Свържи се с нас

Новини

Училища и градини искат връщането на Даниела Василева

Published

on

снимка: Община Габрово, Архив

Ръководствата на НУ „Васил Левски”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, СУ „Отец Паисий”, Детска градина „Мечо Пух”, Детска градина „Младост”, Детска градина „Радост”, Детска градина „Мики Маус”, Детска градина „Явор”, Детска градина „1 юни”, Детска градина „Ран Босилек”, Детска градина „Перуника” искат председателя на местната структура на ПП ГЕРБ в Дряново Даниела Василева да бъде върната на работа като директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово.

Образователните институции в Габрово разпространиха декларация, с която изразяват своята позиция относно освободения директор на Дирекция „Образование и социални дейности“, във връзка със скандалния случай на насилие и тормоз в Центъра за настаняване от семеен тип  за деца и младежи с увреждания на ул. „Хризантема“.

Публикуваме без редакторска намеса, изпратената до медиите декларация:

„Изразявайки възмущението си от случилото се в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. „Хризантема“ в Габрово:

– Настояваме да се даде възможност Прокуратурата да направи задълбочена проверка. След приключване на проверките, да се излезе със становище относно виновните длъжностни лица.

– Считаме, че е недопустимо да се отправят нападки и клевети към ръководителя на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово от лицето, носещо пряка отговорност за работата и дейността на ЦНСТ на деца и младежи с увреждания, без същото лице да подкрепи твърденията си с факти.

Към настоящия момент в началото на календарната година, в системата на Образование в град Габрово има неотложни задачи, изискващи управленско решение, са много и изключително важни, относно приемане на формулата за бюджета на общинските училища и детски градини, прием на учениците в първи клас през 2018 г., държавен пран-прием след завършено основно образование, поддържане на материална база на училища и детски градини и много други.

Ние не искаме Образованието в града от една стабилно работеща системата да бъде поставяно в ситуация на криза, изкуствено да се създава напрежение, породено от междуличностен конфликт от хора с нисък праг на морал и професионализъм.

Ние искаме г-жа Даниела Василева да продължи да работи като директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово.

Г-жа Василева като директор на Дирекция „Образование и социални дейности” в Община Габрово е доказала професионализъм, компетентност, разбиране и решаване на проблемите в сферата на образованието. Не приемаме проблема да се политизира. Образованието трябва да бъде извън политиките на отделните партии.

За нас, представителите на Образователните институции в град Габрово, политиката е една – реализация на Политики на Образование, спазвайки законите и нормативните актове.“

Декларацията е подкрепена от НУ „Васил Левски”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, СУ „Отец Паисий”, Детска градина „Мечо Пух”, Детска градина „Младост”, Детска градина „Радост”, Детска градина „Мики Маус”, Детска градина „Явор”, Детска градина „1 юни”, Детска градина „Ран Босилек”, Детска градина „Перуника”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица