Свържи се с нас

Новини

Наши ученици с грамоти от олимпиада на НСИ

Published

on

снимка: НСИ – Габрово

Откриването на новата учебна година на територията на Габровска област е повод за пореден път да обърнем внимание на постиженията на учениците, на усилията и резултатите на учителите, на отговорността и грижата на родителите за децата.

Ето защо първият учебен ден е и най-подходящият момент за популяризиране на инициативата на Националния статистически институт, свързана с Европейската олимпиада по статистика за ученици.

През 2017/2018 учебна година НСИ организира и проведе националния кръг на олимпиадата в нашата страна и голям брой ученици се записаха за участие в него. Победителите от двете категории участваха в европейския кръг и се представиха достойно.

За втора поредна година в националните състезания по статистика Габровска област бе представена от ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Отборът „Икофен“ бе в състав: ментор г-жа Виолета Белчева – старши учител по икономически дисциплини, и дванадесетокласниците Полина Георгиева, Райна Михайлова и Петър Петров.

Мисията през новата учебна година е да запазим и повишим интереса на ученици и учители към олимпиадата по статистика и да ги стимулираме към активност, счита Георги Цветков, Началник на отдел „Статистически изследвания – Габрово“.

За тази цел НСИ направи няколко основни стъпки в това направление. От тази година олимпиадата е включена в Графика на националните състезания по професии на МОН. Бяха издадени грамоти за успешно участие на всички отбори, които са преминали и двата етапа на националния кръг. Отпечатани са още училищни помагала, с логото на НСИ, които ще бъдат раздадени на 17 септември на успешно представилите се ученици, техните ментори и директорите на училищата.

В първия учебен ден началникът на отдел „Статистически изследвания – Габрово“ при ТСБ – Север Георги Цветков ще посети Гимназията по икономика в Дряново. По време на тържеството от името на председателя на НСИ Сергей Цветарски ще бъде връчена грамота за успешно представяне в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика и ще бъдат раздадени подаръци за учениците, учителя и училището.

На всички ученици, преподаватели и ръководители на образователния процес на територията на Габровска област отдел „Статистически изследвания – Габрово“ желае здраве, много успехи и радостни моменти през новата 2018/2019 учебна година!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Акция за изборна търговия в Дряново и село Шумата

Published

on

Вчера служители от Областната дирекция на МВР – Габрово, колегите им севлиевската полиция и служители на Териториална дирекция на НАП – Велико Търново взеха участие в специализирана полицейска операция за противодействие укриването на обороти от продажби на стоки, разпространение на акцизни стоки, без наличие на български акцизен бандерол и организиране на контролиран вот, във връзка с насрочените за неделя, 2 октомври, парламентарни избори.

В хода на провежданата операция са били проверени 4 магазина за продажба на хранителни стоки в село Шумата и 1 магазин за продажба на хранителни стоки в Дряново.

В проверения обект в града било установено, че не е отчетен оборотът от продажба за деня. В тази връзка служителите на НАП съставили на собственика му акт за установено административно нарушение. В другите проверявани обекти не са констатирани нарушения.

Данъчните съставили и 2 констативни протокола за установената фактическа обстановка. По време на акцията не са били установени данни за подготвяни и/или извършени престъпления против политическата права на гражданите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

В 156 секции от област Габрово ще се гласува машинно на вота в неделя

Published

on

В 156 секции на област Габрово ще се гласува с машини на предстоящия парламентарен вот в неделя, 2 октомври. В останалите 64 избирателите ще могат да упражнят правото си на глас на хартиена бюлетина.

Общо 104 100 са бюлетините за региона, които вчера, 28 септември, пристигнаха в областния град при строги мерки за сигурност. Според разпределението по общини Габрово ще получи 55 800 бр, Севлиево – 31 000 бр, Дряново – 7 500 бр и Трявна – 9 800 бр.

Всички са предадени на представителите на общините и ще се съхраняват в специално определени помещения в съответната община под охрана.

Въпреки, че в по-голямата част от секционните избирателни комисии в областта – 156 на брой от общо разкритите 220, ще се гласува с машинно устройство, съгласно законодателството се изисква да бъдат осигурени и достатъчен брой хартиени бюлетини.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Гласуването — най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!

Published

on

„Битката е безкрайна, ежедневна, а напредъкът ще ни се вижда бавен. Посоката обаче е ясна за всекиго. И затова всеки трябва да участва. Там, където е. С каквото може. По какъвто начин реши. А който бездейства – предава себе си. Бъдещето си. Децата си. Да не каже после, че не е разбрал.” 
Кристиан Таков – който не може да е спомен, а е обречен на присъствие.

Гласуването — най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!   

Борисов и ГЕРБ трябва да не бъдат допуснати до управлението страната. Трябва да ликвидираме изградените корупционни мрежи, засмукващи огромен публичен ресурс към обръчите на властта. Трябва да разградим Сарайския модел и да прекъснем механизмите за задкулисното му влияние в икономиката, правосъдието, сектора на сигурността и медиите.

Убедени сме, че избирателите ще разпознаят в наше лице последователните и компетентни демократи, които са гарант за управление, отстояващо принципите на:

• върховенство на закона;

• свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори;

• почтеното служене на обществения интерес;

• опазване на природата;

• свободни медии;

• честни избори.

Шансовете за правителство изглеждат крехки, а новите избори – почти неизбежни. Ние от Демократична България не се страхуваме от нови избори.

Ние имаме принципи, от които няма да отстъпим. Подкрепата ни расте и това доказва, че сме на правилния път. Отново потвърждавам ангажимента, че няма да ви предам и заедно ще върнем достойнството на хората от Габровска област.

Ивелин Стоянов предупреждава, че купуването и продаването на гласове е престъпление. 

ДБ има детайлна програма за управление и реформи.

С вяра в доброто, екипът ни от кандидати за народни представители търсим доверието на избирателите от Област Габрово!

С номер 25 в бюлетината за Демократична България!

ВРЕМЕ Е ДА СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО!

Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „Демократична България„, във връзка с изборите за 48 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Демократична Българияе с номер 25 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица