Свържи се с нас

Крими

Полицията окошари осем души, заради марихуана

Арестуваха осем души, заради марихуана. Иззето е немалко количество

Published

on

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Общо осем човека бяха арестувани в последните няколко дни, заради престъпления, свързани с наркотици, става ясно от информация, оповестена от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В петък, 25 май, около 16.30 ч., на ул. „Бачо Киро“ в Трявна, полицейски служители извършили проверка на двама мъже от същия град. У единия от тях – 39-годишен, бил намерен полиетиленов плик, съдържащ суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана.

У авера му, 20-годишен, полицаите открили два плика с марихуана, а при последвалото претърсване на постройка, която ползвал, криминалистите намерили още 15 свивки с листна маса от същия вид. Наркотиците били иззети. Мъжете били задържани за срок до 24 часа и са привлечени в качеството на обвиняеми, като са им взети мерки за неотклонение „подписка“.

Същият ден, полицейски служители спрели за проверка двама местни – на 16 и на 15 години. У тях били намерени по един полиетиленов плик със суха листна маса, която реагирала на марихуана. Наркотиците били иззети, а младежите – задържани за срок до 24 часа.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

На 23 май полицейски служители извършили проверка в жилището на 27-годишен мъж от Дряново. В дома му били намерени 3 полиетиленови свивки със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана.

Открити били и 4 патрона за нарезно огнестрелно оръжие, за които мъжът нямал съответното разрешително. Наркотикът и боеприпасите били иззети.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово, Архив

На 24 май, около 21.45 ч., в Севлиево, полицейски служители извършили проверка на двама мъже – на 21 и на 18 години, от същия град. И у двамата били намерени свивки със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана.

По-късно същата нощ, за проверка бил спрян 28-годишен мъж от Севлиево. У него също била намерена суха листна маса, която реагирала на марихуана. Наркотиците били иззети, а притежателите им – задържани за срок до 24 часа.

По всичките осем случая са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Красен Кръстев е новият началник на полицията в Трявна

Published

on

Главен инспектор Красен Кръстев е новият началник на Районното полицейско управление в Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Красен Кръстев е роден през 1981 г. в Габрово. Завършил е висше образование в Технически университет – Габрово. В системата на МВР постъпва през 2008 г. Работил е в „Пътна полиция“ и „Охрана на обществения ред“. През 2012 г. е назначен за разузнавач в група „Криминална полиция“ в РУ Трявна.

През 2023 г. е назначен за инспектор в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Габрово.

Считано от 21.05.2024 г. гл.инсп.Кръстев е временно преназначен на длъжността началник на Районно управление Трявна при ОДМВР-Габрово.

Зареди още

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица