Свържи се с нас

Новини

Как преминава един урок в развиващи детски центрове SmartyKids?

*Публикация съгласно договор* И защо е важно редуването на различни дейности?

Детски център по ментална аритметика SmartyKids в Габрово можете да откриете на ул. ул.“Софроний Врачански“ 1, офис 6

Как преминава един урок в развиващи детски центрове SmartyKids и защо е важно редуването на различни дейности?

В тази статия ще Ви разкажем за нашите допълнителни занимания! Защо децата, които се обучават в центровете SmartyKids в страната, сред които и в Габрово, рисуват, танцуват и как се развиват, докато се забавляват? Ще обясним подробно за всяка една активност – какво, кога и защо, и ще опровергаем вярването, че децата трябва непрекъснато, само и единствено да решават задачи по време на цялото занимание.


Както много пъти сме споменавали, центровете използват специално разработена авторска методика с адаптирана геймификция. Всеки урок в SmartyKids има сюжет, който следва сценария на конкретното ниво. Това е сугестопедичен подход, който държи интереса на децата активен.
Много от нас са се сблъсквали с „Вече не искам да ходя“. При децата поддържането на интерес и любопитство е основен фактор за дългосрочна ангажираност към дадено занимание.

Всеки урок по ментална аритметика има стандарт, който включва тренировъчни дейности, свързани с комплексното развитие на детския мозък.


Ето и стъпките, които следваме при провеждането на уроците в детски центрове по ментална аритметика SmartyKids:

– Винаги започваме с приветствие в групата и разпускаща загрявка, която постепенно ни насочва към учебния процес.
– След това загряваме с определени упражнения на сметалото.
– Продължаваме с решаване на примери на абакуса – за затвърждаване на знанията до момента. Засичаме време за решаване и колко правилно решени примера има всяко дете. В този период децата са концентрирани и тихи. Стараят се да пазят тишина, развиват скорост на решаване.
Възможно е да им се пусне тиха музика или да им се чете приказка, с цел по-интензивна концентрация или релаксация на мозъка. Слушането на приказка (приказкотерапия), докато решават задачи, кара целия мозък да пулсира: дясното полукълбо си визуализира героите и ситуациите, т.е. развиваме въображение, а лявото полукълбо – мисли и смята на абакуса.
– След смятането на задачи е необходима смяна на дейността – преминаваме от активна работа на лявото полукълбо към работа за дясното, т.е. творческа задача, чрез която намаляваме стреса и напрежението.


Творческите дейности в детски центрове SmartyKids са свързани с рисуване с две ръце и оцветяване на мандали (които развиват естетическо мислене и успокояват нервната система).

Също така и кратки творчески работилници, които развиват фината моторика; пъзели, танграми и ребуси, които развиват пространствено виждане, необходими за творческото мислене (примери ще откриете в края на статията).

Работим с флаш карти (които развиват фотографска памет и скорост на възприятията) и таблица Шулте (за концентрация и внимание).

След тази творческа пауза, отново се прехвърляме на лявото полукълбо.


Всеки урок завършва с ментално смятане. То е като „черешката на тортата“ – обединява всички предходни дейности в едно. По време на тази последна фаза развиваме висшите психични функции комплексно – памет, концентрация, въображение, мислене и реч.


Менталното смятане на висока скорост, или с голям обем числа, или с рецитиране на стихотворение, развива интензивно и на големи обороти цялостно мозъка на детето.

Именно за усвояване на менталното смятане и надграждането му е необходима ежедневна работа по 10-15 минути у дома на онлайн тренажора, до който има достъп всеки ученик на SmartyKids ментална аритметика.

Това е единственото, което изискваме от нашите Смарти-родители – да отделят 15 мин. на ден на детето си да тренира ментално смятане или да решава примери от учебните материали.

Изпълнението на това „условие“ в дългосрочен план гарантира успешното развитие на детето (не само в менталната аритметика, но и изобщо в живота). То е във вашите ръце.

Всеки Смарти-родител, който е последвал препоръките ни, е видял комплексно развитие в детето си.

И, разбира се, най-ключовият фактор за успеха на детето, посещаващо нашите центрове по ментална аритметика, е личната му мотивация. Самото то да иска да идва с желание и любопитство в SmartyKids!

Ако и Вие желаете да се присъедините към семейството на SmartyKids, регистрирайте се за безплатен ШОУ УРОК на телефон: +359 897 970 400, през официалната форма в сайта, или чрез лично съобщение във фейсбук страницата.

Новини

Политическите партии в Севлиево се разбраха за състава на СИК

Общо 501 ще бъдат членовете на избирателните комисии по време на вота на 27 октомври

Политическите партии в Севлиево постигнаха съгласие за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври т.г. Консултациите бяха открити от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

При представянето на съставите на СИК никоя от партиите не възрази срещу подредбата им в комисиите. След решение на ЦИК Общинската избирателна комисия – Севлиево определи броя и членовете на всяка секционна избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

ОИК разпредели местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Севлиево. Общият брой членове на СИК за предстоящите местни избори е 501.

От тях на Политическа партия ГЕРБ се падат 154 броя, а за Коалиция „БСП за България“ са 132 броя. По 69 са членовете или ръководствата в СИК на политическите партии ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“ и Политическа партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ ще има 8 членове в СИК.

Общо членовете в секционните комисии на предстоящите избори ще са 294, а ръководството ще е от 207 човека, разпределени съгласно решенията на Общинската избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

На предстоящите избори в Севлиево ще има и две подвижни избирателни секции, стана ясно по време на консултациите. Политическите партии постигнаха съгласие и за състава на тези две избирателни секции.

Съгласно Изборния кодекс хората с трайни увреждания, желаещи да упражнят своето изборно право в подвижните секции, могат да заявят това до 12 октомври. Двете секции ще бъдат също с петима членове.

Политическите партии в Севлиево постигнаха консенсус и при избора на членове и ръководства за подвижните избирателни секции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Предстоят взривни работи по Обхода на Габрово

В петък, 20 септември, от 12.00 до 17.00 часа ще се извършват взривни работи за скален изкоп, част от Обхода на Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Сигнали при взривяването са:
Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 мин.
Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.
Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

Всички действия се извършват по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника за безопасност на труда при взривни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица