Свържи се с нас

Икономика

Младите хора са бъдещето на ЕС, заяви в Габрово Лиляна Павлова

Published

on

Младите хора са бъдещето на Европейския съюз, заяви в Габрово министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, която взе участие в младежкия дебат за ученици и студенти „ЕС за работни места, растеж и инвестиции“, състоял се на 24 октомври в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Дебатът, организиран от Габровската търговско – промишлена палата и ЕИЦ „Европа директно“ със съдействието на РСО „Централна Стара планина“, ТУ – Габрово и РУО – Габрово, се проведе по метода на „световното кафене“.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Младежите имаха възможността свободно да разговарят с министъра по европредседателството Лиляна Павлова по редица теми, свързани с младежката заетост, как оценяват възможностите, които им предоставят новите програми на ЕС, насочени към младежите и да дадат свои предложения за младежките политики.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Преди да започне същинската част на дебата за ученици и студенти „ЕС за работни места, растеж и инвестиции“, министър Павлова запозна присъстващите с приоритетите и инициативите на българското председателство през 2018 г.

Участниците в младежката дискусия, имаща състезателен характер, бяха разделени на шест отбора на случаен принцип, в които попаднаха ученици и студенти. На всеки от зададените въпроси те имаха по 15 минути, за да формират своите отговори, които представиха в рамките на 3 минути пред жури.

То определи победителите, като критериите бяха съдържание на представянето и презентационни умения. Имаше и второ гласуване. А въпросите провокираха истински откровени отговори.

По регламент на всеки отбор бе отпусната определена „сума“ евросредства, която по своя собствена преценка трябваше да се „инвестира“ в представянето на всички останали отбори, освен в собствения.

По този начин се определи и наградата на публиката, която с малко се размина с тази, определена от журито. Имаше почти пълно единодушие и разликата бе единствено в разменените първото и второ място.

Интересни бяха отговорите на групата, търсеща решение на въпроса „Ако бях кмет на Габрово“. Участниците показаха изключителна зрялост и поставиха на първо място насърчаването на местния бизнес, чрез който ще се повишат възнагражденията на заетите. Този отбор спечели и наградата на публиката. Наградата на журито бе присъдена за Отбор No3.

Накрая победителите в дебата получиха награди, осигурени от Европейския информационен център „Европа директно“.

Икономика

Габровска фирма взе награда за иновация в Германия

Published

on

Кремът при подсичане бебо спечели първо място в категория „Иновативен натурален продукт“ на 21-вото издание на годишните награди за иновация на BSB през 2023 година в Германия.

Журито определи съчетанието на натуралните активни съставки и естествени фосфолипиди във формулата на крема за иновативно и ефективно решение за поддържане здравето на бебешката кожа в зоната на пелената.

Наградите на BSB с учредител д-р Ян Рийдел, доктор на химическите науки и член на SEPAWA, имат за цел да насърчат иновациите в областта на козметиката и натуралните продукти.

През годините тази награда се превърна в институция и насока за развитие на козметичната индустрия като броят на кандидатурите на марки от цял свят расте с всяко следващо издание.

Така признанието на български продукт от страна на журито на BSB е особена гордост за страната и доказателство, че българската козметика е силно конкурентна на световните гиганти. Това е вторият продукт на бебо с приз от BSB.

В миналогодишното издание на наградите, журито отреди второ място на Слънцезащитния крем за бебета и деца SPF 50+ в категория „Иновативен козметичен продукт“ и трето място в категория „Иновативна опаковка“.

Тези награди са особена радост и гордост за екипа на „Аванс трейд“. Те са признание за любовта и енергията, които влагаме в разработването на продуктите бебо. За отговорността, която носим, предлагайки продукти за нашите деца.

Тези награди са признание за българската козметична индустрия. За това, че тя може да бъде и е конкурентна на наложените световни брандове.

Тези награди са нашият стимул да продължим да работим в същата посока без компромиси, следвайки последните научни разработки и медицински открития за превенция на здравето на бебешката кожа.

*Публикация от рубриката на „Габрово Нюз“
„В подкрепа на местния предприемач“.

Зареди още

Икономика

„Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

 1. Борвергист
 2. Фрезист
 3. Монтажник
 4. Оператори на ЦПУ машини
 5. Стругар универсален струг
 6. Сервизен техник
 7. Механик
 8. Складов работник ел. табла
 9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Икономика

Започни работа в „Арсенал“ АД – Казанлък

Published

on

Започни работа
в „Арсенал“ АД – Казанлък

 • Средна работна заплата над 2 000 лева, допълнителни стимули, социални придобивки;
 • От 1 април 2023 г. средната работна заплата в Завод 3 и Завод 4 на дружеството става 2 250-2300 лева. За всички новопостъпили в тези заводи се въвеждат допълнителни финансови стимули. Изплащат се средства за наем на квартира за назначени от други области на страната.

Позициите, за които „Арсенал“ АД търси работници и специалисти,
са публикувани на фирмения сайт: www.arsenal-bg.com/jobs
Тел.: 0882987799; 0882987754; 0431/57747

За социалните придобивки и финансовите стимули четете на: www.zakazanlak.bg

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица