Свържи се с нас

Новини

„Обединени стратегии за реализиране потенциала на местния бизнес“

Published

on

снимка: Областна администрация -Габрово

Заместник министър-председателят Томислав Дончев се срещна с кметовете на общините Габрово, Дряново, Севлиево, Трявна, представители на структуроопределящите фирми от региона, зам.ректора на Техническия университет и началника на РУО–Габрово, за да разговаря за предизвикателствата, с които ежедневно се налага да се справят.

Срещата се инициира от Областния управител Невена Петкова, под надслов „Обединени стратегии за реализиране потенциала на местния бизнес“ и в нея участва и народният представител Николай Сираков.

Основната цел беше всички участници заедно в диалог да потърсят пресечната точка между интересите и възможностите на различните заинтересовани страни за реализиране потенциала на местния бизнес.

Част от обсъжданите проблеми по време на срещата бяха свързани с професионалното образование, дългосрочното обезпечаване на квалифицирана работна ръка, отговаряща на нуждите на бизнеса, адекватните учебни програми, осигуряване на условия за насърчаване на трудовата миграция и мобилност, отваряне мисленето на младите към предприемачеството, изчистване имиджа на производството.

„Ако по някакъв начин не сменим образа на това, да работим в индустрията, нищо няма да се промени“ – категоричен е заместник министър-председателят, който подчерта още, че всяка инвестиция е ценна за България и производството е ключов фактор за икономиката, който формира дял от 30% от БВП

По-рано през деня областният управител Невена Петкова присъства на откриването на новия завод за туби в Северната индустриална зона на град Габрово, който е съвместна българо-израелска инвестиция. В присъствието на вицепремиера Дончев, изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции, търговското аташе към Посолство Израел, бизнес – партньори беше даден символичен старт на производството.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица