Свържи се с нас

Новини

Работа през пръсти: Абсурден „ремонт“ на ВиК авария в Габрово!

Published

on

Снимка, направена на 18 октомври. © Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Жителите на габровския квартал „Бичкиня“ са бесни на местното ВиК дружество, претупало ремонт. Поредното недоволство на хората е свързано с начина, по който уж е била отстранена авария на бул.“Столетов“, в района на санирания вече блок Дъб, за която в началото на лятото Ви информирахме.

Снимка, направена на 27 юни. © Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По всичко личи, че работата е била свършена през пръсти и фирмата формално само е отчела дейността си, без да преустанови извирането на чистата питейна вода от дълбините под асфалта. ВиК – Габрово е „отстранило“ аварията без дори да разкопаят района, алармира читател, потресен от нехайството на отговорната институция.

Снимка, направена на 18 октомври. © Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Поредната порция безотговорност и претупан ремонт получихме през нашата фейсбук страница, което наложи незабавна репортерска проверка. При посещението на наш екип на мястото на появилото се отново мокро петно се срещнахме с хора от квартала, които ни разказаха повече за абсурдния ремонт.

Снимка, направена на 27 юни. © Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„След като огласихте за аварията, още на другия ден дойдоха работници на дружеството – монополист. Вместо обаче да разкопаят и ремонтират аварията, намалиха налягането и водата спря да извира на пътя, с което уж си свършиха работата. Това е пълно безхаберие от страна на ВиК – Габрово, защото водният ресурс продължава да се прахова, а неговата цена плащаме ние, хората, чрез своите сметки, в които всеки месец ни начисляват загуби“, гневят се хората.

Снимка, направена на 18 октомври. © Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По думите им положението вече е нетърпимо, а на гражданите им е писнало от некачествени ремонти, разхищения и празни приказки, правейки ги „на маймуни“. Според жителите на квартала проблемът, с извиращата от асфалта безценна течност, датира поне от 2 години насам, но е крайно време поведението на отговорните институции, нехаещи за пореден път на гърба на хората, да бъде преосмислено.

Снимка, направена на 18 октомври. © Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Надяваме се, че след публикацията този път ВиК – Габрово да си свърши работата и предприетите мерки ще бъдат адекватни, за да се преустанови изтичането на питейната вода.

Изпращайте ни Вашите сигнали за всякакви нередности на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на нашата фейсбук страница или на телефон: +359878993779, а ние ще ги правим достъпни до широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Провериха 274 души за наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

274 души са били проверени в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата на територията на Севлиево. Това става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Акцията е била реализирана от 14 до 20 септември. В хода на операцията са били проверени още общо 159 моторни превозни средства, шест училищни дворове и три градски парка. В резултат на полицейските действия е образувано едно наказателно производство по линия „наркотици“ срещу лице от село Богатово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Туристическият сайт на Габрово с нов дизайн

Published

on

Туристическият сайт на община Габрово е с нова визия и вече е активен, информираха от администрацията на кмета.

Той представя забележителностите в града ни, заведенията за хранене и местата за настаняване, а също така и любопитни места за откривателите – чешмите в града, веломагазините, зоните със свободен интернет и други.

Сайтът се обновява постоянно, а в момента се работи активно по напълването му с информация.

Той дава идеи и как да прекарат времето си габровци и гости на града – за театралните постановки, концерти, изложби, филми, фестивали и всички останали интересни неща, които си струва да се видят.

Дава и полезна информация относно синята зона и нейните правила, контакти с болници и зъболекари, времето и други.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Извънредна епидемична обстановка до края на ноември

Published

on

Министерският съвет на Република България прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 октомври до 30 ноември 2020 г.

Пандемията от КОВИД-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. По данни на Европейския център за превенция и контрол па заболяванията, към 19.09.2020 г. в света са регистрирани 30 540 446 потвърдени случая на коронавирус, от които 952 724 починали. От тях 2 808 711 случая или 9,2% са заболелите на територията на Европейския съюз /Европейското, икономическо пространство и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, с общ брой починали — 185 945.

В България към 19.09.2020 г. са съобщени 18 733 заболели и 753 починали от КОВИД-19. В страната продължава неблагоприятното развитие на епидемичната обстановка, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, причинени от новия коронавирус, на фона на намаляваща заболяемост и запазване степента на болнично лечение на заболели с умерена и тежка клинична картина.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване въздействието на коронавируса върху общественото здраве и здравната система.

Това е особено важно за опазване здравето и живота на лицата с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване – възрастни, хора с хронични и онкологични заболявания и имунокомпрометирани състояния, в условия на едновременно разпространение на сезонен грип и КОВИД – 19.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица