Свържи се с нас

Новини

Днес ще е слънчево. Внимавайте с висулките, призова Общината!

Published

on

снимка: Вера Търновска, фейсбук, Архив

Времето в Габрово е слънчево и ясно, температурата на въздуха е минус 7 градусa, а влажността – 85%. Всички пътища в общината са проходими при зимни условия.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, температурата е минус 9 градуса. Пътната настилка е почистена и опесъчена. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е 10 см., температурата е минус 8 градуса. Времето е ясно, слънчево и спокойно.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

От ТЕЦ-Габрово уведомяват, че топлоподаването е нормално.

Времето предразполага към образуването на ледени висулки, затова бъдете внимателни, а също така и отговорни към останалите пешеходци – при възможност отстранете опасните висулки от имотите си, призоваха от Община Габрово.

Жълт код за ниски температури е обявен за днес, 3 декември, за област Габрово. Днес преди обяд на места в низините и равнините от Западна и Централна България ще има ниска облачност или мъгла.

През деня от запад ще се увеличава средната и висока облачност. Максималните температури – в Северна България между минус 5° и 0°, в Южна България между 3° и 8°, в София около 2°.

В планините ще е предимно слънчево, но около и след обяд от запад облачността, средна и висока, ще се увеличи. Ще духа умерен, по високите и открити части временно до силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Mеждинна пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица