Свържи се с нас

Икономика

Младите хора са бъдещето на ЕС, заяви в Габрово Лиляна Павлова

Published

on

Младите хора са бъдещето на Европейския съюз, заяви в Габрово министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, която взе участие в младежкия дебат за ученици и студенти „ЕС за работни места, растеж и инвестиции“, състоял се на 24 октомври в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Дебатът, организиран от Габровската търговско – промишлена палата и ЕИЦ „Европа директно“ със съдействието на РСО „Централна Стара планина“, ТУ – Габрово и РУО – Габрово, се проведе по метода на „световното кафене“.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Младежите имаха възможността свободно да разговарят с министъра по европредседателството Лиляна Павлова по редица теми, свързани с младежката заетост, как оценяват възможностите, които им предоставят новите програми на ЕС, насочени към младежите и да дадат свои предложения за младежките политики.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Преди да започне същинската част на дебата за ученици и студенти „ЕС за работни места, растеж и инвестиции“, министър Павлова запозна присъстващите с приоритетите и инициативите на българското председателство през 2018 г.

Участниците в младежката дискусия, имаща състезателен характер, бяха разделени на шест отбора на случаен принцип, в които попаднаха ученици и студенти. На всеки от зададените въпроси те имаха по 15 минути, за да формират своите отговори, които представиха в рамките на 3 минути пред жури.

То определи победителите, като критериите бяха съдържание на представянето и презентационни умения. Имаше и второ гласуване. А въпросите провокираха истински откровени отговори.

По регламент на всеки отбор бе отпусната определена „сума“ евросредства, която по своя собствена преценка трябваше да се „инвестира“ в представянето на всички останали отбори, освен в собствения.

По този начин се определи и наградата на публиката, която с малко се размина с тази, определена от журито. Имаше почти пълно единодушие и разликата бе единствено в разменените първото и второ място.

Интересни бяха отговорите на групата, търсеща решение на въпроса „Ако бях кмет на Габрово“. Участниците показаха изключителна зрялост и поставиха на първо място насърчаването на местния бизнес, чрез който ще се повишат възнагражденията на заетите. Този отбор спечели и наградата на публиката. Наградата на журито бе присъдена за Отбор No3.

Накрая победителите в дебата получиха награди, осигурени от Европейския информационен център „Европа директно“.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица