Свържи се с нас

Новини

Хищници тормозят все повече хора по селата

Ловците не изпълняват плана за отстрел на хищници

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Темата за ограничаване на популацията на вреден дивеч засяга все повече жителите на малките населени места, алармира Кристина Сидорова. По този повод тя се обърна към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

На проведения в петък парламентарен контрол Сидорова постави акцент върху драстичното увеличение на вреден дивеч, от набезите на който страдат фермерите и собствениците на стада в региона. Често потърпевши са възрастни хора в по- обезлюдените села, изказа тревогата си народният представител от левицата.

Кристина Сидорова отбеляза пред Порожанов, че на територията на Област Габрово до момента има сигнали за пострадали няколко ферми, което превръща проблемът в изключително сериозен за местните.

Според министъра естеството на казуса изисква по – сериозна намеса от ловните дружинки, които според него не изпълняват регламентирания План за отстрел на хищнини. Порожанов счита, че ловците не би трябвало да се оплакват от липсата на финансов стимул.

Освен това министърът е категоричен, че законовите изисквания също не са пречка. За момента ръководената от него институция не разполага с допълнителен ресурс за справяне със ситуацията, заключи той.

Сидорова изрази надежда, че ловните дружинки и държавата в диалог ще намерят решение на проблема, а фермерите ще бъдат спокойни за животните си.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица