Свържи се с нас

Новини

Габрово ще участва в Седмицата на мобилността

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Габрово заяви участието си в Европейската седмица на мобилността, която се провежда ежегодно от 16 до 22 септември по инициатива на Европейската комисия. Мотото тази година е „Комбинирай, движи се“ и именно това ще бъде направено в Габрово на 21 септември.

Тази година Европейската седмица на мобилността в Габрово е подкрепена от най-добрия габровски атлет – Християн Стоянов. Християн е спортист на Габрово, участник в редица световни и европейски първенства. Последното му отличие е Европейски шампион в бягането на 1500 метра за параатлети.

Инициативата има за цел да обърне внимание върху алтернативните форми на придвижване и опазване на околната среда. Чрез използването на споделени средства за транспорт, можем да намалим разходите си и да окажем „съдействие“ на природата като намалим вредните емисии.

Освен екологичните предимства, инициативата има за цел да популяризира спорта на открито и придвижването сред природата, да стимулира двигателните активности и да провокира младите хора да се срещат в реална среда, извън виртуалното пространство.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Седмицата на мобилността в Габрово ще бъде отбелязана в на 21 септември, когато в 9:30 часа от площад „Възраждане“ ще стартира нетрадиционната спортна активност „Ходене по габровски“.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Парк „Маркотея“, 10:00 часа е времето и мястото за среща на всички участници в Деня на мобилността. Там ще бъдат организирани различни спортни игри, ще има възможност за танци и състезания и дори екоразходка с електромобил.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Какво ви очаква на 21 септември в парк Маркотея?

Около 10:00 часа, когато се очаква да пристигнат групите на придвижващите се пеша и с велосипед, ще бъде официалното откриване на събитието.

Малко след 10:00 часа започват спортните активности – баскетбол, бадминтон, латино танци, таекуондо, аеробика, петанка, фитнес на открито и всички игри, които ви хрумват и можем заедно да изиграем в парка.

12:00 е началният час за вече традиционната игра „Играй на чисто“, която ще провери дали се познават правилата за разделно събиране на отпадъците, а всички, които се впуснат в предизвикателството, ще получат изненада.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В парка ще бъдат и двата електромобила на Община Габрово и ЕМО „Етър“, с които може да направите една различна екоразходка.

За да ви е вкусно, ще има специално обособен кът на „СВЕЖ бар“, където ще може да се подкрепите с полезен фреш или да хапнете здравословно.

Клуб за латино танци „Инкансабле“ ще се погрижат за емоционалното разкършване в ритъм, а специалната задача да запазим бодър дух в здраво тяло ще имат таекуондо клуб NEXT.

Комбинираната аеробика с инструктора Женет Митрева ще ви предложи възможност да повдигнете тонуса и емоцията. Може да тествате своята точност и бързина със Спортен клуб Габрово „Бадминтон“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

3 октомври ще бъде неучебен ден за някои училища в област Габрово

Published

on

3 октомври (понеделник) е определен за неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на страната, в които има изборни секции, разкрити по реда и условията на Изборния кодекс.

Това се казва в заповед на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, подписана в началото на седмицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Деляна Иванова: Гласувах за по-доброто бъдеще на област Габрово и България!

Published

on

„Днес гласувах по-доброто бъдеще на област Габрово и на България. Бъдеще, което може да даде възможност на хората тук да бъдат успешни, проспериращи, благоденстващи“, каза Деляна Иванова, водач на листа на Има такъв народ за район Габрово.

Бившият заместник – регионален министър подчерта, че е дала своя глас за единство, стабилност и устойчивост на управлението, което да доведе до справяне с кризите и бедността.

„Само последователност, толерантност, предвидимост и дългосрочна стратегия могат да осигурят развитие и просперитет“, допълни тя.

За директна връзка с Деляна Иванова и поставяне на вашите въпроси и сигнали пишете на d.ivanova.gabrovo@gmail.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица