Свържи се с нас

Любопитно

Национален трабант събор тази събота в Трявна (Програма)

Published

on


За петнадесета поредна година в България се очаква да се проведе един от мащабните трабант фестове у нас – този на 26 май (събота) в Трявна. Повод на мероприятието е Празникът на града, както и празникът, който чества картоненото возило 24 май – Ден на славянската писменост и култура. Организатор на мероприятието е Национален Клуб Трабант.


За втора година се очаква Трявна да бъде домакин на събитието и да събере собственици, съмишленици и привърженици на немската марка от цялата страна. За събора се очаква участието на над 70 автомобила от различни краища на България – София, Монтана, Ботевград, Плевен, Велико Търново, Исперих, Лозница, Търговище, Силистра, Русе, Добрич, Варна, Стара Загора, Чирпан, Пловдив, Благоевград и др., както и представители на Румънския трабант клуб.


Автопаркът от соц – возила се очаква да бъде разнообразен – от началото до края на производство на тази марка. Очаква се да присъства един от най – старите автомобили Трабант 600, произведен 1963 г. , собственост на Кольо Тончев от Добрич.


Освен него ще може да се види един от рядко срещаните и впечатляващ със своя удивителен вид и дизайн – Трабант 600 комби, собственост на Илиян Кунчев от Плевен. Сред заявилите участие са две лимузини, полицейският трабант на Вълчо Стаменовски от Ботевград, оборудван с необходимите му принадлежности, както и Трабант 4х4 , собственост на Спас Данев от София.


Друг, който се очаква да присъства е депутатът – Милен Михов със своя трабант. Освен тях ще бъдат изложени и показани напълно реставрирани и в оригинален вид автомобили, впечатляващи с възраст и автентичност, с атрактивен дизайн, с различни технически характеристики, тунинговани и кабрио модели.


Също така се очаква и присъствието на няколко автомобила с марка Вартбург, като един от тях ще е най-старият – Вартбург 311, производство от 1965 г., собственост на Петър Георгиев от  Добрич.


Началото на Събора е в 10.00 часа, с регистрация и подреждане на централния площад в града, пред паметника на Петко Славейков. Официалното откриване на мероприятието ще започне в 11:30 часа и ще бъде поставено от кмета на Трявна Дончо Захариев. Той ще представи своя ретро автомобил с марка ЗАЗ – 965 от 1963 г.

Една от атракциите на събитието ще бъде правителствения автомобил – Чайка от Велико Търново, собственост на Иван Александров.

Съборът се провежда под егидата на кмета на Трявна, който след приключването на парада ще връчи специалната награда „Купата на кмета“, както и отличия, грамоти и награди на победителите в няколко категории.

В програмата е включено шествие по улиците на Трявна и Плачковци, както и поднасяне на венец пред паметника на Петко Славейков, което ще започне в 14:30 часа.

Програма на 15-ти
Трабант събор 26.05. 2018 г. – Трявна

10:00 ч. – 11:30 ч. – Регистрация и подреждане на автомобилите пред паметника на Петко Славейков в гр.Трявна.

11:30 ч. – Представяне на автомобилите и официално откриване от кмета на гр. Трявна – Дончо Захариев.

11:30 ч. – 13:30 ч. – Оценяване на автомобилите от жури и овеселителна част.

13:30 ч – Поднасяне на венец на паметника на Петко Славейков.

13:45 ч. – Награждаване на всички участници и връчване на призовете след оценката на журито.

14:30 ч. – Обиколка на гр. Трявна и разходка до гр. Плачковци.

За контакти:

Илиян Кунчев – 0888/ 63 88 89
Светослав Йотов – 0878/ 70 03 75
Ангел Пеев – 0898/ 56 66 05

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Бляскав дебют с три купи за балерините от конкурса „България танцува“

Published

on

Блестящо представяне за Балетната школа при Народно читалище „Развитие-1870” в XVI национален конкурс „България танцува“. Тридневният състезателен форум се проведе в обновената спортна зала „Младост” в Димитровград от 18-20 ноември. В конкурса премериха сили 42 формации с 1200 танцьори от цялата страна, разпределени в 48 състезателни категории.

С оригиналните хореографии в класически балет, характерни и съвременни танци, севлиевската балетна школа стана носител на три престижни купи и дипломи. Първото място в категория съвременни танци, първа възрастова група, спечелиха Далия Цонева, София Цонева, Никол Деева, Цветина Цветомирова, Моника Нейчева и Мила Генова. Те дебютираха в конкурса с хореографията „Имаме парти”.

Успех и трето място в категорията за класически балет, първа възрастова група, заслужиха Сияна Балчева, Рая Дочева, Валерия Иванова и Даная Маркова с нежния танц „Лебеди”. С купа и диплом за успешен дебют – специална награда, от XVI национален конкурс „България танцува“, бе удостоена Балетната школа при НЧ „Развитие-1870”. Заслужено отличие и пореден голям успех за художествения ръководител Иванка Цанова, корепетитора Румяна Павлова и талантливите балерини.

Отлично бе представянето на всички деца от школата в конкурса: Велизара Георгиева, Елица Ганчева, Катя Маринова, Раделина Георгиева, Ая Нешева, Лилия Апостолова, Дария Цонева, Радост Панчева, Сияна Ковачева, Боряна Богданова, Василена Василева, Виктория Недялкова, Ема Златославова, Йоана Колева, Рая Балинова, Тиана Атанасова, Александра Събчева, Деница Иванова и Петя Маркова.

В конкурсната програма балерините се представиха с танц върху огъня – „Нестинарско хоро”, „Полонез”, „Танц на куклата”, „Танц на малката принцеса”, „Валс”, „Кармен”, „Тя”, „Сълзата на времето”, „Испански танц” и вариация „Пицикато”.

Автор: Десислава Димитрова,
организатор при НЧ „Развитие – 1870“ – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Тази вечер ще светне коледната елха на Габрово

Published

on

Светлините на коледната елха на Габрово ще бъдат запалени днес, 6 декември, от 18.00 часа на площад „Възраждане“.

За доброто настроение и усмивките на всички ще се погрижат ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово и Оркестър „Габрово“.

Нека се съберем заедно около коледното дръвче в нашия град и дадем началото на празничното настроението.

Какви събития включва коледната програма през декември може да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейна в пълния си блясък

Published

on

Коледната елха и празничните светлини в Централната градска част на Трявна грейнаха в пълния си блясък, снощи, с богата подготвена програма на площад „Капитан дядо Никола“ в Славейковия град.

По традиция светването на празничната премяна на 7-метровото коледно дръвче официално постави начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна и доказа, че е едно от най-дългоочакваните и обичани събития от жители и гости на града.

И тази година, разбира се, най-радостни бяха децата, които с нетърпение очакваха заветния момент до светването на елхата. Някои от тях даже успяха лично да предадат своите писма до Дядо Коледа, който заедно със Снежанка, изненада малчуганите в началото на вечерта.

Малки и големи не спираха да се снимат с Добрия старец и неговите помощници и да се хвалят колко много са слушали през тази година. Празничната програма започна точно в 18:00 ч. с камбанен звън на Часовниковата кула.

Поздравление към всички присъстващи отправи кметът на Трявна Силвия Кръстева, която пожела светли и топли Коледно-новогодишни празници. „Пожелавам Ви от сърце, на Вас и вашите семейства – мир и светлина в душата, доброта, здраве и само хубави емоции, както и една хубава и незабравима Коледа. Нека светлините на нашата елха да бъдат най-светлите ни пожелания. Вярвайте от сърце и доброто ще победи, бъдете здрави и весели празници,“ сподели още кметът.

Първи на сцената излязоха малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, които зарадваха присъстващите с коледни песнички и подготвени стихчета. Дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна също поздравиха гостите с тематични фолклорни изпълнения. Веднага след тях на сцената излезе талантливата поп певица Стела Георгиева – STELLAR, която приповдигна настроението на малки и големи с весели коледни песни.

Кулминация на вечерта бе тържественото запалване на празничните светлини на коледната елха в Трявна, което и тази година бе обратно отброено от кметът на Община Трявна с помощта на нетърпеливите дечица.

Блясъкът на коледната премяна бе допълнен от впечатляваща заря, която озари небето над Трявна. Празникът продължи с Детски танцов ансамбъл и Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които заедно с присъстващите извиха кръшни хора на площад „Капитан дядо Никола“ в града.

Община Трявна благодари на всички за участието тази вечер, както и на ръководството и децата на ДГ „Калина“ – гр. Трявна, които по непредвидени обстоятелства не успяха да вземат участие в празничната програма.

Всички снимки от събитието на фотографа Димитър Сотиров можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица