Свържи се с нас

Новини

Общината призова: Поддържайте гробовете и прилежащите им части!

Published

on

снимка: Община Габрово, Архив

Община Габрово напомня на гражданите си, че съгласно действащата в момента нормативна уредба, задължение на правоимащите лица е да почистват и поддържат гробните места и прилежащите им части.

ОП “Гробищни паркове“ – Габрово предлага услуги, свързани с поддръжката и почистването на гробните места, еднократно почистване, 6-месечен и годишен абонамент. Услугите могат да се заявяват и заплатят в администрацията на ОП „Гробищни Паркове“.

„Уведомяваме Ви, че във връзка с липсата на терен за нови гробни места на Централен гробищен парк, съгласно Заповед № 17/18.07.2018 г. на директора на ОП “Гробищни паркове“ – Габрово, ако покойникът или неговите наследници по закон притежават право на гробоползване на гробно място, на което е изтекъл санитарният срок от 8 години от последното погребение, администрацията на ОП “Гробищни паркове“ няма задължение да осигури ново гробно място.

Призоваваме всички граждани, имащи гробни места на Централен гробищен парк, да поддържат гробовете и прилежащите им части“, пише в съобщението от ръководството на ОП “Гробищни паркове“ – Габрово.

Гражданите, които не са заплатили таксите за гробните места и желаят да ги запазят за тяхната фамилия, трябва да посетят администрацията на ОП “Гробищни паркове“ – Габрово и да заплатят съответните такси за 15 години или за вечни времена.

При просрочие в плащането е необходимо да се попълни заявление до директора на ОП „Гробищни Паркове“ за възстановяване на правото на ползване на гробното място. След резолюция от негова страна, ще имат възможност да заплатят съответната такса.

Започната е процедура по уведомяване и изземане на гробни места, за които са налице основания съгласно чл. 13 и 15 от Наредбата за организация и управление на гробищните паркове и за реда и условията за извършване на погребения на територията на Община Габрово, съгласно Заповед 14/03.07.2018 г. на директора на ОП “Гробищни паркове“ – Габрово.

От 1 юли т.г. е въведена нова услуга – Справка за гробно място – 3 лв. с решение на Общински съвет Габрово, съгласно Наредба за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Габрово.

От общинското предприятие се надяват, че с помощта на гражданите Централният гробищен парк на Габрово ще придобие вид, който внушава уважение пред покоя на починалите лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Безплатни тренировки по футбол за момичета по програмата Playmakers

Published

on

Безплатни тренировки по футбол за момичета, на възраст от 5 до 8 години, се организират в Габрово. Те ще се проведат по програмата Playmakers, която е създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”.

Това е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

„От Месамбрия до Несебър“ на шеф Мария Озтюрк в Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

АПИ: До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт!

Published

on

До 15 октомври гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас.

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg.

Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр. Целта е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти.

Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица