Свържи се с нас

Новини

Бави се рязането на лентичката на новия мост над Янтра

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Все още няма планирана дата за официалното откриване на новия пешеходен мост над Янтра в Габрово, свързващ двете крайречни улици „Аврам Гачев“ и „Дунав“.

Лентичката на най-новото пешеходно мостово съоръжение в нашия град се бави, а трябваше да бъде прерязана в края на месец ноември м.г. Четири месеца по-късно това все още не е направено.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Уверенията, че пешеходният мост над река Янтра ще бъде завършен в срок през 2017-та, изказаха преди време кметът на Габрово Таня Христова и нейният заместник арх. Николай Меразчиев на различни срещи с журналисти.

Крайният срок за завършване изграждането на съоръжението над реката бе началото на месец декември миналата година.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

След направена днес (4 април) репортерска проверка в района на строителството, екип на „Габрово Нюз“ установи, че все още се извършват довършителни дейности по съоръжението.

Отлети са рампите и подстъпите към мостовото съоръжение, както и стълбите откъм ул.“Аврам Гачев“.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Ще припомним, че новият пешеходен мост над река Янтра, свързващ двете крайречни улици, ще бъде с масивна конструкция и изграден от стоманобетон.

Визията на съоръжението, погледнато отгоре, повече ще прилича на „поляна, през която минават няколко пътеки“, а не само настилки, които маркират велоалеи или пешеходни пространства.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Мостът ще е по-различен от останалите в Габрово, тъй като е с денивелация спрямо двата бряга на река Янтра. Пешеходното съоръжение ще има не само своето дневно, но нощно възприятие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

6 коментара

6 Comments

 1. Villager

  04.04.2018 at 17:04

  Този мост символизира перисталтиката на дебело черво.

 2. Корнелий

  04.04.2018 at 17:21

  Пак много негативна позиция.
  Нищо ново социалисти.

 3. Габровец

  05.04.2018 at 8:39

  Eдинственото, което може да ни обедини нас българите е само и единствено омразата, и горните коментари го показват!

 4. отдавна избягал

  05.04.2018 at 8:45

  Това за жалост е останало в Габрово!Мрънкащи тролове!

 5. Турист

  05.04.2018 at 19:02

  Защо ли строителството на този мост много прилича на много строителни обекти от последните години? Започнати и … недовършени! Парк Маркотея, кръговото на Шиваров мост, между блоковите пространства по бул. „Априлов“ … новите автобуси и табла … НЕУСТОЙКИ за изпълнителите НЯМА ЛИ??? Иначе всичко ОК.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Габрово продължава с протеста и тази вечер

Published

on

Габрово продължава с антиправителствения протест, с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестната акция ще се проведе тази вечер, отново на площад „Възраждане“, а началният час е 18.00 часа.

Събитието се организира чрез социалната мрежа фейсбук. Това ще е втората демонстрация в Габрово.

Снощи на централния градски площад се проведе първият протест в нашия град, с искане оставка на правителството, който премина мирно и спокойно, с мотото за запазване на демокрацията в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Топ 5 ползи от застраховането на жилище

Published

on

Притежаването на собствен дом е нещо прекрасно, но ако сте като повечето хора, вероятно не сте мислили много за застраховането му. Имотът е най-скъпата собственост на българина, но когато става дума за защита, той отстъпва място на автомобила. Повече от 70% от застраховките са за автомобилно застраховане.

Ето обаче ТОП 5 ползи от застраховането на жилище:

1. Предлага усещане за защита и сигурност Защитата на вашата собственост обхваща всички видове риск от щети, причинени от пожар, природни бедствия или други фактори. Той също така покрива риска от загуба в резултат на кражба или други престъпни действия.

2. Не е скъпо и повечето хора могат да си го позволят Имуществените застраховки варират между 40 и 200 лв. на година, в зависимост от покритите рискове. Следователно само с малък разход имотните ви активи са добре защитени.

3. Покрива временно място за престой Ако поради някаква причина, независеща от вас загубите дома си, определен тип застраховка може да ви предостави алтернативно място за престой или да ви компенсира таксата за наем на временното място.

4. Широкообхватно Освен основното си жилище, може да застраховате и прилежащи обособени структури, например гараж, навес, масивна ограда и т.н., както и строително-монтажни работи. Домашното имущество, електронното оборудване и друга лична собственост във вашия дом също подлежат на защита.

5. Лесно и бързо Сключването на застраховка става изключително лесно и отнема само няколко минути. Много от фирмите предлагат и застраховане онлайн.

Въпреки че повечето хора си мислят „Едва ли ще се случи на мен!“, рискът от загуби е възможен, а застраховката на собствеността успешно би минимизирала въздействието му.

Ако вече сте закупили жилище или тепърва Ви предстои, свържете се с нашите брокери. Всеки закупил имот с ГАРАНТ, получава до – 10 % отстъпка от Застрахователен брокер „Амарант“ – офис ЕСА.

Зареди още

Новини

Габрово протестира за демокрация и оставка на правителството

Published

on

Габрово излезе на протест с искане за оставката на правителството и запазване на демокрацията в България. Демонстрацията се проведе тази вечер, 12 юли, на площад „Възраждане“.

Хората се организираха спонтанно в социалната мрежа фейсбук. Началният час на протеста беше обявен за 18.30 часа, когато започнаха да се събират и гражданите.

Те излязоха пред сградата на Община Габрово, за да изразят отношението си за всичко, случващо се в страната, заявявайки подкрепата си с протестиращите в София и редица градове у нас, настояващи премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев да подадат оставки.

Присъстваха предимно млади хора. Народният представител Кристина Сидорова, областният координатор на левицата Николай Григоров и председателят на социалистите в Габрово Здравко Кънчев също бяха сред протестиращите.

Антиправителствената демонстрация премина мирно и спокойно. Беше охранявана от полиция. Преминаващите покрай протеста шофьори също изразяваха своята подкрепа, чрез своите клаксони.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица