Свържи се с нас

Новини

Невена Петкова и областни управители посетиха пътя за тунела под Шипка

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Невена Петкова, заедно със свои колеги от Велико Търново и Силистра, придружени от директора на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев посетиха Западния обходен път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка.

След приключване на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район, състояло се вчера (26 юни), те се запознаха с един от най-важните и големи проекти, които се изпълняват на територията на Габрово, част от Транс-европейски транспортен коридор 9.

снимка: Областна администрация – Габрово

Инж. Лъчезар Митев, представител на изпълнителя на мостовото съоръжение, ги запозна с напредъка и изпълнението на дейностите на пътен възел Чехлевци и тунела под Бакойския баир към момента.

„Виадуктът, който се строи в момента, е най-сложното подобно съоръжение, което се изпълнява в страната“, категоричен бе той. Единственият по-сложен ще е мостът „Европа“ или т.нар. Дунав мост 2.

„Съоръжението е много сериозно, а теренът изключително труден“, допълни още инж. Митев. Технологията, която се използва е сложна. Работи се с две инсталации, закупени от норвежка фирма, която е доайен в Европа в технологията, която се използва– конзолно бетониране.

снимка: Областна администрация – Габрово

Оказа се най-добрият в работата с тази инсталация е най-младият строителен инженер на обекта Цветомир Младенов от Ябланица. Веднага след завършването Висшето строително училище „Любен Каравелов“ той идва да работи в Габрово.

Споделя, че работата му е препоръчана и е доволен, макар и да е тежка. „Това е голямо предизвикателство и изключително сериозен обект“, допълни още той и не скри вълнението си да е там, горе на 60 метра височина „всеки ден и зиме, и лете вече две години“.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Гледката пред нас е невероятна и природата, и да виждаш как се случва онова, което правим“ и докато говори инж. Младенов колегите му подвикват: „Това е най-добрият в инсталацията“, а тя е носещата метална конструкция, която дава формата на сегментите, обяснява Младенов.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Усещането е като при птиците“, коментира той и не случайно помежду си майсторите наричат трите колони „птичките“. Не само защото визуално приличат на крилете на птици, но и защото усещането да си горе, на това високо място, въпреки тежката работа, е просто свобода.

снимка: Областна администрация – Габрово

След виадукта областните управители и директорът на ОПУ – Габрово Деян Георгиев посетиха и тунела под Бакойския баир. „Работата там напредва. В момента се извършва вторична облицовка по него и това лято ще е готов“, смята представителят на изпълнителите инж. Лъчезар Митев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Живко Желев е новият треньор на „Янтра“

Published

on

Управителният съвет на ОФК „Янтра“ гласува доверие на Живко Желев да поеме треньорския пост на представителния мъжки отбор на клуба. Роденият в Стара Загора 43-годишен бивш национал на България идва от дублиращия отбор на ЦСКА, където до момента си партнираше със Стамен Белчев.

Преди това младият и амбициозен специалист шест години беше начело на „Литекс“ (Ловеч), с който стигна и до полуфинал за Купа България. Бил е наставник и на старозагорския „Верея“. Притежава УЕФА Про лиценз.

Като футболист Живко Желев има богата визитка. Шампион е на България с „Литекс“ и двукратен носител на купата. Истинска емблема на клуба от Ловеч, за който има девет сезона в елита на страната. Играл е още за „Славия“ и „Верея“, за румънските Оцелул и Стяуа и в Азербайджан за Интер и Симрук.

Желев започна работа с футболистите на „Янтра“ от средата на седмица. Той ще води отбора в неделното гостуване на дублиращия отбор на „Ботев“ от 12-я кръг във Втора лига. Официалното му представяне ще бъде в днес, петък.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица