Свържи се с нас

Култура

Христо Шопов играе „Всичко или нищо“ в Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

Премиерата на „Всичко или нищо“ 2018 е в Севлиево на 25 януари, от 19:00 часа, в ДК „Мара Белчева“. Пиесата е вдъхновена от приятелството и любовта.

Интригуваща история, написана и режисирана от Лиза Шопова, специално за Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Актьори, свързани помежду си от силно приятелство и общ творчески път.

След успешното си партньорство във филмите „Love.net“ и „Маргарит и Маргарита“, те се срещат отново, но на театралната сцена, за да представят един трогателен, истински и качествен спектакъл. Тяхната впечатляваща игра просълзява и усмихва зрителя, като го въвлича в интересен лабиринт от неочаквани срещи и събития.

„Всичко или нищо” разкрива отношенията между близки приятели, преплели съдбите си по необичаен начин, които се опитват да съхранят своята близост и симпатия, независимо от житейските обрати. Пиесата е изпълнена със забавни, дори комични диалози, с драматични откровения, бушуващи емоции и трогателни моменти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Кукленият театър открива новия сезон с „Червената шапчица“

Published

on

Зареди още

Култура

„От киноцентъра до музейната витрина“

Published

on

Исторически музей – Дряново ще бъде домакин на пътуващата експозиция „От киноцентъра до музейната витрина” на Исторически музей – Попово. Тя представя автентични народни облекла, които са ползвани като реквизит при заснемането на хитовия телевизионен сериал „Капитан Петко войвода” през 80-те година на ХХ век.

Цялата колекция включва близо 300 елемента от облекла, изработени в края на XIX век. Събирани са от селищата в районите на Гюмюрджина, Софлу, Дедеагач, Доганхисар и др. Местното население предоставя семейни облекла, предмети и фотоси, голяма част от които са на над 200 години.

Първоначално колекцията е дарена от студиото за игрални филми „Бояна” на Тракийското дружество в село Светлен, Поповско. Този жест към жителите му се дължи на факта, че техните предци са преселници от Беломорието. По-късно Тракийското дружество я подарява на ИМ-Попово. Красотата на народните костюми, тяхната уникалност и самобитност днес приближават хората до емоцията около създаването на филма за капитан Петко войвода и до българите от онези времена.

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 20 септември, от 17.30 ч. в Икономовата къща.

Зареди още

Култура

Благой Господинов ще отбележи 60-годишен юбилей с изложба

Published

on

Със съвместна изложба живопис „Знаци и първи стъпки по пътя“, художникът Благой Господинов ще отбележи своя 60-годишен юбилей. Тя ще бъде открита на 26 септември, от 18.00 часа, в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово.

„Изложбата, с която отбелязвам своите 60 години сега, е заедно с моята внучка Стефания, която от 2-годишна рисува акварел заедно с мен в ателието. Това са нейните първи стъпки, но от 100-те акварела, които е нарисувала сама, са избрани няколко които ще видите.

Те са и знаци на чистотата и искреността, с която е необходимо да се отнасяме и да творим в изкуството. Последните ми картини и инсталации са своеобразна равносметка за моя извървян път в живота и живописта, представящи творческите ми прозрения за важното и значимото.

Когато разпознаваме знаците и откровенията по пътя и знаем накъде води той, нашето пътуване е вълнуващо. Ако имаме сетива за Твореца, тогава Неговите знаци и откровения чрез символи са осезателни и ние ги проумяваме ,чрез вярата като надежда за спасение“, казва самият автор за авторската си изложба.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица