Свържи се с нас

Любопитно

Габрово набира предложения за мото на Карнавала

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Габрово обяви, че набира предложения за мото на Карнавал 2019. Крайният срок за участие, в който могат да постъпят идеите, е 7 ноември 2018 година, информираха от администрация на кмета.

Всяка година най-голямото и най-вълнуващо събитие за нашия град – Карнавалът, минава под различен знак.

Провокирани от събития, личности, от проблеми или кризи, организаторите на най-мащабното събитие в Габрово всяка година избират различна тема, а с нея – лого и мото на събитието.

Новото мото на Карнавал 2019 трябва да отговаря на следните условия:

„…  Да е свързано с живота, да казва много, ала с малко думи, да служи като връзка помежду ни. За предпочитане е да разсмива и скуката от упор да убива. И още: да е камъче в обувката, да няма нищо общо със преструвката, да носи поне щипка злободневие, да не нагарча като ежедневие.

И непременно в своето послание да е оптимистично пожелание! Но тъй като сме габровци заклети – Пари не даваме. Само съвети! Бъдете креативни и взискателни, бъдете прелюбезни и внимателни, мислете и пишете, словославяйте и габровския Карнавал прославяйте.“

Всички гениални идеи, хрумвания и предложения за карнавалното мото на Габрово през 2019 година можете да изпращате на електронен адрес: kultura@gabrovo.bg, до 7 ноември.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

5 Comments

 1. Турист

  29.10.2018 at 17:34

  „Габрово е оцелял, защото РОМА Е ПИЛ И ЯЛ !!!“

 2. Ненко

  29.10.2018 at 21:14

  Карнавално мото – „За кмета и 100 тояги са малко“ „Габрово е оцелял защото креватна мажоретка е избрал“ „Габрово първенец по присвоени евросредства“ и едно последно предложене „Вилажера е оцелял защото на Парчовци ром го е ебал“

  Благодаря!

 3. аз сам

  06.11.2018 at 18:53

  Чрез УСВОЯВНЕ към ЛИЧНО АБОГАТЯВНЕ

 4. аз сам

  06.11.2018 at 18:53

  Чрез УСВОЯВНЕ към ЛИЧНО ОБОГАТЯВНЕ

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Виктория Памукова с отличие от Фондация „Димитър Цонев“

Published

on

За втора поредна година габровката Виктория Памукова спечели отличие от Фондация „Димитър Цонев“.

Възпитаничката на Национална Априловска гимназия и вече дипломиран журналист – Виктория Памукова, спечели награда за втори пореден път в студентския конкурс за качествена българска журналистика, организиран от фондацията, носеща името на журналиста Димитър Цонев.

Наградата й бе връчена за телевизионен клип, на тема “Волята да промениш”. В мотивите на журито се посочва, че отличието е: “За въздействащо видео, за представяне на оригинална гледна точка, за умело съчетаване на техническите способности и продуциране“.

*Снимки: Фондация „Димитър Цонев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Погрижете се за красивия облик на вашия имот

Published

on

„Арборист Габрово“ е новооткрита от тази година фирма, която предлага професионални услуги, свързани с рязане, кастрене, оценка на дървета, почистване и култивиране на места и парцели.

Освен това фирмата премахва и отстранява опасни и труднодостъпни дървета, в градски и извънградски условия.

„Арборист Габрово“ разполага с професионална техника за пънораздробяване и раздробяване на дървен материал.

Сред услугите, които се предлагат, са и култивиране на запустели земеделски и всякакви парцели, терени, площи и имоти, които могат да придобият завършен вид по вкуса и визията на всеки клиент, спрямо неговите представи и виждания.

Фирмата разполага със собствен транспорт, самоходна вишка, комбиниран трактор и богат набор от професионална техника.

За повече информация и връзка с „Арборист Габрово“ позвънете на телефони: +359 89 995 0430 и +359 897 953 922, или се свържете чрез страницата в интернет и фейсбук.

Зареди още

Култура

Иван Вазов се подписва в Паметната книга на Априловската гимназия

Published

on

Преди 119 години Патриархът на българската литература Иван Вазов оставя послание в Паметната книга на Априловската гимназия, при посещението му през юни 1901 г.

Днес, 9 юли, по повод 170 години от рождението на гениалния поет и писател Вазов, с дълбок поклон и благодарност за възраждането и съхранението на българския дух, Държавният архив в Габрово показа за обществеността дигиталното копие, което съхранява във фондовете си.

Оригиналът на книгата се съхранява и продължава да се попълва в Националната Априловска гимназия от личности, посетили училището.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица