Свържи се с нас

Новини

Габровци ще плащат по-скъпа вода!

Published

on

снимка: ВиК – Габрово, Архив

От 1 октомври т.г. габровци ще плащат с близо 30 стотинки по-скъпа вода. Това обявиха на пресконференция общинският председател на БСП – Габрово Здравко Кънчев и областният председател на левицата и общински съветник в местния парламент на Габрово Николай Григоров, коментирали пред журналисти темата, свързана с повишаването на водата.

„Габровци, цената на водата се повиши благодарение на управляващата в нашия град партия ГЕРБ. Те гласуваха Бизнес-плана на ВиК-Габрово, представляващ неаргументиран документ. Отговорност носи управляващото мнозинство на ГЕРБ“, заяви Григоров, който информира, че социалистите в Общинския съвет са гласували категорично против поскъпването.

Общинският председател на левицата Здравко Кънчев припомни, че БСП е предупреждавала и алармирала неколкократно още преди 2 месеца, че цената на водата в Габрово ще бъде вдигната, а кметът Таня Христова и директорът на ВиК – Габрово са уверявали, че това нямало да се случи.

Кънчев подложи на съмнение реализирания вече Воден цикъл на Габрово, след чието случване се предполагаше, че цената на водата няма да се повишава. „С какво ще се подобри качеството на услугата след като се увеличава цената на водата?“, запита той и направи уточнение, че в някои части на Габрово почти след всеки паднал дъжд от чешмите на хората тече вода, приличаща по цвят на боза.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Николай Григоров разкритикува решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и мнението на експертите, заявили, че увеличението е далеч от границата на социалната поносимост.

„Кой определи социално поносимата цена? Кои са тези експерти? На каква база са я определили? Тя е около лев и петдесет повече от сегашната цена. Някой си е измислил социално поносимата цена, но за кого? За хората, с доходи над 2000 лева, или за тези, които според Бизнес-плана на ВиК-Габрово, най-редовните платци са пенсионерите и социално слабите граждани. За тях ли е социално поносима цената?“, заяви областният председател на БСП.

По-скъпата вода в Габрово безспорно ще се отрази във финансовото състояние на гражданите, убедени са социалистите. В срещата с медиите участие взе и народният представител от БСП Кристина Сидорова, която пред журналистите коментира разпределянето на водата, която е разлика от отчетеното от общия водомер и индивидуалните.

Сидорова информира, че в момента се подготвят промени, според които разликата от общия водомер и личните водомери ще се разпределя между некоректните платци, а не както е в момента между най -големия ползвател. Без значение дали е коректен или не.

„В момента тези, които ползват най-много вода им се разпределя най-много от общия водомер, което е крайно несправедливо. Едно 4 семейство, живеещо в голям блок, ползващо 12 кубика вода примерно, със сигурност плаща и 2 или 3 кубика от общия водомер, независимо дали е коректен платец или не. Абсолютно задължително е това да се промени“, поясни депутатът от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Новини

„Янтра“ се включва в благотворителна инициатива

Published

on

„Янтра“ отново застава в подкрепа на момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Фондация “Общност в помощ на зависимите”, с подкрепата на Община Габрово, организира през месец октомври 2022 кампания за набиране на средства, чиято цел е да се покрие лечението на три от момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“ и които нямат никаква възможност да го плащат сами.

Кампанията е кръстена „Аз бягам с кауза!“ и ще бъде насочена към спорта – една от здравословните алтернативи на зависимите поведения. Чрез спортните активности ще се стимулират младите хора за здравословен и свободен от зависимости живот.

Предизвикателството, което отправя кампанията, е 31 дни по 1 километър бягане на ден, без значение къде и как, от всяка точка на България и по света. Нужно е само да отбележите, че посвещавате 1 км на Терапевтичен център “Свети Илия” и каузата.

Активността си може да отбелязвате във Фейсбук:
➡️ В групата Аз бягам с Кауза! I Run With a Cause!
➡️ В събитието, създадено за целта: https://bit.ly/IRunWithCause
➡️ С хаштаг #АзБягамСКауза #IRunWithCause

Официален старт на “Аз бягам с кауза” ще бъде даден на 1 октомври (събота) в 11:11 часа на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В първия 1 километър ще се включат играчи от представителния мъжки тим на Янтра, както и деца от школата на клуба. Добре дошли са и всички желаещи. Не е задължително и да се бяга. Може да се участва и с еднокилометрова разходка – движението е полезно за здравето.

Бягането с кауза не е обвързано с дарение! Можете да бягате и да дарите, можете да бягате без да дарите, а можете и да дарите, без да бягате. Важното е, че подкрепяте морално момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“, че сте част от събитието, че помагате да бъде привлечено вниманието на повече хора към проблемите на младото поколение и най-вече, че ще се превърнете в посланици в набирането на средства, разпространявайки кампанията „Аз бягам с кауза!“!

С всяко дарение, независимо от стойността, давате шанс за възстановяване и по-добър живот на един човек!

➡️ Дарителска кампания в Платформата:
https://bit.ly/DonatePlatformata

➡️ PayPal: in.help.iz@gmail.com

➡️ Revolut: @2021sviliya

➡️ IBAN: BG39UNCR70001524123314

Основание за превод: “Аз бягам с кауза”

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изтича срокът за записване на безплатни тренировки по футбол за момичета

Published

on

Последен срок за записване на безплатните тренировки по футбол по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, за момичета от 5 до 8-годишна възраст, които ще се проведат в Габрово през първата седмица на месец октомври.

Безплатните тренировки са най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица