Свържи се с нас

Новини

Габрово спечели приза „Община – реформатор“ (снимки)

Published

on

Призът „Община – реформатор“

Габрово получи приза за „Община – реформатор“ при общините над 50 хил. жители от традиционните награди на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), информира Миглена Въгленова, главен експерт „Публичност и визуализация“ в Общината.

Председателят на УС на НСОРБ инж. Даниел Панов връчва плакета на председателя на ОбС – Габрово инж. Лена Георгиева

Отличието бе връчено на председателя на габровския Общински съвет инж. Лена Георгиева по време на XIII Годишна среща на местните власти, която се проведе от 1 до 3 октомври в курорта Албена.

инж. Лена Георгиева благодари за високото отличие

Наградата е за приноса на Община Габрово в дейността на НСОРБ по отстояване на общите интереси на местната власт. Сред критериите за избора са участие на общински представители в работните групи и постоянните комисии на НСОРБ, предоставени становища по промени на нормативни актове и отговори на допитвания на Сдружението.

В раздела на общините с население от 10 до 50 хил. жители наградата „Община – реформатор“ спечели Община Добричка, а при малките общини с мащаб до 10 хил. жители е отличена Община Ивайловград. За последните десет години Габрово получава за четвърти път приза в това направление – през 2008, 2009, 2012 и 2018 г.

Националното сдружение на общините връчи награди и в още няколко категории – „Общинар – реформатор“, „Общински дарител“, „Партньор на общините“, „Активни граждани“ и „Медиен глас на общините“.

Община Габрово със свой щанд на „Общинско ЕКСПО 2018“

Неразделна част от програмата на Годишната среща на местните власти бе изложението „Общинско ЕКСПО“, в което се включиха рекорден брой участници – над 40 фирми и общини.
Община Габрово участва със свой изложбен щанд, на който показа успешни европейски проекти, разнообразни практики, туристическите и културните атракции в региона. Специално място на щанда имаха Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“ и Регионалното сдружение на общини „Централна Стара планина“, които представиха своята дейност в полза на общините. Кметът Таня Христова оглавява управителните съвети на двете организации.

Екипите на Община Габрово, ОМЕЕ „ЕкоЕнергия“ и РСО „Централна Стара планина“

По време на официалното откриване на изложението кметът на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на НСОРБ инж. Даниел Панов прикани участниците в Годишната среща да се запознаят с предлаганите от изложителите модерни решения за управление на градовете в сферата на отпадъците, телекомуникациите, интелигентните транспортни решения и уличното осветление, пътното строителство и др.

Председателят на УС на НСОРБ инж. Даниел Панов открива „Общинско ЕКСПО 2018“

Инж. Панов поздрави специално колегите си кметове на Банско, Варна, Габрово, Ловеч, Минерални бани, Правец, Самоков, Троян и Тетевен за решението им да представят своите общини пред всички присъстващи.

Годишната среща на българските местни власти събра над 800 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове, експерти.

Среща със зам. министър-председателя Томислав Дончев и ръководството на ДА „Електронно управление“ по въпросите на електронното управление

Участие взеха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, зам. министър-председателят Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министрите на образованието и науката и на труда и социалната политика Красимир Вълчев и Бисер Петков, председателят на Държавна агенция „Електронно управление“ Атанас Темелков, председатели на парламентарни комисии, заместник-министри и други.

Участници в XIII Годишна среща на местните власти

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица