Свържи се с нас

Крими

Катаджии попариха мераците на двама, много пиян и „озъбен“

Published

on

снимка: Цветомира Иванова, Архив

Двама водачи се „простиха“ със свидетелствата си за управление на МПС, след като бяха хванати в нарушения на пътя. Единият от тях бил много пиян, а другият седнал зад волана дрогиран.

Пияният 38-годишен габровец се метнал да кара лек автомобили „Ауди“ в неделя. Тогава около 01.25 часа на ул.“Даскал Алекси“ в Габрово бил спрян от патрулиращ в района полицейски екип.

Едва стоящият си на краката водач бил изпробван за употребата на алкохол. Дрегерът отчел кошмарните 2,34 промила, които изобщо не попречили на габровеца да седне да шофира.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Дрогираният водач пък бил хванат ден по-късно, в понеделник. Около 16.15 ч., на ул. „Марин Попов“ в Севлиево, полицейски екип спрял за проверка „Митсубиши“.

Установено било, че водачът му – 29-годишен от същия град, управлявал колата след употреба на наркотични вещества. Техническото средство отчело положителен резултат за амфетамин и метамфетамин.

По двата случая са образувани бързи производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Предизборни нарушения в Габровско: Прокуратурата е сезирана по 8 преписки

Published

on

Вчера на територията на област Габрово се проведе мащабна специализирана полицейска операция, насочена към противодействие на престъпленията срещу изборното законодателство и превенция на конвенционалната престъпност.

Операцията обхвана множество населени места и беше реализирана с участието на служители от охранителна, икономическа, криминална и пътна полиция при ОДМВР – Габрово, както и екипи на Зоналното жандармерийско управление от Плевен. Резултатите от нея бяха съобщени днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В хода на акцията бяха изградени контролно-пропускателни пунктове в различни райони на областта. На тези пунктове бяха извършени проверки на 530 лица и 406 моторни превозни средства. Проверени бяха и редица търговски обекти, включително 60 магазина, 6 заложни къщи, 1 златарско ателие, 13 питейни заведения и 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Инспекциите обхванаха също така 4 автоморги, автосервизи и депа.

В резултат на проверките са били заведени 8 преписки за нарушения на изборното законодателство, които вече са докладвани на прокуратурата. Изготвени са 25 протокола за полицейско предупреждение, а 20 лица с криминални прояви са били инспектирани.

По време на операцията бяха регистрирани общо 6 престъпления, от които 3 са свързани с наркотици, а останалите 3 – с увреждане на имущество. Полицията продължава разследванията по тези случаи.

Операцията е част от засилените мерки за сигурност в региона, като целта е да се гарантира спазването на изборното законодателство и да се противодейства на престъпността.

Зареди още

Крими

Жена пострада при катастрофа край Яворец

Published

on

39-годишна жена пострада при катастрофа, станала снощи около 19.30 часа в района на село Яворец, на главния път между Габрово и Севлиево.

Пострадалата е била приета за лечение в габровската болница с комоцио и натъртване в областта на гръдния кош, за щастие без опасност за живота.

Жената е била пасажер в лек автомобил „Фиат Браво“, движещ се в посока към Севлиево.

Колата, с която пътувала, се е ударила в движещ се по общински път GAB 3007, сигнализиран с пътен знак „Стоп“ (Б2), лек автомобил „Опел Мерива“, който бил навлязъл в кръстовището и отнел предимството на правилно движещия се автомобил.

Причинилото инцидента превозно средство е било управлявано от 40-годишен. Пробите за алкохол и наркотици на двамата водачи са отрицателни.

Зареди още

Крими

Отвлякоха и пребиха млада жена, свиха ѝ телефона и часовника

Published

on

29-годишна жена стана жертва на отвличане, грабеж и побой. Престъплението било извършено в събота, 19 октомври.

Тогава, около 08.00 часа в севлиевската полиция постъпил сигнал от жертвата, която заявила, че 2 часа по-рано на улица в село Ряховците била принудена да се качи в лек автомобил “Пежо“.

При движение в посока с Крушево ѝ бил нанесен побой от две жени на 53 и 36 години, след което ѝ отнели мобилния телефон и смарт часовник. След това я оставили на пътя между Севлиево и Крушево.

В резултат от проведените оперативно-издирвателни мероприятия бил установен и водачът на автомобила. Това бил 34-годишен севлиевец.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Понастоящем са извършени неотложни действия по разследването – освидетелстване на пострадалата, разпитани са част от свидетелите с цел изясняване на всички обстоятелства относно механизма на извършване на престъплението.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица