Свържи се с нас

Новини

Изземват принудително четири общински имота

Предстои принудително изземване на четири общински имота от некоректни наематели и самонастанили се лица

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Едно жилище и три поземлени имота, общинска собственост, предстои да бъдат принудително иззети на 18 юни по административен ред.

Жилището на ул. „Алекси Димов“ ще бъде иззето от некоректен наемател, чиито наемни правоотношения са прекратени, поради натрупани задължения, а в трите поземлени имота на ул. „Генерал Николов“ има самонастанили се лица, съобщи в началото на седмицата кметът на Габрово Таня Христова.

До момента други девет общински жилища също бяха принудително иззети от некоректни наематели. Те нямат право на друго общинско жилище, подчерта кметът на Габрово.

Общинските сгради, които съгласно действащия устройствен план за града не се запазват и се премахват поетапно, в това число са сградата на ул. „Алекси Димов“, където ще бъде проведена нова улица и постройките в имотите на ул. „Генерал Николов“.

Още през април Община Габрово оповести, че общинските жилища, чиито наематели са натрупали задължения ще бъдат иззети, а също така, че такива действия ще бъдат предприемани и в случаите на самонастаняване в общински имоти.

Неизрядните наематели са уведомени за сроковете, в които доброволно трябва да освободят имотите, како и за насрочените принудителни изземвания, които Законът за общинската собственост регламентира, при отказ от доброволно освобождаване.

По повод възможни нерегламентирани настанявания в части сгради, адресната регистрация в Габрово се извършва с особена бдителност, подчерта зам.-кметът Климент Кунев.

При желание за получаване на регистрация в Габрово на адрес на частен имот ще се изисква декларация от собственика на имота и ще се сезира Национална агенция по приходите, във връзка с евентуалните наемни отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица