Свържи се с нас

Новини

Отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“

Published

on


Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще връчва отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“. Той ще се присъжда ежегодно като признание за гарантиране на правата на детето.

За отличието могат да кандидатстват или да бъдат номинирани общини, юридически лица, неправителствени организации, граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца, информираха от Община Габрово.

Три са категориите, в които ще се присъжда знакът: Устойчиво развитие, Успешна промяна и Значима иновация. Всеки кандидат може да представи своята дейност само за една категория.

Формулярът за участие и приложенията, удостоверяващи постиженията на кандидата (сертификати, анализи от обработени данни в подкрепа на идеята; документи, доказващи устойчивост и постигнато въздействие (резултат) от въвеждането на иновация, модел за действие и т.н.; отзиви от заинтересовани страни и др.) се приемат на e-mail: sacp@sacp.government.bg в срок до 31 октомври.

Кандидатурите се разглеждат и оценяват от седемчленна комисия, назначена със заповед на Председателя на ДАЗД.Нейни членове ще бъдат представители на Консултативния съвет, на Съвета на децата, на академичните среди, на НСОРБ, публични личности.

Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ ще бъде връчен на 20 ноември – Международния ден за правата на детето.

Допълнителна информация може да бъде намерена в Насоките за кандидатстване на сайта на Държавната агенция за закрила на детето.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Мелето в центъра на Габрово не е на етническа основа

Полицията призова гражданите да не се поддават на провокативни информации, разпространяващи се в социалните мрежи.

Published

on

Във връзка с инцидента от 2 май, при който две групи хора се сбиха, и придобил популярност в социалните мрежи, в габровската полиция бе извършена проверка. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е установено, че причина за сбиването не е омраза на етническа основа, а е вследствие на предходно познанство и влошени междуличностни отношения. Прегледани и анализирани са били и видеозаписи от камери.

Областна дирекция на МВР – Габрово приканва гражданите да не се поддават на злонамерени слухове за умишлено напрежение.

От полицията припомнят, че на 2 май, около 20.30 часа, е получен сигнал за сбиване между две групи лица на ул.”Скобелевска“. На място незабавно бяха изпратени автопатрулни екипи, които установяват двама пострадали.

Същите бяха откарани за преглед в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, като след прегледа са били освободени. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия бяха установени извършителите на деянието – пет лица на възраст между 13 и 18 години.

За случая своевременно е уведомена Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Крими

Двама млади пострадаха след падане в шахта на Гергьовден

Published

on

23-годишен мъж е с избити зъби и счупен нос, а 22-годишна дама със счупен нос, след като пострадаха при инцидент с електрическа тротинетка, с която паднаха в шахта.

Пътнотранспортното произшествие е настъпило на Гергьовден – 6 май, в Севлиево на ул.“Лозарска“ около 00.30 часа, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че 23-годишният мъж, управлявайки индивидуалното електрическо превозно средство, изгубил контрол, излязъл извън пътното платно и паднал в шахта.

Водачът и 22-годишната жена, возила се зад него, били откарани в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

При прегледа медиците установили, че мъжът си счупил три зъба и носа, а жената – нос. И двамата са без опасност за живота.

Зареди още

Новини

Петър Волгин и Даниел Проданов ще гостуват в Габрово

Published

on

По покана на народния представител Даниел Петров в Габрово ще гостуват кандидатите за евродепутати от листата на ПП „Възраждане“ Петър Волгин и Даниел Проданов.

Отворената среща ще се проведе на 9 май, четвъртък, от 18.00 часа в Художествената галерия “Христо Цокев” – Габрово

По време на събитието ще бъдат обсъдени приоритетите на „Възраждане“ и предстоящите избори.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица