Свържи се с нас

Новини

Читателско мнение: Заради „Източната градска улица“ цари пълен хаос!

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На редакционната ни поща info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link получихме мнението на читател, по отношение на новоизградената „Източна градска улица“ и изпитанията, пред които са изправени хората, заради затварянето на улица „Топлик“.

Публикуваме изпратеното до нас писмо, което гласи:

„Здравейте! Искам и да изкажа своето недоволство от така наречената „Източна градска улица“ и по точно затварянето на улица „Топлик“. Аз живея в така наречения Шести участък и съм против затварянето на ул.“Топлик“.

Точно оттам си карах сутрин децата на училище. Сега обикалям по доста по-натоварени улици. И изказването на арх.Панамска, че сме използвали улица НЕПРАВОМЕРНО години напред, улица която я има във всички карти на България и Гугъл мапс, включително, си мисля че е недопустимо.

Сега малко факти. Първо проектът, с който Община Габрово кандидатства и показа, е този от причините файлове (виж снимките), на които ясно се вижда, че улица „Топлик“ не е нито пешеходна, нито затапена или залостена. Хората сами могат да видят от изображението.

От другите файлове се вижда, че никъде не е упоменато, че улицата ще бъде затворена, затапена или ще бъдат изградени стъпала. Питаме защо Общината навсякъде показа, че там ще има път, а сега казва, че било противозаконно?

Никога не е било проектирано за път! Защо всичките други 3d визуализации отговарят на истината, само тук има разминаване? Вижте кръговото на Шивара, примерно. Едно към едно е! Защо като са знаели, че ще правят стъпала не показаха стъпала?

На визуализация, относно наклона и безопасността на ул. „Топлик“, се правят предварително проучване и замерване, когато се кандидатства за проекта. Аз съм съпричастен с хората от квартал Камъка. Можеше да оставите поне един вход откъм „Източната градска улица“.

Далеч съм от мисълта, че там може да стане магистрала. Да, тясно е, но не и стръмно толкова. Години минавам оттам. Относно безопасността на децата, по логиката на Общината трябва да се затворят всички улици на града, защото всички училища са на главни улици. Например 11 ОУ, 2 ОУ, 4 ОУ и  8 ОУ, а този път по никакъв начин не стига до входа на училището.

По този път ще преминават именно хора, които карат децата си на училище. Те и сега се съобразяват с тях, било по ул.“Йоан Предтеча“ или ул. „Орлово гнездо“. Относно отварянето на ул.“Алекси Димов“, която се включва в ул. „Орлово гнездо“, е пълен абсурд! Нека г-н.Корназов да заповяда сутрин от 07.30 до 08-00 часа на ул.“Орлово гнездо“ да види какъв е хаос. Как хората карат по тротоарите и едва се разминават, пълен абсурд е да влезе и „Йоан Предтеча“ в нея.

И изказвания, от рода че да се отвори улица „Топлик“ заради една шепа народ от кв.Камъка, не е точно така. Има и други хора, които ги касае. И нека тези хора да не бъдат пренебрегвани от кмета, все пак това са бъдещите й избиратели и хората, които ще платят това нещо с данъците си във времето, и имат правото да изискват.

И защо заради некадърното изпълнение на проекта се говорят всякакви глупости, и се търсят други алтернативи, вместо да се направи както е. Нека хората сами си преценят кой е прав в дадената ситуация.

Благодаря предварително, ако го публикувате със снимките, които съм прикачил, които съм взел страницата на Община Габрово.

Благодаря.“

Ако желаете да ни покажете Вашия поглед към събитията от деня, изпращайте ни снимки, коментари, мнения и сигнали на адрес info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link, а ние ще ги предоставяме на вниманието на широката аудитория и общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ограничават движението в района на Севлиево на главния път София – Варна

Published

on

От утре – 6 октомври, се ограничава движението в посока Варна по път I-4 в района на Севлиево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За изпълнение на дейности по пътната настилка при укрепване на свлачището при 84-ти км на първокласния път и откоса от южната му страна трафикът от първокласния път ще се отклонява при п. в. „Севлиево“ по обходни маршрути за леките и тежкотоварните превозни средства.

Автомобилите до 3,5 т ще преминават през Севлиево – с. Богатово – път I-4, а преводните средства над 3,5 т ще се насочват по пътя Севлиево – Драгановци – Габрово – п.в. „Поповци“ – път III-5004 /Обход на Габрово/ – Киевци – Думници – Рязковци – път I-5 Габрово – Дряново – Велико Търново – път I-4.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява за причиненото неудобство при пътуването, но укрепителните дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по първокласния път.

С изпълнението на проекта ще се спре разрушителното действие на свлачищния процес, възникнал от дестабилизиране на откоса поради високото ниво на река Росица, както и от водонасищане на насипа от лошото отводняване на пътя.

До момента укрепителните дейности чрез изграждането на две силови укрепителни пилотни системи се изпълняваха без отбиване на движението. Сега предстои да се изпълнят дейностите по пътната настилка, като се очаква те да завършат до края на октомври 2022 г.

Отводняването ще се осъществява посредством надлъжния и напречния наклон на пътя, както и чрез нови окопи, подокопни дренажи и контролно-ревизионни шахти, които ще отвеждат повърхностните и дренираните от пътния насип води извън компрометирания участък. Ще бъде възстановена и настилката като се създадат необходимите условия за безопасно преминаване на моторните превозни средства.

Обектът се изпълнява по проект за превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Разпитаха 19 свидетели по делото за бащата, убил 2-годишната си дъщеря

Published

on

Окръжен съд – Габрово откри съдебното следствие по наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против Д.М. Севлиево.

Същият е предаден на съд с обвинение в това, че на 4 февруари 2021 год., в жилището си в Севлиево, умишлено умъртвил малолетната си рождена дъщеря, която се е намирала в безпомощно състояние.

В хода на заседанието, проведено на 3 и 4 октомври т.г., бяха разпитани 19 свидетели и 3 вещи лица. Като доказателства по делото бяха приети изискана от съда медицинска документация, както и заключенията на част от експертизите, изготвени на досъдебното производство.

Разглеждане на делото бе отложено за разпит на неявили се свидетели и вещи лица, и за събиране на още писмени доказателства. Следващото заседание е насрочено за края на месец октомври 2022 година.

Припомняме, че след деянието бащата опита да сложи край на живота си. Полицаи го откриха в неадекватно състояние, с порезни рани в областта на китките и глезените. След кървавото убийство извършителят бе транспортиран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, а след стабилизирането му, с прокурорско постановление бе принудително настанен в психиатричната болница в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обновеният мъжки отбор на БК „Зограф“ с демо тренировка в Трявна

Published

on

Обновеният отбор на баскетболния клуб „Зограф“ – Трявна, който на практика връща мъжете отново в първенството след дългогодишно прекъсване, бе представен през изминалата събота във възрожденския град. На срещата присъстваха кметът на община Трявна Силвия Кръстева, президентът на българската федерация по баскетбол и единствения българин, играл в НБА, Георги Глушков, президентът на БК „Зограф“ – Трявна Добринка Манева, треньори и състезатели.

Сключеният договор за сътрудничество между тревненския тим и габровския „Чардафон“ дойде тематично с отбелязването на 70-годишния юбилей на баскетбола в Трявна в средата на тази година, с което мъжкият отбор отново ще може да играе в „Б“ група Център на българската баскетболна лига.

„Идеята за този мъжки отбор беше, че цяло лято имахме разговори с клуба на Трявна ‘Зограф“, с нашия клуб „Чардафон“, с кмета и с общината, разговаряхме това нещо да се осъществи, т.е. да работим и двама клуба заедно, за което аз много се радвам като треньор, че успяхме това нещо да го създадем и идеята е всички да разберат, че ние се обединяваме с цел да може да привлечем повече деца и масовост в град Трявна, да има баскетбол и най-вече да има мъжки отбор в град Трявна“, коментира наставникът на БК „Чардафон“ – Габрово Антонио Станков.

Така, тематично пред символа на възрожденска Трявна – часовниковата кула бе направена и първата официална снимка на мъжкия отбор на БК „Зограф“ – Трявна с новите екипи на момчетата. Кметът на община Трявна пожела успех и попътен вятър на играчите, след което бе удостоена с почетна фланелка от треньора на БК „Чардафон“ Антонио Станков.

„В отбора са 15 състезатели. Има и деца, които са под 18 в този отбор, има и мъже, които са над 18, двама треньори – в мое лице и колегата Стефан Иванов, като той ще бъде старши треньор, защото аз съм старши треньор на „А“ група в „Чардафон“. Аз ще помагам и ще му бъда помощник, а той ще бъде старши треньор Стефан Иванов“, допълва още наставникът.

Представянето на отбора бе съчетано и с демонстративна тренировка в двора на СУ „Петко Р. Славейков“, на която момчетата впечатлиха официалните лица с добра физическа форма и подготовка преди началото на сезона.

„Тренировката премина добре, направихме няколко примерни упражнения да видят какво могат момчетата и след това направихме игра 5 на 5 и това беше. Накрая се поздравихме и си пожелахме успех! Глушков и кметът също пожелаха успех на момчетата, имаха разговори с тях, с мен и си пожелахме успех през новия сезон и всички да бъдем здрави!“, сподели Антонио Станков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица