Свържи се с нас

Новини

СЦДП ще инвестира над 3 млн. лв. в залесяване през тази година

3120 декара залеси през 2017-та СЦДП, над 3 млн. лв. ще бъдат инвестирани в залесяване тази година

Published

on

Засаждане на дървета, снимка: СДЦП

Общо 3120 дка залеси през миналата година Северноцентралното държавно предприятие. През пролетта на 2017 г. бяха залесени 489 дка, а след приключване на есенния залесителен сезон вече са факт и още 2721 дка с млади широколистни и иглолистни дръвчета.

На територията на Държавно горско стопанство – Габрово бяха залесени общо 72 дка, в обхвата на ДГС „Болярка“ – 216 дка, в района на ДГС – Буйновци – 30 дка, в ДГС – Елена – 40 дка, в ДГС – Плачковци залесителни мероприятия са проведени на 70 дка, общо 18 дка са залесени при ДЛС „Росица“ – Лъгът, площите с новозасадени фиданки към ДГС – Свищов са 352, при ДГС – Бяла залесяването е върху 528 дка, за ДЛС „Дунав“ – Русе декарите са 890, за ДЛС „Каракуз“ са 22 дка, залесяване е осъществено и върху 202 дка на територията на ДГС Разград, върху 110 декара при ДГС „Сеслав“ – Кубрат, а също върху 211 дка при ДГС – Силистра и 359 дка при ДГС Тутракан.

Общо 665 хиляди броя фиданки произведе в своите разсадници Северноцентралното държавно предприятие през 2017 г. За собствените си залесителни дейности предприятието използва 520 хиляди броя от тях, 80 хиляди фиданки са били продадени, а 65 хиляди броя са предвидени за предстоящото пролетно залесяване.

През 2018 г. Северноцентралното държавно предприятие планира да инвестира в залесяване 3 188 907 лв., в това число 526 000 лв. за производство на фиданки. Предвидено е залесяване да се извърши върху обща площ от 3097 дка в обхвата на предприятието.

През изминалата година СЦДП – Габрово бе партньор в две мащабни доброволчески акции по залесяване, инициирани от граждански организации. С подкрепата на ДГС – Елена доброволци засадиха в еленския Балкан 1750 фиданки чер бор, а повече от 3300 фиданки бор и цер осигури ДГС „Болярка“ за акция по залесяване край село Вонеща вода.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Любопитно

Мотосезонът в Габрово ще бъде открит тази събота, 13 април

Published

on

Тази събота, 13 април, в Габрово ще се проведе откриване на мотосезон 2024. Стартът ще бъде даден на площад „Възраждане“ в 09.30 часа, а след 13.00 часа ще започне демонстрационната мото обиколка на града.

Екипи на полицията ще съпроводят участниците по време на мото обиколката, която ще се проведе по определен маршрут.

Участниците в откриването ще потеглят от пл. „Възраждане“, ще преминат по бул. „Априлов“, в посока кръговото на Шиваров мост, откъдето ще продължат по бул. „Хемус“ до кръстовището с бул. „Столетов“.

Оттам след ляв завой по бул. „Столетов“ ще преминат по ул. „Капитан дядо Никола“, ул. „Йосиф Соколски“, ул. „Николаевска“, ул. „Априловска“, на която след завой надясно по ул. „Юрий Венелин“ ще се отправят към площад „Игото“, ул. „Брянска“, ул. „Христо Смирненски“, ул. „Търновсско шосе“ (бивша „Орловска“).

След това ще преминат по ул. „Индустриална“, ул. „Лазурна“ и оттам ще продължат на ляво по бул. „Могильов“ до кръстовището с бул. „Стефан Караджа“ и по бул. „Стефан Караджа“ към Севлиево.

Полицията призовава всички участници в движението да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни на пътя.

Зареди още

Новини

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово участва на кариерен форум в Плевен

Published

on

Възможностите за реализация в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово представиха на кариерния форум „Професионално развитие в медицината 2024 г“. Събитието се проведе в Медицински университет Плевен, под патронажа на ректора проф. д-р Добромир Димитров.

Над 100 студенти преминаха през щанда на габровската областна болница. Те имаха възможността лично да разговарят с изпълнителния директор д-р Минко Михов, главната сестра Радка Колева и младите попълнения в екипа- д-р Стефан Тодоров и рентгеновия лаборант Събина Събева.

Обръщението на д-р Михов и краткото видео за болницата предизвикаха аплодисментите на преподаватели, студенти и на представителите на други лечебни заведения. Форумът събра екипа на болницата с познати лица като Рая Колева. Тя е студент по медицина в четвърти курс и две лета работи в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ като здравен асистент.

Подобна възможност предоставят броени лечебни заведения. А Рая вече е направила своя избор за лятото на 2024г.- да се завърне отново в Габрово. Ако си студент в специалностите „Медицина“ или „Здравни грижи“, ти също като Рая можеш да получиш своя шанс.

И макар кариерният форум да приключи, вратите на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ са отворени всеки ден за мотивирани младежи, които искат да се развиват в сферата на здравеопазването.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица