Свържи се с нас

Новини

ДГ „Дъга“ вече с най-новото иновативно въведение в Габрово

Published

on

ДГ „Дъга” бе открита „Зала за релационна психомоторика с кът за сензорно стимулиране”

В Детска градина „Дъга” бе открита „Зала за релационна психомоторика с кът за сензорно стимулиране”. Залата е част от проекта „Детският свят отвътре-навън”, имащ за цел подсигуряването на среда, в която децата да се развиват хармонично и според собственото си темпо и индивидуални потребности.

Официални гости на откриването бяха Доц. Д-р Милена Бръчкова – Ръководител Катедра „Психология” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, студенти от Студентски клуб по Психология „Доц. Д-р Илия Стойков” към ВТУ, както и г-жа Светлана Кацарска – Водещ на предаването “От Габрово със Светлана Кацарска”.

ДГ „Дъга” бе открита „Зала за релационна психомоторика с кът за сензорно стимулиране”

Поканени бяха още родителите и децата от градината, които получиха възможността да се запознаят подробно с предназначението и ползата от проекта. Децата от своя страна, с радост и интерес разгледаха залата и веднага проявиха желание да играят в нея.

Залата за релационна психомоторика е най-новото иновативно въведение в ДГ „Дъга”. Детската градина е единствената в Габрово, която ще предложи на децата това място, където те свободно могат да намират път към другарчетата си и да се почувстват уверени и можещи.

ДГ „Дъга” бе открита „Зала за релационна психомоторика с кът за сензорно стимулиране”

В залата децата сами могат да определят играта и ролите си, като спазват няколко основни правила, а целият този процес, ще бъде наблюдаван от специалист или учител, за да бъдат разпознати нуждите на всяко дете и да бъде то подпомогнато в намирането на неговото специално място в детската група.

Залата ще посещават деца на малки групи, като участниците във всяка отделна група ще бъдат събрани заедно след наблюдение и обсъждане между учителите, психологът на детската градина, директора и родителите. Така всяко от децата ще може да получи своето „специално място”.

ДГ „Дъга” бе открита „Зала за релационна психомоторика с кът за сензорно стимулиране”

Ползите от посещенията на залата са много, сред които: превенция на агресивни прояви, изграждане на времеви и пространствени ориентации, които помагат на децата да се справят с границите в живота, специално място за всяко едно дете, за да се чувства то комфортно в детската група и обществото.

Всички изброени фактори правят това ново място уникално. То помага на децата да извървят сложния път към изграждане и развитие като здрави, независими и можещи личности.

ДГ „Дъга” бе открита „Зала за релационна психомоторика с кът за сензорно стимулиране”

Още за иновациите в ДГ „Дъга“ и с новооткритата „Зала за релационна психомоторика с кът за сензорно стимулиране” – едно изключително полезно начинание, което няма аналог в друга детска градина от нашия град можете да научите от онлайн телевизията www.setitv.com.

ДГ „Дъга” бе открита „Зала за релационна психомоторика с кът за сензорно стимулиране”

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Пролетна инициатива в Трявна преди Седмицата на гората

Published

on

Днес, 21 март, Община Трявна постави начало на поредната си зелена инициатива, свързана с облагородяването на парковите пространства из Централната градска част и поддържането на чистия и приветлив вид на възрожденския ни град.

Кампанията, която е обвързана и с предстоящата Седмица на гората у нас, осигури общо 25 дръвчета от вида японска вишна, червенолистна слива и облагороден ацер, които бяха разпределени за засаждане в парка на Етнографския комплекс и района на НГПИ „Тревненска школа“.

В тазгодишната пролетна инициатива активно се включиха кметът и зам.-кметът на община Трявна, председателят на Общински съвет Трявна, кметски наместници, както и служители на общинска администрация Трявна, които показаха, че отговорността и грижата за средата, в която живеем, е на всички нас.

Работата по облагородяването на Централната градска част започна още от рано сутринта. Почистени бяха парковете и градинките пред сградата на Община Трявна, Районен съд – Трявна, сградата на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна, паметниците на Пенчо Славейков и Ангел Кънчев, паметен мемориал „Стена на храбростта“, както и градинките по ул. „Крайбрежна“, ул. „Бачо Киро“, ул. „Ангел Кънчев“ и Етнографски комплекс.

Служители на общинска администрация Трявна успяха да почистят и ул. „Лясков дял“, в района на металната пасарелка и ЖП линията, от избуяла храстова и дървесна растителност.

В района на НГПИ „Тревненска школа“ бяха засети 7 бр. облагороден ацер, а парковото пространство до новата пешеходна зона ще красят общо 18 дръвчета, от вида японска вишна и червенолистна слива. Пролетното облагородяване в Община Трявна продължава.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Развитието на индустрията ни трябва да бъде основен приоритет на държавата

Published

on

Развитието на българската индустрия трябва да бъде приоритет на държавата, най-вече в осигуряването на качествено образование и квалифицирани кадри. Това коментира водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово Томислав Дончев по време на среща с представител на габровска фирма с традиции в производството на металорежещи и специални инструменти, част от международна компания, която последните години инвестира в нови индустриални мощности и иновации.

Томислав Дончев беше категоричен, че Габрово има изключителен потенциал и традиции в производството, затова приоритет е изграждането на нова индустриална зона между Габрово и Севлиево.

„За жалост българската индустрия рядко е приоритетна тема за политиците. Точно заради това считам за свой дълг да отстоявам нуждите на всички производители в България. Затова всяка среща с тях помага да се определят по-ясно приоритетите, по които държавата работи – от осигуряване на кадри чрез образованието, през съпътстваща инфраструктура до фабриките и индустриалните зони, до административните режими”, коментира Томислав Дончев.

Той беше категоричен, че трябва да има стабилно правителство, което да инициира нова индустриална политика, която да доведе квалифицирана заетост при добри условия на труд.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „ГЕРБ“ във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 2 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Икономика

„Булкарто“ ЕООД търси работник, който да пакетира

Published

on

„Булкарто“ ЕООД е българска компания, чиято основна дейност е внос и износ, дистрибуция и логистика на замразени храни. Ексклузивен представител на няколко белгийски завода.

Фирмата търси сериозни и отговорни служители, с желание за работа, в чиито качества и професионално развитие да инвестира.

Позицията, която предлага е „Работник на пакетаж“.

Описание на длъжността:
Работник за сортиране и подготовка за пакетаж на хранителни продукти.
Работи се на смени.

Изисквания:
Опит в складовата и хранителна индустрия;
Отговорност и дисциплинираност;
Умения за работа в екип;
Сръчност.

Предлагаме:
Добри условия на труд;
Перспективи за професионално развитие;
Заплащане от 1 200 до 1 500 лв;
Трудов договор.

За да кандидатствате за обявената позиция изпратете автобиография, снимка и телефон за обратна връзка на адрес: гр. Габрово, ул. „Индустриална“ 18 или на електронна поща: bobi.hristov@bulkarto.com.

За компанията:
„Булкарто“ е българска компания, с офиси и хладилни бази в Габрово и София, чиято основна дейност е внос и износ, дистрибуция и логистика на замразени храни. Фирмата е ексклузивен представител на няколко белгийски завода. Дългосрочните взаимоотношения с партньорите, лоялността и доверието през годините, са сред основните причини днес „Булкарто“ да е маркет лидер в сферата на своя бранш.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица