Свържи се с нас

Икономика

Един кредит онлайн решава много проблеми офлайн, но трябва да внимаваме за едно нещо

*Платена публикация*

Published

on


Преди да си решим проблемите, като вземем кредит онлайн, трябва да знаем няколко неща за фирмите, които предлагат този вид заем. Не трябва да хващаме първата компания, която предлага пари по интернет и да скачаме през глава, без да прочетем условията, възможните скрити такси, както и лихвата, която ще ни се начисли, ако случайно не върнем кредита навреме.

Да си вземеш кредит онлайн, стана много популярно напоследък, но това съвсем не означава, че упражнението не крие рискове. За да ги избегнем, трябва да знаем няколко неща.

Когато взимаме кредит онлайн, трябва добре да проверим каква е институцията, която ще ни спонсорира. Има много предложения на пазара и за да отсеем най-добрите, трябва да видим кои от тях са вписани като финансови институции в списъка на БНБ, като SmileCredit. Това ще гарантира, че компанията има сериозни намерения на пазара и към своите клиенти. Фигурирането в този регистър ще означава, че имаме един „чек“ отметнат в търсенето на институция за кредит онлайн.

След като сме направи това филтриране, е време за следваща стъпка. По-добре е да не взимаме кредит онлайн от компания, която не е регистриран администратор на лични данни.

SmileCredit е финансова институция, вписана в регистъра на Комисията за защита на личните данни. Това ни дава допълнителна сигурност, когато взимаме кредит онлайн. Със сигурност е по-добре нашите данни да не стигат до трети лица, само защото сме взели кредит онлайн и не сме проверили дали фирмата е достатъчно сериозна. Това е втората стъпка от нашия списък.

Третата стъпка за филтриране на фирми, които предлагат кредит онлайн, е, разбира се, липсата на каквито и да е скрити условия, както и всевъзможни такси , които могат да се появят по някое време в договора. Те са любимият начин на много фирми да добавят още няколко лева към вашата сметка, когато си взимате заем. Прегледайте внимателно условията. Досадно е, но върши работа и спестява нерви след това.

Когато компанията е покрила изброените критерии идват, разбира се, удобството и скоростта за одобрение.При SmileCredit кандидатстването отнема 4 клика и в същото време одобрениеможе да получите до 20 минути. Което е съвсем добра оферта.

В рамките на обедната почивка ние можем да кандидатстваме и да получим одобрение за кредит онлайн. Това от своя страна означава, че можем да правим планове за вечерта или уикенда. Изключителната бързина, с която можете да получим одобрение от SmileCredit.

Икономика

Имате малък бизнес и искате да го развивате?

Наемете обект в квартал „Шести участък“.

Published

on

Покана за участие в публично-частно партньорство чрез наемане на обекти в „Шести участък“ обявява Община Габрово. Инициативата е в подкрепа на бизнеса и творческите дейности в квартала, съобщи Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в местната общинска администрация.

Конкурсът цели да избере предложения за устойчиво и възмездно ползване на четири обекта в кв. „Шести участък“ за период от две години. Изискване към кандидатите е да попълнят формуляр за участие, в който да представят бизнеса си, да сключат договор за наем и да започнат дейност не по-късно от 30 септември 2022 г.

Кандидатурите ще бъдат оценени от жури, определено със заповед на кмета на община Габрово. За всеки от четирите предложени обекта ще бъде избран по един победител и един подгласник. Те ще могат да използват помещенията за малък бизнес, търговия на дребно, творческа дейност, създаване на услуги и продукти, характерни за творческите индустрии, ателиета, студия, офиси, галерии и други.

Победителите ще сключат споразумение за партньорство с Община Габрово, чрез което ще получат безплатно консултиране по избор относно маркетингови дейности и реклама, разработка на уебсайт и онлайн магазин, интериорен дизайн или оформление на витрина.

За стартиращите бизнеси са предвидени и едногодишни стимули като абонамент за свободно паркиране в платената зона на кв. „Шести участък“, безплатен интернет, членство в Габровската търговско-промишлена палата и еднократна услуга до 100 лв., разпространение на рекламни материали от Туристическия информационен център, популяризиране на бизнеса през каналите на Община Габрово.

Заявления по поканата се приемат от 1 декември 2021 г. до 31 януари 2022 г. на електронна поща projects@gabrovo.bg.

Пълната информация за обектите и документи за кандидатстване са публикувани по-долу, както и оттук.

ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

По-малко наети на работа в региона

Published

on

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Габрово към края на септември 2021 г. намаляват с 0.1 хил., или с 0.4%, спрямо края на юни 2021 г., като достигат 39.6 хиляди.

Спрямо края на второто тримесечие на годината най-голямо намаление на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Строителство“ и „Операции с недвижими имоти“.

Увеличение се наблюдава сред наетите лица по трудово и служебно правоотношение в икономическите дейности „Хуманно здравеопазване и социална работа“, „Административни и спомагателни дейности“ и „Други дейности“.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост“ и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ – съответно 48.8% и 11.5%.

В края на септември 2021 г. в сравнение със същия период на 2020 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение се увеличават с 0.9 хил., или с 2.1%. Най-голямо увеличение на наетите се наблюдава в икономическите дейности: „Хуманно здравеопазване и социална работа“, „Култура, спорт и развлечения“ и „Професионални дейности и научни изследвания“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Средната месечна заплата в региона е 1 284 лева и намалява

Published

on

*Използваното фоново изображение е на Тодор Тодоров, фотограф, Фото „Спринт“.

Средната брутна месечна работна заплата в област Габрово за юли 2021 г. е 1 309 лв., август – 1 255 лв., и за септември – 1 297 лева. През третото тримесечие на годината средната месечна работна заплата в област Габрово e 1 287 лв. и намалява спрямо второто тримесечие на 2021 г. с 1.5%.

Тези официални данни бяха оповестени от Териториално статистическо бюро – Север, отдел „Статистически изследвания – Габрово“. 

Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо намаление, са: „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“, „Административни и спомагателни дейности“, и „Хуманно здравеопазване и социална работа“. Увеличение на работната заплата се наблюдава в дейностите: „Селско, горско и рибно стопанство“, „Професионални дейности и научни изследвания“ и „Образование“.

През третото тримесечие на годината средната месечна работна заплата нараства с 8.0% спрямо същия период на 2020 г., като най-голямо e увеличението в икономическите дейности „Професионални дейности и научни изследвания“ и „Образование“.

Икономическите дейности с най-високо средномесечно трудово възнаграждение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение през третото тримесечие на 2021 г. са: „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“ – 2 496 лева „Образование“ – 1 655 лева „Държавно управление“ -1 507 лева.

Най-нископлатени са били наетите лица в икономическите дейности: „Административни и спомагателни дейности“ – 732 лева „Други дейности“ – 797 лева „Строителство“ – 802 лева. Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата през третото тримесечие на 2021 г. в обществения сектор нараства с 12.5%, а в частния – с 6.8%.

В сравнение с останалите области на страната, по показателя средна брутна месечна работна заплата област Габрово се нарежа на осмо място в страната след София (столица), Варна, София (област), Враца Стара Загора, Разград и Пловдив.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица