Свържи се с нас

Любопитно

Искате ли да се върнете отново в детската градина?

…или как една детска градина зарадва габровци и отвори своите врати за малки, големи и още по – големи момичета и момчета.

Published

on

снимка: Маргарита Ташева

Детска градина „Мечо Пух” направи невероятно представяне пред габровската общественост, по случай 3 март. Това се случи на сцената на един от търговските центрове в Габрово. Децата имаха подкрепата не само на своите родители, но и на публиката, която пя и танцува с тях.

снимка: Маргарита Ташева

Изявата беше част от поредицата представяния на ДГ „Мечо Пух” за подобряване на взаимодействието с родители и местна общност.

снимка: Маргарита Ташева

Учителите представиха постиженията на децата по невероятен начин и показаха на габровската общественост как се възпитават българи в днешно време.

снимка: Маргарита Ташева

На сцената директорката г-жа Силвия Митрофанова поздрави всички, във връзка с националния празник 3 март и обяви, че отворя вратите на детското заведение не само за малките, но и за възрастните.

снимка: Маргарита Ташева

В седмица на „Отворените врати“, всеки желаещ ще може да се запознае с учителите, да разгледа къде и как се организират занятията, как се обучават и възпитават децата, докъде се достига с обучението по метода Монтесори и какво значи иновативна детска градина.

снимка: Маргарита Ташева

Г-жа Митрофанова сподели пред публиката, че въпреки динамичното време и трудностите в образованието, е изключително важно учителите да не спират да се борят и нашите децата трябва да получават най – доброто и съвременно образование.

снимка: Маргарита Ташева

Учителите на ДГ „Мечо Пух” доказаха на габровци, че не се страхуват да бъде първи при прилагането на метода Монтесори и че ако се работи с бъдещото поколение по правилния начин, могат да се постигнат истински резултати.

снимка: Маргарита Ташева

Всеки желаещ детето му да бъде възпитавано от добри учители, ще може да разгледа ДГ „Мечо Пух” в дните на „Отворените врати“, които ще бъдат организирани от ръководството, всеки ден от 11 март до 15 март, в часовете от 10 до 12 часа.

снимка: Маргарита Ташева

Всеки посетител ще може да разгледа не само базата, но и да усети духа на съвременните детски учебни заведения. Посетете ДГ „Мечо Пух“! Там има какво да видите.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Започна Трявна Арт Фестивал 2020

Published

on

На 3 август на площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ се състоя официалното откриване Трявна Арт Фестивал 2020, който се провежда в Славейковия град от 3 до 8 август. Събитието започна с химна на Република България, в изпълнение на пиано на Сирма Величкова.

Думата бе дадена на кмета на Община Трявна Силвия Кръстева, под чийто патронаж се провежда фестивалът. Тя сподели, че за нея е привилегия фактът, че събитието се налага като традиция през годините.

По нейните думи Трявна Арт Фестивал утвърждава името на Трявна като средище на култура, изкуство и духовност. Кметът благодари на организаторите Димитър Малакчиев и Сирма Величкова, които въпреки извънредната епидемична обстановка направиха възможна реализацията на фестивала при спазване на всички противоепидемични мерки.

В концертната програма се включиха: Левент Ивов – кларинет, Австрия / България; Христо Христов – флейта, Германия / България; Христофор Маринов – цигулка, България; Димитър Иванов – контрабас, Белгия / България; Сирма Величкова – пиано, Германия / България; Дарина Ивов – пиано, Австрия / България.

Програмата включваше творби на К. Пендерецки, Дж. Верди, И. Чарт, П. Морлачи, Г. Доницети, Д. Ловрелио, Фр. Крайслер, Б. Барток, Е. Тозели, Фр. Пуленк, А. Пиацола. Шестимата творци трогнаха с изпълненията си многобройната публика.

Участниците получиха подаръци от кмета на община Трявна Силвия Кръстева и уверение, че винаги са добре дошли в Славейковия град.

Всички снимки от откриването на Трявна Арт Фестивал 2020 можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

И тази събота фермерски пазар „ОТ БГ“ на площад „Възраждане“

Published

on

Превърналият се в традиция фермерски пазар „ОТ БГ“, който се провежда всяка втора събота от месеца на площад „Възраждане“ пред Община Габрово, ви очаква на 8 август от 9:00 ч. до 15:00 ч.

Новите предложения в августовското издание са: масло от орех, шафранови продукти, плодове от земеделски производители от съседни на Габрово области. Очакват се 30 изложители, предлагащи истинска храна с доказан произход и български продукти.

На фермерския пазар „ОТ БГ“ участват земеделски производители, фермери и представители на продукти за здравето със съответните документи и сертификати, както и няколко занаятчии от Област Габрово, съхраняващи майсторлъка и традицията в занаятите си.

От 10.00 до 12.00 школата на Елиза Ковачева ще очаква най-малките посетители, в своето ателие „Даровете от природата“ на работилничката на фермерски пазар „От БГ“.

От 11.00 до 12.00 часа „Хоро за хората“ ще гостува на Фермерски пазар „ОТ БГ“.

През останалото време площадът ще бъде озвучен с най-хубавата популярна българска музика от 80-те години до днес и обичайно, в 14.00 часа, ще бъде изтеглена томболата, чиято наградна кошница ще бъде пълна с продукти от всички участници на пазара.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ се провежда в партньорство с Община Габрово, Областна дирекция „Земеделие“ Габрово и медийната подкрепа на „Габрово Нюз“, с организатор – рекламна агенция „Елмазови“ под търговската марка „ОТ БГ“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Днес за рожден ден да почерпи… кметът на Дряново Трифон Панчев

Published

on

Днес, 4 август, специален повод да почерпи има кметът на община Дряново Трифон Панчев, който празнува рожден ден.

Екипът на „Габрово Нюз“ го поздравява по случай личния празник и поднася своите най-искрени пожелания за крепко здраве, късмет, благоденствие, лично щастие и неспирни професионални успехи, в ползва на Дряново и гражданите му.

Продължавайте да работите със сърце, дух и устрем за просперитета на община Дряново.

Надяваме се, че с енергията и позитивното си отношение ще успеете да допринесете за по-доброто бъдеще на всички!

Продължавайте да работите със същия нестихващ ентусиазъм и с лекота да намирате изход от всеки проблем или казус, с който се сблъсквате.

Честит рожден ден!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица