Свържи се с нас

Любопитно

Иван Звездев готви здравословно с деца от „Ран Босилек“

Published

on

снимка: Община Габрово

Ден на здравословното хранене и готвене, под надслов „Ние знаем как да се храним здравословно“ се проведе с децата от подготвителна група – 6г. „Маргаритка” на ДГ ”Ран Босилек”.

Официални гости на събитието бяха шеф-готвачът Иван Звездев, г-жа Юлияна Звездева, г-жа Нела Рачевиц – заместник-кмет „Социално‐икономическо развитие“ и г-жа Веселина Минкова – държавен здравен инспектор в РЗИ – Габрово.

Вкусното събитие имаше за цел да възпитава в децата отношение към здравословния начин на живот и да обясни как се готви здравословно и как да се храним правилно, информираха от пресслужбата на Община Габрово.

Децата демонстрираха чрез образователни игри познанията си за храните, които са необходими за здравословното хранене, изработиха пирамидата на полезните и вредните храни.

Заедно със своите учители и родителите, малките готвачи запретнаха ръкави и се заеха с приготвянето на тристепенно меню, състоящо се от зелена салата, пилешко филе с гарнитура и пълнени ябълки с плодове, мед и орехи.

Всеки отделен отбор в рамките на 20 минути трябваше да приготви съответно ястие по избрана рецепта и да го представи пред журито от официалните гости.

снимка: Община Габрово

Децата получиха грамоти за оригинална кулинарна рецепта, за ястие с най-добри вкусови качества, за най-красива и креативна презентация на ястие – връчени от Иван Звездев.

„Голяма част от навиците, свързани със здравословния начин на живот, се изграждат в детска възраст. Детството е важен период за утвърждаване на предпочитания към здравословното поведение като цяло, не само към здравословното хранене. Децата, на които е обяснена важността на здравословното хранене и които са научени правилно да подбират хранителните си режими, е по-вероятно да водят здравословен живот и като възрастни”, каза г-жа Рачевиц.

Директорът на детската градина Снежана Войчева благодари и на родителската общност на децата от групата за оказаното съдействие и подкрепа в реализирането на заниманието.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Мотосезонът в Габрово ще бъде открит тази събота, 13 април

Published

on

Тази събота, 13 април, в Габрово ще се проведе откриване на мотосезон 2024. Стартът ще бъде даден на площад „Възраждане“ в 09.30 часа, а след 13.00 часа ще започне демонстрационната мото обиколка на града.

Екипи на полицията ще съпроводят участниците по време на мото обиколката, която ще се проведе по определен маршрут.

Участниците в откриването ще потеглят от пл. „Възраждане“, ще преминат по бул. „Априлов“, в посока кръговото на Шиваров мост, откъдето ще продължат по бул. „Хемус“ до кръстовището с бул. „Столетов“.

Оттам след ляв завой по бул. „Столетов“ ще преминат по ул. „Капитан дядо Никола“, ул. „Йосиф Соколски“, ул. „Николаевска“, ул. „Априловска“, на която след завой надясно по ул. „Юрий Венелин“ ще се отправят към площад „Игото“, ул. „Брянска“, ул. „Христо Смирненски“, ул. „Търновсско шосе“ (бивша „Орловска“).

След това ще преминат по ул. „Индустриална“, ул. „Лазурна“ и оттам ще продължат на ляво по бул. „Могильов“ до кръстовището с бул. „Стефан Караджа“ и по бул. „Стефан Караджа“ към Севлиево.

Полицията призовава всички участници в движението да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни на пътя.

Зареди още

Любопитно

„ВАИКАР“ ще оцени по достойнство Вашия стар „Мерцедес“ или „БМВ“

Published

on

Притежавате стар, но все пак ценен немски автомобил „Мерцедес“ W126 или „БМВ“, произведен преди 1993 година? Фирма „ВАИКАР“ изкупува екземпляри от двете марки.

Ние разбираме стойността на класическите коли и сме готови да предложим конкурентни и достойни цени за Вашата стара кола. Независимо дали тя е в добро или лошо състояние, ние сме заинтересовани да я видим.

📞 Свържете се с нас, като позвъните на телефон: +359 999 009 008.

Не изпускайте възможността да се освободите от стария си автомобил и той да бъде оценен по достойнство за вярната си дългогодишна служба.

Позвънете още сега и ще се погрижим за цялата процедура. „ВАИКАР“ – вашата връзка със света на класическите автомобили!

Зареди още

Любопитно

Над 120 екипажа пристигат в Трявна за традиционното офроуд състезание

Published

on

Несъмнено едно от най-мащабните и харесвани спортни събития, провеждащо се на територията на община Трявна, е офроуд състезанието, което събира любители на екстремните преживявания от близо и далеч.

След едногодишно прекъсване, тази година в надпреварата се включват над 120 екипажа от България и съседна Турция, които ще открият пролетния сезон в Трявна. Главен организатор на събитието е Автомобилен спортен клуб „Риск-Габрово“, с подкрепата на Община Трявна.

Официалното откриване на офроуд състезанието „Трявна 4х4“ 2024 ще се състои на 13 април, събота, от 08.45 ч пред сградата на Община Трявна. Точните трасета и места за наблюдение ще бъдат обявени ден по-рано.

Идеята за провеждане на подобно кроскънтри рали и офроуд състезание в покрайнините на Трявна се заражда през 2010 година, когато е и първото издание на екстремната надпревара.

„Така вече 13 години имаме възможността да организираме офроуд състезание и Трявна да е наш любезен домакин, за което отново благодарим! Неслучайно сме избрали региона, защото е центърът на България и отделно тук има много повече хотели и места за настаняване на хората. Трасетата са много подходящи и има на полигоните затворен кръг, който е много подходящ също за публика и състезатели“, коментира Йосиф Лагадов от АСК „Риск-Габрово“.

В тридневното офроуд приключение в Трявна и Плачковци ще участват високопроодими джипове и UTV-та.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица