Свържи се с нас

Новини

Недостиг на медици

към 2020година в ЕС ще има липса над 1 000 000 медици…

Published

on

Антония Първанова

„Държавите в ЕС ще изпитват все по-остра нужда от медицински кадри“, заяви д-р Антония Първанова по време на организирана от нея конференция в ЕП. Според изследване на Европейската комисия, което бе представено на събитието, към 2020година в ЕС ще има липса над 1 000 000 медици. Тя сигнализира, че изтичането на медицинските специалисти от България и останалите източноевропейски държави може сериозно да навреди на устойчивостта на здравните системи. „Единствено чрез тясна координация на европейско равнище, можем да осигурим необходимия достъп до качествени и безопасни медицински услуги във всички държави-членки „, допълни българският евродепутат. Д-р Първанова предложи ЕК да направи детайлен анализ на липсващите медицински специалисти по страни и по специалности, включително зъболекари, медицински сестри, акушерки и друг медицински персонал. Тя предложи и да бъдат проучени тенденциите и мотивите за движение на медицинските кадри и оголването на определени звена в някои държави-членки, както и намаляването на атрактивността на медицинската професия и желаещите да се развиват в тази област. По време на конференцията, на която участие взеха над 120 представители на медицински асоциации, национални институции и неправителствени организации, бяха обсъдени в детайли различните аспекти на кризата, свързана с дефицита на работна ръка в сферата на здравеопазването в ЕС, както и възможностите и предизвикателствата пред свободното движение на медиците. В заключение д-р Първанова обеща да продължи да ангажира вниманието на европейските институции за проблемите пред медицинските кадри в ЕС, както и да съдейства за бъдещи инициативи, свързани с новия План за действие на ЕК в тази област, стартиращ през 2012 година.

в.Търговски вестник

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица