Свържи се с нас

Новини

Д-р Иван Иванов спечели приза „Кмет на годината“

Д-р Иван Иванов с приз „Кмет на годината“ в сектор „Младежки дейности и спорт“. Той посвети наградата на младите хора в Севлиево.

Published

on

снимка: Община Севлиево

Престижната титла „Кмет на годината“, която присъжда най-важното жури – гражданите, тази година в сектор „Младежки дейности и спорт” за средна Община печели кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Авторитетната надпревара се организира за шеста поредна година от медията, която следи работата на всички общини в България – kmeta.bg. В гласуването се включиха стотици хиляди граждани, които дадоха своята оценка на работата на кметовете като по този начин се насърчава местната администрация за разработване на все повече добри проекти.

снимка: Община Севлиево

На официална церемония в зала 9 на НДК златното момиче Ренета Камберова връчи наградата на д-р Иван Иванов, който се обърна към присъстващите с благодарност и с думите: “Уважаеми колеги, посвещавам тази награда на младите хора от Севлиево. Те я получават заради усилията на общинската администрация и заради огромната подкрепа, която оказва бизнесът в Севлиево, за да продължаваме да помагаме на младите хора да спортуват и да намират много и различни възможности за извънкласни дейности в свободнвото си време. Шеста поредна година общината увеличава средствата за спортните клубове в нашия град и всъщност тази награда е за всички тях – нашите млади хора! Сигурен съм, че с общи усилия Севлиево ще продължи да дава на България и в бъдеще много шампиони”.

Над 1200 са младите хора в Севлиево, които активно се занимават със спорт в много добра спортно-техническа база. Основно беше ремонтирана и спортна зала „Дан Колов“, където се провеждат състезания по баскетбол, волейбол, борба, самбо и джудо, киокушин карате, тайкон-до, кик бокс, бадминтон и тенис на маса. Мотополигон „Горна Росица“ шест пъти е обявяван за мотополигон номер едно в света. Ежегодно мотополигонът е домакин на световен или европейски шампионат, като домакинства и кръгове от републиканския шампионат. Градският стадион е един от малкото в страната които отговарят на изискванията за провеждане на мачове от програмата на Първа професионална лига. За младите футболисти детско юношеската школа по футбол разполага отделно с едно официално игрище и две спомагателни. За жителите на града се поддържа многофункционално игрище в Боровата гора, което през 2017 г. беше основно ремонтирано. През 2018 г. в ж.к. „Юг“ беше открита многофункционална спортна площадка за футбол, волейбол, баскетбол и бадминтон. В средно училище „Васил Левски“ функционира и 25 метров плувен басейн. За последните две години по различни програми и от бюджета на Община Севлиево са инвестирани над 420 хил. лв. за ремонт и поддръжка на спортните бази. Туристическо дружество „Росица Мазалат“ предлага условия за пешеходен, вело и воден туризъм. Към дружеството има клубове по ориентиране и спелеология. Към спортните клубове има изградени секции за различни видове спортни занимания за всички възрасти. Всички спорни клубове разполагат с квалифицирани треньорски кадри, съгласно Закона за физическото възпитание и спорт. А добрите условия и квалифицираните треньори, водят след себе си и високите резултати.

Община Севлиево има своите световни, европейски и множество балкански и републикански шампиони. Традиционни са успехите на спортен клуб по самбо и джудо „Раковски“, много са състезателите на клуба които са прославили България по света – Марко Косев петкратен световен шампион по бойно самбо, Тихомир Благовестов – вицесветовен шампион по бойно самбо и редица други състезатели от клуба. Не малко са успехите на спортен клуб по борба „Дан Колов“. Въпреки, че спортните клубове по киокушинкай карате, таекуон-до и кик бокс са със сравнително малка история, също имат своите световни и европейкси шампиони. През последните години спортния клуб по баскетбол показва развитие, особено сред подрастващите. Юноши и девойки са привлечени в отбори от „А“ група. Мъжкият отбор на спортен клуб волейбол „Раковски 1964“ за 5 поредна година се състезава в група „Б“. Своя история пише и футболния клуб за жени „Севлиево лейдис“, където тренират повече от 70 състезатели. Въпреки кратката си история, четири от състезателите на клуба са поканени в националните отбори на страната. Значимо е развитието на плувните спортове в града. Спортен клуб „Вигинг 2008“ има своите републикански шампиони при момчета, момичета, водно спасяване и при ветераните.

Учениците от община Севлиево участват редовно в състезанията от програмата на „Ученически игри“ във всички видове спорт. Всяка година наши отбори достигат до финалния етап на игрите и печелят отличия. През 2018 г. момичетата на СУ „Васил Левски“ завоюваха сребърните медали от игрите по баскетбол. Много добре се представят и бадминтонистите, които са редовни финалисти на игрите.

Мотоциклетния спорт в общината е с традиции, които дават резултати и в наши дни. Петър Петров се състезава за „Кавазаки“, а Хакан Халми редовно печели републикански балкански титли като състезател на “Мотоциклетен спортен клуб – Севлиево”.

Не може да не се споменат и резултатите на ракетомоделистите и авиомоделистите, които са завоювали многократно златни и сребърни отличия в световни и европейски първенства. А спортният клуб по ориентиране подготвя състезатели, които печелят медали от републикански състезания и балканиади.

Спорният календар на Община Севлиево включва повече от 100 спортни и туристически прояви, като общината подпомага дейността на всички клубовете. Тази година за спортни прояви и подпомагане дейността на клубовете за заделени 285 хл. лв.

По отношение на младежките дейности, общината активно насърчава икономическата активност и кариерното развитие на младите хора; подобрява достъпа до информация и качествени услуги; стимулира неформалното учене сред младите хора; здравословния начин на живот. Активно се работи по социалното включване на младите хора в риск, развитието на доброволчеството, повишаването на гражданската активност и се полагат специални грижи за младите хора в малките населени места и селските райони. Сред приоритетите на общината е развитието на междукултурния и международния диалог, както и повишаването на ролята на младите хора в превенцията на престъпността.

Множество дейности и инициативи за младите хора се организират всяка година на територията на общината в множество културни институции и центрова (Дом на културата „Мара Белчева”, Градска библиотека, Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови”, галерия „Видима“, Исторически музей – Севлиево, АВК „Дандолови къщи”, Народно читалище „Развитие – 1870” – Севлиево, Спортни имоти – Севлиево (Спортна зала „Дан Колов”, мотополигон „Горна Росица”, стадион „Раковски” – Севлиево), парк „Черничките”, мултифункционално игрище в „Боровата гора”, парк за отдих, спорт и развлечение „Казармите”, тенис корт, спортни и детски площадки, фитнес на открито и др.)

снимка: Община Севлиево

Всяка година общинският бюджет за младежки дейности надхвърля 1 млн.лв. – ресурс, който се използва за подобряване на условията и обезпечаване на дейностите, насочени към младите хора и осъществявани от Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс „Йовко Йовков“, Младежкия център – Севлиево, училищата, спортните клубове, културните институти и читалища на територията на общината. Привлича се ресурс за дейности и чрез проекти по оперативни програми от ЕС или в рамките на национални програми.

“Следващата година със средства от общинския бюджет започва и строителството на велоалея в Севлиево”, съобщи новината в аванс д-р Иванов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

5 Comments

 1. Калич

  22.11.2018 at 8:27

  Браво! Никаква изненада! Кметовете от ГЕРБ са най-добрите, а Иван Иванов е истински пример за достойнство

 2. Оги

  22.11.2018 at 8:28

  Иван Иванов е един наистина прекрасен кмет и именно като ерудиран и умен човек е към политическа партия ГЕРБ – една също толкова прекрасна партия

 3. Лазката

  22.11.2018 at 8:28

  Това е! Само награди за ГЕРБ, но си ги заслужават! Бойко е създал наистина една прекрасна партия!

 4. Манчо

  22.11.2018 at 8:30

  Заслужено отличие на човека! Справя се наистина добре за този регион, а и е от ГЕРБ, което показва, че е добър кмет

 5. Чичето

  22.11.2018 at 8:30

  Браво! ГЕРБ заслужава много повече награди, само напред и нагоре

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Комисията за борба с корупцията с изнесена приемна в Габрово и Дряново

Published

on

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44-то Народно събрание ще проведе изнесена приемна в Габрово на 13 юли, понеделник.

От 10.30- до 12.30 часа в залата на първия етаж на Община Габрово експертите към Комисията ще отговарят на въпроси и сигнали на граждани.

По-късно през деня приемна ще се проведе и в Дряново. Началният час е 14.30, в сградата на Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разрешиха провеждането на съботния пазар, но на ново място (обновена)

Published

on

Провеждането на съботния пазар в Габрово е разрешено. Той ще се проведе на ул.“Д.Л.Заменхоф“, в участъка от Търговска база до магазин от голяма търговска верига, а не както досега на ул.“Свищовска“.

Това стана ясно след проведеното днес, 10 юли, следобедно заседание на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на КОВИД – 19. Мястото осигурява оптимално спазване на всички противоепидемични мерки. Участъкът ще бъде затворен за движение на автомобили от 06.00 часа до 14.00 часа в съботния ден, 11 юли.

Община Габрово призовава всички търговци на седмичния пазар за промишлени стоки тип „битак“, на фермерския пазар, на Централния кооперативен пазар и пазар Шиваров мост да спазват строго необходимите противоепидемични мерки и да носят предпазни маски и ръкавици.

Посетителите на всички пазари на територията на общината трябва да избягват струпванията, да спазват необходимата физическа дистанция и да носят предпазни маски и ръкавици.

Кризисният щаб предлага още на кметовете на общините в област Габрово при провеждане на кооперативни пазари, фермерски пазари, стокови тържища и пазари тип „битаци“ до 15 юли, същите да се провеждат при строго спазване на противоепидимичните мерки, указани от министъра на здравеопазването.

Трябва да се спазва поточност на движението, разстояние от минимум 2 метра между търговските маси, а дистанцията между клиентите да от 1,5 метра, като е препоръчително носене на лични предпазни средства /маски/ от купувачи и продавачи.

Щабът реши още, че в периода от 10 до 12 юли, включително, на територията на област Габрово се допуска провеждането на предварително организираните групови празненства – сватби, кръщенета и други семейни празненства, с над 30 присъстващи, но при стриктно изпълнение на всички противоепидемични изисквания, посочени в заповедта на министъра на здравеопазването от 9 юли.

*Публикуваната информация е актуализирана в 18.10 часа*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Дъжд от голове в мачовете от 20-я кръг на Неделната по футбол

Published

on

Истински дъжд от голове се изля в неделния следобед, когато се изиграха мачовете от 20-я кръг на Английската неделна лига на Габрово.

Той започна с дербито между „Палаузово БТ“ и „Копакабана“. Двата отбора изиграха красив и динамичен мач, в който постоянно се догонваха в резултата. В крайна сметка, с два късни гола, „Копакабана“ изтръгна успеха с 4:3. Два гола за победителите отбеляза Пламен Меразов, а по един вкараха Ивелин Димитров и Даниел Христов. За „палаузовци“ на два пъти се разписа Николай Стоянов, а веднъж Мартин Иванов.

Във втората среща, тимът на „Мърси“ записа убедителна победа над „Идеал Стандарт Видима“, с 14:4. Павел Йорданов и Станислав Димов се разписаха по четири пъти, Цветан Енчев отбеляза хеттрик, два гола добави Божидар Василев, а веднъж вкара и Боян Димов. За „севлиевци“ два гола вкара Симеон Иванов, а по веднъж точни бяха Тихомир Мангелов и Александър Тодоров.

В третата среща, лидерите от „Ресторант Еделвайс“ също бяха убедителни и надиграха „Рио“ с 16:3. Впечатляващите тринадесет гола отбеляза Иван Лесев, два добави Милен Панчев, а един Димитър Христов. За „Рио“ два гола вкара Мартин Ширтев, а един Васил Цвятков.

В последната среща за деня, „ФК Орлите“ поведе рано срещу „Pasta Gabrovo“, с гол на Йоан Василев, но допусна късен обрат и загуби с 1:2. Головете за победителите отбелязаха Румен Радков и Ивелин Павлов.

В класирането лидер е „Ресторант Еделвайс“ с 46 т., пред „Копакабана“ с 44, „Мърси“ с 40, „Палаузово БТ“ с 37 т., „Pasta Gabrovo“ с 34 т., „ФК Орлите“ – 21 т., „Идеал Стандарт Видима“ е с 9 т. и „Рио“ с 3 т.

При голмайсторите далеч напред се откъсна Иван Лесев от „Ресторант Еделвайс“ с 45 гола, пред Павел Велчев от „Палаузово БТ“ с 29, Христо Минчев от „Pasta Gabrovo“ с 27 гола, Павел Йорданов от „Мърси“ с 23 гола, Андриян Христов от „ФК Орлите“ с 22 гола и др.

Тази неделя, 12 юли, в 10,30 часа започват мачовете от 21 кръг на АНЛ – Габрово. След последната заповед на министъра на здравеопазването, БАМФ призовава всички състезатели да идват сами на игрището за минифутбол, без приятели, приятелки, съпруги и деца, за да спазим всички необходими предписания за безопасност.

Пристигането на терена е необходимо да става непосредствено преди срещата, а напускането да е веднага след нея. БАМФ благодари за разбирането на всички състезатели.

Ето и програмата за 21 кръг:
10:30 КОПАКАБАНА – Pasta Gabrovo
11.30 Рио – Палаузово БТ
12:30 Мърси – Ресторант Еделвайс
13:30 ФК Орлите – Идеал Стандарт Видима

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица