Свържи се с нас

Новини

Залагайте на разнообразни спортове и печелете повече с водещия букмейкър за България

*Платена публикация*

Published

on

Онлайн букмейкърската индустрия се радва на доста засилен интерес през последните години, като компаниите се развиха до много големи мащаби. Стигна се до там, че водещите букмейкъри са сред основните спонсори на редица спортни първенства и отбори. Всичко това стана благодарение на техните клиенти, на хората, които залагат в сайтовете им. За да бъде един сайт за залози по-атрактивен и да привлече повече потребители, той трябва да притежава няколко много сериозни качества. Говорейки за индустрията на родния пазар, трябва да отличим компанията за спортни залози и игри Efbet. Букмейкърът постигна големи успехи в последните години и се утвърди като водещ сайт за спортни залози у нас. Компанията притежава всяко едно от качествата, за които стана дума по-рано, като в настоящия материал ще ги откроим и ще видим защо все повече хора се доверяват на бранда.

Какви спортни залози предлага Efbet?

Компанията разполага с доста широк набор от възможности за спортни залози, които се изразяват в най-различни направления. В сайта на Efbet потребителите могат да избират измежду повече от 20 различни спорта, за които има събития. Букмейкърът се е постарал да включи водещите турнири и шампионати за различните спортове, като има някои с доста по-силно изразено присъствие. Такива са например футбол, тенис, баскетбол, волейбол, хокей на лед. За тях се проследяват многобройни събития всеки ден, за които разполагате с разнообразни опции за залози. Целта на родния бранд обаче не е да обхване единствено популярните спортове. В сайта ще откриете и опции за залози на голф, колоездене, бойни спортове, бадминтон и други. Това говори положително за този букмейкър и намеренията му да се развива като такъв.

Спортните залози в сайта на Ефбет включват и такива на живо. За тях си има специален раздел в сайта, който проследява в реално време разнообразни спортни срещи. В същото време, всеки един клиент на бранда получава възможности за залог на тези събития. Статистиките на експертите в бранша посочват, че точно залозите на спорт на живо са най-предпочитания начин за извършване на залози сред любителите на залаганията. Наличието им в сайта на българския букмейкър го поставя на лидерските позиции в класациите за топ сайтове за залози у нас.

Съвети на експертите за повече печалби

До този момент загатнахме основните качества при спортните залози в сайта на Efbet, но за да се възползвате от тях, трябва да разполага с акаунт в системата на букмейкъра. Нужно е да преминете през процеса по регистрация в Efbet, след което да извършите депозит по някой от многобройните методи, за да може да започнете със залозите си. След като захраните сметката си за пръв път, ще може да активирате и специалния бонус за нов клиент в сайта. Той е наличен за всички регистрирали се клиенти и може да бъде изискан с въвеждането на Ефбет бонус код, ако се предлага към момента. Към промоционалната оферта има и доста условия, с които трябва да се запознаете, но нашият съвет е преди това да се допитате до експертите в бранша. В сайтове като Nostrabet ще откриете професионални ревюта и мнения за всички водещи букмейкъри в страната, сред които е и Efbet. Ще може да се запознаете със стъпките за регистрация в сайта на родния букмейкър и с начина за вземане на бонус при първи депозит в своята сметка. Именно възползването ви от началната оферта е първият съвет за реализиране на повече печалби. Чрез бонуса ще получите допълнителни средства за игра, които може да превърнете в реални пари и да ги изтеглите като чиста печалба.

Експертите съветват още, когато залагате на спортни събития в сайта на Efbet, да обръщате внимание на статистиката, която е приложена към всяка среща. Тя показва доста информация преди началото на събитието и чрез нея ще може да определите правилно своя залог. Важно е винаги да се запознавате добре с участниците в даден мач или състезание, след което да прогнозирате изхода от събитието. Когато пък залагате на живо, професионалистите съветват да се доверявате и на своята интуиция особено ако гледате събитието пряко. Това може да се случи и в сайта на компанията. Ако виждате, че даден отбор или играч се представя много добре и смятате, че си струва да заложите за него, направете го. Много често Ефбет е изплащал сериозни печалби от подобни залози, като голяма заслуга затова играят и високите коефициенти, които ще срещнете в сайта.

Сигурност и доверие в марката

Нормално е, когато сте нови в дадена област или пък търсите нещо по-различно, да се допитате до различни мнения и да проучите въпросната сфера. След като направят подобно проучване, най-често хората се спират на доказаните имена в бранша. Що се отнася до букмейкърите в България, Efbet е такова име. Компанията е гаранция за сигурност и качество, които няма как да срещнете навсякъде. И за да не бъдем голословни, ще подкрепим твърдението с няколко факта.

Ефбет стана първия лицензиран онлайн оператор в страната, след като бяха въведени новите изисквания за лицензиране от родното законодателство. След получаването на лиценза компанията не е спирала да се развива и да предлага качествени услуги за своите клиенти. Сайтът на компанията разполага и с високо ниво на защита, когато сте в него и разглеждате услугите на компанията или когато извършвате плащания. Може да се чувствате спокойни при всеки един депозит или теглене, което изискате от системата. Вашите данни са на сигурно място, а и брандът не се е свързвал с подобни проблеми или оплаквания от клиенти.

Друга причина да се доверите на Efbet експертите намират в популярността на марката. Ако следите родния спорт, може би сте наясно, че този букмейкър е спонсор и партньор на редица български отбори и шампионати. Компанията подпомага много клубове по пътя на тяхното развитие, но не забравя и индивидуалните спортисти, на които също оказва помощ. Все пак развитието на спорта, където и да е по света, изисква сериозни инвестиции, които се правят от големи компании. Efbet е един от най-явните и мощни спонсори на българския спорт, което говори достатъчно за способностите на бранда.

Компанията е достатъчно доказала се у нас, а и не само. Efbet вече не се развива единствено в България, понеже компанията проби и на нови пазари. Брандът от край време е популярен в Гърция и Турция, но в последните месеци на 2017 г. започна да се развива и в Румъния. Според много букмейкърски анализатори Efbet няма конкуренция в тази индустрия на Балканския полуостров. Мащабите на компанията продължават да растат и нищо чудно през новата година да станем свидетели на още по-големи инвестиции от страна на Efbet. А нали всеки търси нещо подобно – известен бранд, познат на мнозина и сигурен? В допълнение поставете всички предложения, които ви отправя, и гласувайте доверие на водещия букмейкър у нас Efbet.

Новини

38 аптеки сключиха договор със Здравната каса в Габрово

Published

on

В област Габрово 38 аптеки подписаха индивидуални договори с Районната здравноосигурителна каса за отпускане на частично или напълно платени лекарства, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели. Те са разположени във всички общини на областта и осигуряват достъпно снабдяване с лекарства на хронично болните пациенти.

На територията на община Габрово, сключилите договор аптеки са 23, в Севлиево – 9, в Дряново – 2 и в община Трявна –  4 ( 3 от тях в гр. Трявна и 1 в Плачковци). Сключени са договори с всички аптеки, които са пожелали да работят с НЗОК.

Рецепти за скъпоструващите лекарства, заплащани от здравната каса по трите вида протоколи – ІА, IB и IC ще бъдат изпълнявани от повечето аптеки подписали договор. Пациентите с диабет могат да получават аналогови инсулини в 32 аптеки, а тест-ленти – в 27.

Аптеките, от които здравноосигурените пациенти могат да получават предписаните им сензори за продължително измерване на нивото на глюкоза са 24. Лекарствата за хормонална терапия при онкологични заболявания отпускат 30 аптеки.

Хронично болните, които получават безплатни или частично платени лекарства могат да изберат най-удобната за тях аптека, сключила договор с Районната здравна каса, за осигуряване на необходимите им за месеца лекарства.

Аптеките, които са пожелали да отпускат лекарствените продукти за домашно лечение, предписвани при диагностициран КОВИД-19 и заплащани напълно или частично от НЗОК са 28 и също са в четирите общини на областта.

От РЗОК напомнят, че лекарствата за домашно лечение на хронични заболявания вече се отпускат по електронни рецепти и електронни рецептурни книжки, които не трябва да се заверяват. Не е необходимо здравноосигурените лица да си закупуват хартиени рецептурни книжки.

В РЗОК Габрово е на разположение списък на аптеките сключили договор с посочени адреси, телефони и видовете лекарства, които отпускат. Тази информация може да се намери и на сайта на НЗОК /www.nhif.bg/ в рубриката „електронни услуги” – „търсене на договорни партньори и дейности”, а в същата рубрика функционира и удобна електронна справка за търсене на лекарства, заплащани от НЗОК.

Онлайн справка за аптеките: https://services.nhif.bg/references/lists/pharmacies.xhtml;jsessionid=FEC8EDA85C8EAC888BC605C7BC312924

Онлайн справка за лекарства: https://services.nhif.bg/references/lists/medicine.xhtml

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Лъхащ на алкохол шофьор отказа кръвен тест

Published

on

Шофьорската книжка на 46-годишен мъж от Казанлък беше отнета от габровските катаджии, след като го спипаха пиян зад волана.

Наквасеният водач бил заловен в сряда, около 21.30 часа, на бул.“Стефан Караджа“ в Габрово, където екип на полицията забелязал и веднага отбил за проверка криволичещ по пътното платно лек автомобил „Волво С40“, управляван от 46-годишния.

От водача се носели силни миризми на алкохол, навяващи на мисълта, че е имало употреба, което наложило неговото незабавно тестване.

След като надул дрегера, дисплеят на техническото средство отчел 1.29 промила в количеството издишан въздух.

Мъжът отказал кръвна проба, но това не попречило да бъде санкциониран. По случая е образувано бързо производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Трявна проведе срещи за стопанисването на общинските гори

Published

on

През изминалата седмица кметът на община Трявна Силвия Кръстева инициира две работни срещи, във връзка със състоянието на общинско дружество “Здравец” ЕООД и стопанисването на общинските горски територии. Въпросът нееднократно е бил поставян за решаване от местната власт, но на този етап категоричен отговор за последващо действие няма.

След провеждането на първата среща между кмета на Трявна, бившия управител на “Здравец” ЕООД инж. Тони Тодорова, общински съветници и представители на счетоводната кантора на дружеството, непосредствено след това бе инициирана втора работна среща между Силвия Кръстева и общински съветници.

Общинско дружество “Здравец” ЕООД е еднолично дружество с ограничена отговорност и е създадено с Решение на Общински съвет-Трявна от 31 май 2004 год. Собственик на капиталовите средства е Община Трявна, а правата на собственика на капитала се упражняват от ОбС-Трявна.

Предметът на дейност е дърводобив (след изпълнение на изискванията на закона), залесяване, строителни дейности, стопанисване на спортни обекти и други, незабранени от закона дейности. За управител е назначен инж. Тони Тодорова. След подготвено предложение, в началото на 2021 г., през месец февруари, ОбС-Трявна приема Решение, с което задължава управителя на общинско дружество “Здравец”ЕООД в седемдневен срок да подаде молба до Габровски окръжен съд за откриване на производство по обявяване в несъстоятелност. Инж. Тодорова е освободена от временното изпълнение на длъжността управител, но не и от отговорност.

Кой и как оттук нататък ще стопанисва общинските гори на територията на Община Трявна, кметът г-жа Силвия Кръстева постави отново на дневен ред. “Ще изпаднем в една ситуация, в която няма да има кой да подава отчетите, справката декларация по ДДС всеки месец, няма да получим никакъв годишен финансов отчет… Възложила съм на адвоката на Общината да проучи възможността при внесен годишен отчет от счетоводната кантора ние да го внесем в Общинския съвет и един от принципала, от общинския съвет, да го внесе в търговския регистър, за да изпълним задълженията си!”, коментира по време на работната среща Силвия Кръстева и увери, че прокуратурата отново ще бъде уведомена на основание чл. 155, т. 3 от Търговския закон.

На този етап уведомлението вече е подадено от местната власт и се очаква развитие на процедурата по казуса “Здравец” ЕООД.

При така развилата се ситуация около “Здравец” ЕООД, вариантите за стопанисване на общинските горски територии са създаване на ново общинско дружество по ЗОС, отдаване на горите на ТП “Държавно горско стопанство Плачковци”, създаване на общинско предприятие или създаване на структурно звено в общинска администрация.

Последното бе гласувано от ОбС-Трявна, но не бе съгласувано съответно финансиране за него. Така, на последната работна среща, присъстващите обсъдиха основно плюсовете и минусите на другите възможности за стопанисване на горските територии с цел обединяване около решение за внасяне на предстоящо предложение от страна на местното ръководство.

“Ако звеното отпада като вариант, остава създаването на предприятие или отдаване на горското стопанство в Плачковци. Ако е общинско предприятие, може би, ще е най-добрият вариант, но общинско предприятие без да има с какво да го издържаме и без назначаването на лице, отговарящо на изискванията, няма как да се случи. Притеснява, че няма да успеем да намерим лицензиран човек, който да отговаря на всички условия!” споделиха Татяна Рачева – Общински съветник в ОбС – Трявна и кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева, която допълни “Мнението си съм изразявала още предходния мандат като Председател на ОбС-Трявна и то е категорично, и не съм го променяла”.

“На този етап е най-удачно общинските гори да бъдат предоставени на горското стопанство в Плачковци, за срок не повече от 2 години. При всички положения при създаването на едно общинско предприятие или структура в общината, специално за структурата в Общината, ще трябва да се дофинансира тази структура, което трябва да бъде ясно разчетено и с всичко останало считам, че ще бъде трудно!”, коментираха отдаването на общинските гори за стопанисване от ТП “Държавно горско стопанство Плачковци” г-жа Силвия Кръстева и г-жа Татяна Рачева.

„Нашата позиция многократно също е изразявана, че по-скоро не сме съгласни да бъдат дадени на горското, а да се търси вариант за звено или за предприятие по ЗОС, което ни се струва по-удачния вариант. Би могло да бъде назначено на първо време, за да видим дали би било ефективно и печелившо и за да няма отношение минималната работна заплата да се наеме само един лицензиран лесовъд, който да уреди план за сеч!”, изказа своята позиция, по време на работната среща Боян Грозев, след което излезе с писмена такава, че би подкрепил предоставянето на общинските гори за управление от горското стопанство в Плачковци.

След проведените работни срещи, кметът на Община Трявна пое ангажимент да направи справка колко би струвало създаването и функционирането на едно общинско предприятие по ЗОС, с данните от която да запознае съответно общинските съветници. Оказва се, че е необходим значителен финансов ресурс годишно при прогнозни цени от 45 лв./куб. м за продажба на 1 500 куб. м дървесина, а при управлението на общинските горски територии от ТП “Държавно горско стопанство Плачковци” не се предвиждат разходи за община Трявна.

“За възлагане на управлението проведох разговор с Директора на ТП “Държавно горско стопанство Плачковци”. Тъй като, съгласно приетата от Народното събрание структура Министерство на земеделието, храните и горите се преобразува в Министерство на земеделието, както и свързаните с преструктурирането други промени, предложението до ОбС-Трявна ще бъде внесено през м. февруари!”, посочва още в официалното си писмо до общинските съветници кметът на Община Трявна.

Ако подобен договор бъде сключен между двете страни, то при планиран обем в утвърдения горскостопански план годишно по 1 500 куб. м стояща маса с клони и при средна продажна цена за 2022 год. от 45 лв./ куб. м, чистите приходи за Община Трявна биха били в размер на 23 625 лв. годишно.

Едновременно биха се извършвали и дейности по опазване на горите без разходи от общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица