Свържи се с нас

Икономика

Алексей Петров: „Ние за министър-председател си имаме невеж човек и голям лъжец“

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Екип от ръководството на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) в лицето на доц. д-р Алексей Петров, д-р инж. Теодор Дечев и д-р Аднан Лидиянов днес проведоха среща с представители на малкия и средния бизнес в  Габрово. Градът е 20 -ят областен център, който екипът на доц. д-р Алексей Петров посещава. Според участниците,  срещатата  с бизнеса в града демострира , че предприемаческия дух на България  е все още жив. Общото между всички проведени срещи от такъв тип в цялата страна е , че навсякъде се е  говорело за указан натиск, тормоз, произвол на контролните органи и вторачването в това да се глобява и събират пари.

Коментар на групата беше, че българската икономика върви от криза към катастрофа, както и усилията на държавата да разсипе икономиката. „Тези усилия на държавата са индикатор  на това, колко тежко е положението в действителност. Огромната отговорност, която се пада е на министър-председателя Бойко Борисов. Негова е отговорността за това, че 59 антикризисни мерки, които бяха разписани от социалните партньори бяха провалени изцяло.  Той на практика създаде похвата да се репресират малките и средни фирми“, заяви председателят на ССИ Теодор Дечев. Той допълни, че ССИ иска официално оставката на Цветан Цветанов и шефа на НАП – Красимир Стефанов,  като това би било една антикризисна мярка. „В контекста на габровската специфика ние коментирахме случая с липсващото околовръстно шосе на Габрово и необходимия за него тунел. Не е за чудене, че никой не си поставя за цел да започне дори проектирането на техническия проект на прословутия тунел. Настоящата власт се занимава само с проекти, които се завършват – един път, за да може да се режат ленти, втори път – по-лесно се събират комисионни. ССИ подкрепя исканията на габровци за околовръстно шосе на Габрово и тунел под Шипка, както и искаме нов механизъм за изпълнение на проектите с европейско финансиране. Ние искаме оставката на главния репресиращ  малките и средни предприятия г-н Цветанов и неговата кухненска ръкавица – шефа на НАП – Красимир Стефанов„, завърши коментара си г-н Теодор Дечев.

Според Алексей Петров при днешната среща с бизнеса е идентифициран профила на Бойко Борисов като социално-икономическата ситуация, в която се намира страната. „В последно време стои въпросът –   дали ние за министър-председател си имаме невеж човек или голям лъжец. Аз заявявам и двете. Невеж, защото не може да получиш една държава в много по-добра изходна позиция в сравнение с всички други европейски страни, когато отиваш да я управляваш. И в същото време 2 години по-късно да я доведеш последна в европейската общност по социално-икономически показатели. Трябва да е много невеж да провали 20-годишни усилия за пазарна икономика. Няма как да е невежество несъзнателно да изведеш в немонополни сектори фирми в монополно положение. Мотивите са ясни – те са интереси, което ние наричаме алчност. Лъжец, защото сегауправляващите дойдоха с обещанието да се справят с огранизираната престъпност и корупция и да накажат тези, които осъществиха криминализирания преход. Към днешна дата ние знаем, че няма такава борба  с организираната престъпност, която някакси обслужва управляващите“, каза доц. д-р  Алексей Петров. Той сподели пред журналистите за пример контрабандата, където организираната престъпност нанася най-големите щети в бюджета в историята на прехода и според данни на ССИ цифрата варира между 40 и 50 милионеа лева седмично. „Както е известно, управляващите не са разкрили нито една престъпна група за контрабанда, за да се поеме отговорност от когото и да било за тези огромни щети. Уверявам ви, че когато му дойде времето ще стане ясно, че тази организирана престъпна група се ръководи най-отгоре“, завърши изказването си Алексей Петров.

 

Икономика

Есента идва във Фермерски пазар „От БГ“

Published

on

Прекрасна е есента с жълто-червените си багри и кестените – толкова лъскави и примамливи, че не можеш да ги подминеш, когато се търкулнат в краката ти. Така, с пълни джобове с кестени, ви каним да наминете и през фермерския пазар, който ще се проведе на 8 октомври.

Мястото по традиция е паркингът на магазин BILLA, до Спортната зала. Ще сме там от 10.00 часа до ранния следобед и ще ви срещнем както с добре познатите марки, които с нетърпение чакаме всяка втора седмица на месеца, така и с нови производители, които ще дойдат специално за събитието.

Отново ще има мляко и млечни продукти с най-разнообразен вкус – класически сирена и гурме решения с манатарки или сушени домати, отлежали или пресни. Ще има вкусни суджуци и салами, които чудесно ще стоят на платото до тях и прекрасно ще си партнират с плодовете, набрани точно преди фермерския пазар – грозде и круши. Или със сушените плодове.

Ще има мед и пчелни продукти – и за дома, и за здравето, и за красотата.

Нещо ново е караваната с вкусни сладкиши, приготвени с истински продукти, без консерванти и заместители. Не я подминавайте, защото предлага незаменима наслада за небцето. Очакваме и производител на сини сливи, който ще предложи пресни и сушени плодове.

Ще намерите и козметика, събрала вековното знание за билките и тяхната сила да поддържат младостта, здравето и красотата.

Заповядайте на 8 октомври, за едно по-различно преживяване от пазаруването, а ако искате да знаете подробности за нашите производители и продукти, последвайте страницата Фермерски пазар „От БГ“ във фейсбук на адрес https://www.facebook.com/profile.php?id=100057294106204.

Събитието се организира от рекламна агенция „Елмазови“, партньор е търговска верига BILLA, която има специално отношение към българските производители, а в популяризирането му, зад хубавите български продукти застават Новинарски портал „Габрово Нюз“ и Портал Vcentara.com

И този път можете да спечелите торба за многократна употреба, пълна с продукти от фермерския пазар. При всяка покупка ще получите талон с номерче. Напишете името и телефона си на него и го пуснете в специалната кутия за томболата. Но дори и късметът да не ви се усмихне, ще ви подарим вкусни рецепти с кестени за здравето и трапезата. 

Очакваме ви на 8 октомври, събота, на паркинга на магазин BILLA, до Спортната зала! Събитието се организира в партньорство с търговска верига BILLA.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Икономика

Над 630 000 лв просрочени задължения са постъпили в НАП – Габрово

Published

on

Публичните изпълнители от офиса на НАП Габрово събраха над 630 000 лева просрочени задължения за първите седем месеца на годината. Почти 110 000 лв от задълженията са внесени след наложен запор, а малко над 520 000 лв са платени доброволно.

С цел повишаване на събираемостта на публичните задължения на лица – изпълнители по договори възложени от разпоредители с бюджетни средства и по проекти по оперативни програми от Европейски фондове, Националната агенция за приходите получава обмен на информация чрез автоматизирана информационна система „РМС Плащания“ за предстоящи плащания.

Системата изисква преди всяко плащане от държавен или общински орган към изпълнител на обществена поръчка или друг получател на обществени ресурси, да се провери дали дружеството има неплатени данъци, осигуровки или други публични задължения.

Ако бъдат установени такива, публичните изпълнители на НАП могат да използват цялата или част от сумата на обществения ресурс, за да бъдат погасени дълговете на задължените лица към бюджета.

При уведомяване на приходната администрация и в случаи на непогасени публични задължения, Агенцията налага своевременно обезпечителни мерки, с приоритет върху вземанията по съответните сключени договори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица