Свържи се с нас

Новини

Момчил Неков е един от най-активните евродепутати, смятат в Габрово

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През изминалите 4 години и половина Момчил Неков, член на ЕП от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите, доказа че е един от най-активните български евродепутати. Той получава много стабилна подкрепа и най-много номинации за втори мандат от организациите на БСП в област Габрово.

Това съобщи народният представител от БСП – Габрово Кристина Сидорова по време на пресконференция, участие в която взеха още Момчил Неков и председателят на местните социалисти Здравко Кънчев.

По думите на Сидорова подкрепата от нашия регион за Момчил Неков е продиктувана от поетите и изпълнени от евродепутата ангажименти. Народният представител от левицата изрази надежда, че Неков ще бъде поставен сред челните места в листата на „червените“ за предстоящите европейски избори в края на май.

Пред медиите Момчил Неков сподели, че основната му кауза през изминалите 4 години и половина е да „превежда Брюксел на български език“, а приоритет в нея е борбата с двойните стандарти.

Според него Шенген е типичен пример за двоен стандарт. „Ако се реализира идеята на Борисов за присъединяване на България към шенгенското пространство само по въздух, без по суша и вода, това означава, че се подкрепя създаването на двоен стандарт“, счита Момчил Неков.

Той изтъкна още, че съществуват двойни стандарти при храните, като акцентира че ще продължи борбата си в тази посока качеството на стоките у нас и в Европа да бъде едно и също.

Защитата на българските продукти от местни производители, генериращи добавена стойност за регионите, са друга важна кауза пред Момчил Неков. „Такъв местен продукт е габровският пестил. На базата на един такъв продукт той може да носи не само известност за региона, но и икономически ползи“, каза той.

Популяризирането на характерните за даден регион производства биха спомогнали за развитието още на туризма – кулинарен, винен и други видове, които в последно време все повече се налагат като предпочитани за населението в различни части на Европа.

Благодарение на българските пчелари има предложения, които ще бъдат приети на европейско равнище, информира още Момчил Неков.

„Аз бях докладчик на социалистите по темата с пчеларството, една актуална тема през последните години, в няколко аспекта. Единият от тях са пестицидите в земеделието, които се използват и които са вредни за здравето на пчелите. Влияят върху нервната им система, което намалява популацията им.

Следващият проблем са болестите по пчелите. И третият проблем е финансирането на сектор пчеларство. Това, което трябва да направим на национално и на европейско ниво е да има обвързана подкрепа в новия програмен период за сектора пчеларство и производителите на мед“, посочи евродепутатът.

Според него към момента Европейската комисия все още не е узряла за исканията на бранша да се финансира пчелно семейство за услугата опрашване.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. Цурко Гей

    20.03.2019 at 12:01

    Аз пък съм член на Пасивния Алианс на соросоидите-гейови!!!
    Да въй яд, на!!!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица