Свържи се с нас

Крими

Габровец счупи два прешлена след като се наниза в стълб

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

55-годишен габровец бе настанен за лечение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с фрактура на 2 шийни прешлена, след като пострада при катастрофа.

Пътният инцидент е станал снощи, около 18.40 часа, на ул. „Орловска“ в Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

По данни на полицията водачът на лек автомобил „Фолксваген“, при движение с несъобразена с пътните условия скорост, излизайки от десен завой, изгубил контрол над превозното средство и автомобилът се ударил в електрически стълб.

Веднага след произшествието пострадалият мъж бил транспортиран и настанен за лечение в габровската болница, където била установена  фрактурата на двата шийни прешлена.

Взета му била кръвна проба за химически анализ. Местопроизшествието е посетено от екип на пътна полиция.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Арестуваха двама непълнолетни заради марихуана, сред тях британец

Published

on

Двама непълнолетни бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Габрово спрели за проверка 16-годишно момче, гражданин на Великобритания, известно на МВР.

Установено било, че придобило и държи в себе си суха зелена листна маса с тегло 8.5 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, където също била намерена марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

На детска площадка в Севлиево полицейски служители проверили 17-годишно момче от село Богатово.

При извършения му личен обиск униформените служители установили, че лицето придобило и държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса с тегло 1.93 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Кола блъсна 14-годишно момиче, пресичащо на бул.“Априлов“

Published

on

14-годишно момиче беше блъснато от кола в Габрово. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера, 9 април, около 16.20 часа на бул.“Априлов“, съобщават от пресцентъра на полицията.

Момичето е било ударено на пешеходната пътека от лек автомобил „Дачия“. Колата била управлявана от 59-годишен мъж, който не пропуснал пресичащи на пешеходната пътека пешеходци и е блъснал детето.

Момичето било откарано в габровската болница от своя баща, където била установена контузия на десния лакът, като след прегледа било освободено за домашно лечение.

Водачът на автомобила напуснал местопроизшествието без да уведоми контролните органи. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Крими

Възрастен габровец потроши колоездач, отнасяйки го с огледало и избяга

Published

on

Полицията установи 65-годишен габровец, който блъсна колоездач на пътя и вместо да спре, за да му окаже първа помощ, напусна мястото на произшествието с надеждата да се укрие. За негово съжаление обаче беше разкрит и ще понесе отговорност за постъпката си.

Инцидентът, с пострадал 47-годишен колоездач, е станал в събота, 6 април, вечерта около 21.05 часа на пътя между Габрово и Севлиев, близо до разклона за село Горна Росица.

На място били изпратени екипи на пътна полиция и спешна помощ. Установено било, че неизвестен автомобил при движение в посока Севлиево застигнал и блъснал колоездача.

Пострадалият бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с фрактура на лявата раменна кост, за щастие без опасност за живота.

В рамките на образуваното досъдебно производство били предприети оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на водача, предизвикал пътнотранспортното произшествие.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Севлиево установили, че извършител на деянието е 65-годишен габровец, който управлявайки товарен автомобил “Ивеко“ ударил със страничното огледало велосипедиста, след което напуснал местопроизшествието.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица