Свържи се с нас

Култура

Есенното турне на Царете на хумора – Тутурутка, ще премине през Габрово

Published

on

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

След грандиозните концерти в САЩ и Канада, Царете на хумора тръгват на есенно Тутурне в България. Комиците ще представят новата си програма, по-смешна от всякога, както и новия си летен хит – песента „Ше те лайкна“.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

В Габрово групата ще гостува на 25 октомври. Концертът започва в 19.00 ч. в Дома на културата „Емануил Манолов“, съобщават организаторите за Габрово – рекламна агенция „Елмазови“. Билети може да закупите от фото студио „Спринт“, ул. „Радецка“ № 24-26.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

От кухнята на шоуто изтече информация, че зрителите ще се насладят на страстни ритми и танци в Школата по Цицомба с Майстор 7 дан Алфредо Стораро, както и ще проследят на живо поредния епизод от култовата сапунена сага БАЙГЪН, в която толерантният Аладин и коварният Шейтан водят епична битка за сърцето и ръката на малката Карабатак.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Групата ще представи за пръв път пред публика най-новата си песен „Ше те лайкна“, в която участва и талантливият варненски певец и шоумен PRINCC VIHREN. Клипът на парчето бе заснет преди броени дни в Ретро Музей – Варна и веднага превзе интернет.

От екипа на шоуто споделят, че това е може би един от най-скъпите музикални видеоклипове в България, в който са използвани уникални винтидж автомобили на стойност над 1 милион лева. В правителствената „Чайка“ се е возил дори самият Брежнев, разказаха сценаристите.

В програмата ще има и анимация с награди за публиката. Обиколката включва най-големите градове в страната и по традиция приключва във Варна.

„Заповядайте на 25 октомври в 19 часа в Дом на културата „Емануил Манолов“ в Габрово! Забавлението е гарантирано!“

Медиен партньор на събитието е „Габрово Нюз“.

снимка: Рекламна агенция „Елмазови“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Балет за възрастни предлага НЧ „Развитие – 1870“

Published

on

Балет за възрастни – за добра фигура, грация и самочувствие, започва да предлага Народно читалище „Развитие-1870”. Курсът е единствената по рода си предлагана услуга в община Севлиево.

Заниманията, в дните вторник и четвъртък, от 18:30 ч., ще води професионалната артист соло-балетист, носител на престижни награди от конкурси – Иванка Цанова, художествен ръководител на Балетната школа в читалището. Балетът е предизвикателен и е чудесна алтернатива на традиционните аеробни упражнения.

С уроците по балет ще откриете удоволствието от танца, красотата на движението и стойностната музика, ще развиете своята пластичност, финес, усет за естетика! Балетът развива музикалност, координация, синхрон, баланс, танцова култура, правилна стойка, хармонично развита мускулатура.

Това танцово изкуство съчетава в себе си грацията и красотата на движението и създава естетическа наслада! Целта е да се наслаждавате и да се разтоварите от стреса. С балета ще откриете нова страст, която да Ви зарежда с положителна енергия, удовлетворение и повече самочувствие!

Народно читалище „Развитие-1870” разполага с оборудвана балетна зала, корепетитор и професионален специалист в сферата на класическия и модерен балет. Справки на телефон – 0882806734. Записвания – в офиса на Балетната школа в НЧ „Развитие-1870”.

Автор: Десислава Димитрова,
организатор при НЧ „Развитие – 1870“ – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Детският отдел на Библиотеката няма да работи с читатели

Published

on

Поради извършване на неотложен ремонт на стълбището Детският отдел на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ няма да работи с читатели считано от днес 4 октомври до 12 октомври, включително.

Новината съобщи директорът на габровската библиотека Савина Цонева. Тя информира още, че заетите книги могат да бъдат върнати в основната сграда на библиотеката всеки делничен ден от 09.00 до 18.30 часа.

РБ „Априлов – Палаузов“ се извиняват за причиненото неудобство!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Проф. Димитрова участва в избора на президент на АЕОМ

Published

on

Директорът на музей „Етър“ проф. Светла Димитрова взе участие в заседанието за избор на президент на Асоциацията на европейските музеи на открито (АЕОМ). Кандидатурата на Хилде Шоелфс за втори мандат начело на организацията получи единодушна подкрепа. Гласуването бе част от 30 конференция на АЕОМ, реализирана в шведската столица Стокхолм от 27 септември до 1 октомври.

„Занаятите и устойчивото развитие на музеите на открито“ бе презентацията, представена пред участниците в конференцията от Тихомир Църов – вторият представител на „ Етър“ по време на форума.

Това издание на конференцията се проведе основно на територията на най-стария музей на открито „Скансен“ и в него се включиха 160 специалисти от 40 организации. Преобладаващото присъствие бе на музеи на открито от Германия, Норвегия, Дания, Чехия, Румъния, Обединеното кралство и др., но се включиха и представители на САЩ и Япония.

По време на официалната гала вечер участниците в конференцията бяха приветствани от висши представители на местната власт в Стокхолм, между които Сесилия Бринк – президент на Градския съвет. Те получиха възможността да се запознаят как функционират политическата и административна власти на шведската столица и бяха допуснати в залата за гласуване на парламента на шведската столица.

Един от важните дискутирани проблеми бе намирането на пътища за устойчиво развитие на музеите. Споделеният опит бе оценен от българските участници като ползотворен, независимо от естествените различия, които съществуват между отделните музеи на открито.

Президентът на АЕОМ Хилде Шоелфс поздрави РЕМО „Етър“ за голямото международно признание – получаването на наградата „Жива“ в началото на 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица