съобщихме, се оказа че е обирал незаключени коли, паркирани на различни места в Габрово.

До ареста му се стигна след като полицаи го задържаха в петък вечерта, около 17.00 часа, в района на ул.“Гурко“ в областния град.

В хода на работата с него, габровските разследващи установили, че мъжът е съпричастен към извършването на още три престъпления, със сходен характер.

На 17 ноември той отнел портмоне, с намиращи се в него лични документи, дебитни карти и сумата от 25 лв, оставено в незаключен лек автомобил, а 4 дни по-късно, на 21 ноември, от друг незаключен автомобил откраднал портмоне с лични документи и сумата от 12 лв.

На 2 декември отново от незаключена кола той задигнал сумата от 350 лв. Работата по случаите продължава.

Зареди още

Крими

Габровец се посрами с „кокошкарска кражба“ на лампа

Published

on

Мъж от Габрово стана за резил, след като бе уличен в извършването на кражба на осветително тяло.

В хода на проведените оперативно – издирвателни мероприятия от служители на „Криминална полиция“ било установено, че 46-годишният габровец извършил кражбата на осветително тяло, намиращо се на ул.“Прохлада“.

По случая е заведена преписка. Вещта собственост на Община Габрово, предмет на престъплението, е била намерена и иззета.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица